EI 3: El primer carnestoltes a l’escola

Amb el Carnestoltes per l’escola, tot és una festa. Divendres, tots ben divertits amb les nostres disfresses, ens vam afegir al cercavila que encapçalaven la Big Band de l’escola i el Carnestoltes. Plegats vam ballar el Bugui-bugui, vam ensenyar la dansa russa que ens havíem après i vam veure ballar als nostres companys/es. I per dinar… una pastanaga, un entrepà i aigua de colors a fora el pati!!! Que estrany tot plegat però que bé ens ho hem passat!!!

Carnaval 2022

Aquest curs hem recuperat la festa tal com la sentim i vivim. Durant la setmana: bromes, aparicions del Carnestoltes i consignes diverses per anar preparant la diada. I en el dia de Carnaval hem pogut fer la rua, gaudir amb les disfresses i comparses, fer balls i danses i dinar plegats al pati amb l’aigua de colors. Temps per compartir i fer gresca. La il·lusió, la festa i l’alegria s’han fet presents en tot moment. Visca el Carnestoltes!!!

Taller d’escacs a cicle mitjà

Com ja és tradició a l’escola, els alumnes de 3r i 4t de primària engeguem el segon trimestre fent un taller d’escacs. Els nens i nenes de 3r al llarg de dues setmanes fan una aproximació als escacs, coneixent les jugades bàsiques, les característiques de casa peça,… mentre que els de 4t fan el taller d’aprofundiment on poden fer un pas més en el fantàstic món dels escacs. Ens agrada molt fer aquestes activitat ja que ens ajuda s ser creatius i ràpids en el pensament i treballar la concentració tot jugant. L’activitat finalitza amb una gran cloenda on els de 3r i4t juguen parties entre ells i el menjador de l’escola es transforma en un gran campionat.

EI 3: Compartim el que hem après

Anem a veure els nostres companys/es d’EI4 i Ei5 per presentar-los-hi l’artista Sonia Delaunay. Els hi expliquem el que sabem d’ella i els hi proposem fer una composició fent servir els arcs, els semicercles, els blocs lògics… inspirada en alguns dels seus quadres.

A EP6 descobrim el nombre π

Els de 6è hem començat aquest segon trimestre treballant geometria i aquesta setmana hem descobert el nombre π. Ens hem adonat que és present a totes les circumferències, tan grans o petites com siguin. Ens permet calcular el perímetre a partir del diàmetre o radi, i d’altres coses que encara no hem descobert…

Gran exposició de les maquetes dels nostres carrers

Després d’aconseguir el repte que ens vam proposar al principi del projecte, construint els nostres carrers, culminem la nostra gran feina fent una exposició per a les nostres famílies, on els expliquem tot el que hem fet, el que hem après, el que ens ha agradat i com hem treball amb el grup. Quins nervis teníem, però ens ho vam repartir, vam assajar i ens va sortir MERAVELLOSAMENT!! Cada repte ens fa créixer, ens ajuda a superar-nos i ens fa veure que nosaltres som capaços d’obtenir tot el que ens proposem. Moltes gràcies, famílies!, per acompanyar-nos en aquests moments, tots junts arribem més lluny!!