Visitem el MACBA

Per acabar amb el projecte d’Educació Visual i Plàstica sobre l’Art contemporani, els i les de sisè hem anat al MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona). Mentre visitàvem les sales del museu, hem anat creant la nostra pròpia proposta gràfica en format fanzín a partir de les idees i reflexions que ens han suggerit les obres d’art exposades*.*

Fem palmes a l’escola!

Aquesta setmana i com cada any, abans del diumenge de Rams, hem fet un taller de palmes a tota l’Escola. No s’ha pogut interactuar entre cursos i ajudar-se entre grans i petits, per tal de respectar els grups de convivència, però distribuïts en diferents dies cada curs ha pogut realitzar una jornada lúdica i de cooperació. A la sortida tothom llueix amb alegria la seva palma!

English video call

The day has come! EP2 students have been practicing really hard for this video call. We did an exchange with another school, Escola Sant Gervasi, talking only in English. We have practiced personal questions and answers such as “What’s your name?” , “Have you got any brothers or sisters?” or “Can you play a musical instrument?”, etc.
It was really fun to see that when we talk in English we can understand each other!! Look at their faces, they look so focused!

FI DEL PROJECTE de la Yayoi Kusama

Al llarg d’aquests mesos hem estat treballant un projecte comú als tres cursos d’Educació Infantil. L’artista japonesa Yayoi Kusama ens ha fet descobrir i endinsar-nos en l’art d’una manera propera i fascinadora. Hem gaudit, meravellats per la seva mirada, de diminutes persones convertides en infinitat de punts, d’ulls que tot ho veuen, de carabasses convertides en autèntiques peces d’art, etc. Aquests infants han vivenciat l’art d’una manera molt activa socialment, emocionalment i creativament. Fruit d’aquesta actitud iniciaran processos creadors on es reflectirà tot el seu món.

Cursa contra la Fam

Aquest curs l’escola Ginebró hem participat en un projecte de sensibilització envers la fam al món mitjançant l’activitat *La cursa contra la fam*, organitzada per l’ONG *Acció Contra la Fam*.
Es va començar amb un treball de conscienciació i sensibilització amb diferents materials pedagògics i des de tutoria respecte del problema de la desnutrició crònica, que afecta actualment a moltes zones del món.
La cursa s’ha realitzat durant els dies 18 i 19 de març amb una acurada organització en grups de convivència i participant-hi tot l’alumnat de l’escola per torns i sense deixar de córrer en cap moment a les instal·lacions de l’escola.
Així doncs, hem pogut realitzar una activitat solidària combinant els valors de l’esport junt amb els de la generositat i ajuda als altres.
L’alumnat s’hi ha engrescat d’allò més, de petits a grans, i els resultats han estat espectaculars:
948 alumnes participants
1034 km correguts
3846€ recollits i enviats a l’ONG
Un èxit d’esport i solidaritat fruit del treball de tota l’Escola!!!

Job riddles exchange

EP3 students are learning about jobs in the English class. Since this year classes A and B can’t get mixed because of the pandemic, we decided to send each other our own job riddles. Every student made a description of a job and then the other class tried to guess which one it was. To make it even more interesting, we made a contest with our Hogwarts houses to have a winner!

Comencem el projecte ART + ESCOLA

A cinquè ja hem començat el projecte ART + ESCOLA d’enguany, impulsat per l’AC de Granollers i el Museu de Granollers. Des de la vessant artística, treballarem el concepte “JOC”. Per això, encetem el projecte recreant les joguines preferides dels nostres avis, àvies, pares i mares afegint trets de la nostra pròpia identitat i personalitat

Visitem el MNAC

Avui les nenes i els nens de quart hem anat a visitar el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Hem vist moltes obres d’Art Modern i hem descobert moltes maneres d’explicar un quadre: descrivint el que veiem, imaginant els pensaments dels personatges que hi apareixen i, fins i tot, representant-lo amb mímica i ball. Ha estat un dia genial!

Els nens i nenes d’EI4 visitem l’arbre dels follets

Per fi hem pogut visitar els nostres amics de l’arbre dels follets de Sant Esteve de Palautordera. Ens hem emocionat veient les seves casetes plenes de petites sorpreses, els hem vist llegint, menjant, cuinant, pintant…, són molt treballadors! Ens han acomiadat amb un espectacle de música, màgia i acrobàcies. Encara estem bocabadats!