La Castanyada a l’escola

Avui hem celebrat la Castanyada, la festa més cooperativa de totes perquè tots els cursos participen d’una manera o altra en la seva preparació. Anar a buscar llenya, collir castanyes, fer paperines, torrar castanyes, fer panellets… totes les tasques són importants. Enguany, a més, hem pogut gaudir amb la representació que han fet els alumnes del batxillerat escènic. Tot seguit hem cantat i ballat les cançons d’aquesta diada i per arrodonir la festa hem menjat castanyes i panellets. I tot plegat en un ambient dolç de tardor, amb bona companyia i amb els pares d’EI4 i EI5 com a convidats.

Excursió al poble de Llinars

Les nenes i els nens de segon avui hem agafat la nostra carpeta, el nostre guió de treball i una tauleta i hem anat al poble de Llinars a continuar amb la nostra investigació sobre els carrers, hem tret moltes conclusions. Ah i també ens ha quedat temps per jugar una bona estona!!!

Rebem la Carme Ruscalleda a l’escola, quina gran cuinera !

Hem tingut el plaer de rebre a la millor cuinera del món, la Carme Ruscalleda. Els alumnes de cinquè fa dies que treballem al voltant del projecte de la nutrició, amb l’objectiu d’elaborar un llibre de receptes saludables per nens i nenes de la seva edat. La Carme ens ha parlat de la importància d’una bona alimentació, de ser atrevits a provar nous aliments i a donar una oportunitat a aquells que no ens han agradat a la primera. Ha quedat clar que s’estima la seva feina, fent èmfasi a la qualitat, proximitat i als productes de temporada. Ens ha engrescat a treballar i a esforçar-nos per aconseguir allò que volem. Fora la mandra! Aquesta ha estat la clau del seu èxit i així ens l’ha volgut transmetre. A continuació podeu veure un petit vídeo dels moments claus de la xerrada.

ELS DE EI3 ANEM AL BOSC

La nostra escola està envoltada de natura, quina sort! Sortim doncs a gaudir-ne, ulls ben oberts, quantes coses hi trobem… un grill, bolets, pinyes rosegades per un esquirol, un cau misteriós i un follet que ha fugit de la nostra classe.

Reunió Comitè Ambiental

Avui hem fet la primera reunió del Comitè Ambiental d’aquest curs amb la participació d’alumnes i mestres de totes les etapes i representació institucional de l’Escola. Ens hem constituït com a òrgan que desenvoluparà l’eix transversal d’enguay “Medi Ambient i Sostenibilitat”, hem concretat les tasques a realitzar per cada curs i hem planificat les principals accions a realitzar durant aquest curs. Properament ens implicarem a la Setmana de Prevenció de Residus!

ESO1 parla sobre l’ús de les pantalles

El passat dijous els alumnes de primer d’ESO van rebre un taller sobre l’addicció a les pantalles a càrrec del Tritó (Pla de les addiccions del Baix Montseny). Es va parlar de què és una addicció i com es pot reconèixer quan s’està massa pendent de les pantalles. També va servir per reflexionar com afecta l’ús de les pantalles en el dia a dia, el rendiment escolar i el temps que dediquem a les pantalles.

Filosofia a Ei 4

El mussol ens acompanya en les nostres sessions de filosofia. Ja l’hi hem posat nom, mireu que divertits: mussol Estrella, Pepet, Taylor i Pelut. Cada grup ha escollit quin li escau més!