La Carme s’ha jubilat

P1030265_large

 

La Carme Figueras o també la Carme Fi avui s’ha jubilat, treballant fins l’últim moment. Han estat molts anys de lligam amb l’escola, més de trenta, i molts nens i nenes que han fet camí amb tu.

No et volem dir adéu perquè sinó qui anirà a explicar contes, qui farà llegir els nens, qui donarà un cop de mà  a les mestres d’infantil, qui ens portarà l’esmorzar quan treballem a l’estiu… Sempre hi ets i no tens mai un no per ningú.

Nens i mestres et donem les gràcies, et devem un comiat i et volem amb nosaltres.

Fins demà!

Visita al Museu de la Informàtica

El divendres 24 de febrer els alumnes de segon del CFGM Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX) vam visitar el Museu de la Informàtica ubicat a la UPC – Universitat Politècnica de Catalunya a Barcelona.

A partir de les peces exposades en el museu i amb ajuda del nostre guia vam poder fer un viatge cronològic pel món de la informàtica. Vam poder veure la gran evolució que han patit els nostres sistemes informàtics en pocs anys i no només pel que fa a la computació de dades sinó també els sistemes d’emmagatzematge, el disseny, el tamany dels equips i els seus sistemes de comunicació. Avui en dia, és impensable que un ordinador gran com una habitació únicament pugui fer sumes i restes o que la memòria d’un ordinador sigui de 64 KB.

Ha estat una visita molt interessant, ja que hem pogut observar autèntiques relíquies, i aprendre més sobre els orígens de la informàtica trencant amb la dinàmica habitual de les classes.

Foto_mi2Foto_mi3Foto_mi4Foto_mi

Torneig Carnestoltes de voleibol

Foto_cv

Divendres 16 de febrer, els alumnes del CFGS Animació d’Activictivitats Físiques i Esportives (AAFE) van participar a la Jornada “Carnaval – volei”. Aquesta activitat de voleibol, inclosa en el crèdit d’esports d’equip, tracta de participar a un torneig de 6×6 de voleibol, donant-li un caire més festiu, disfressats cada equip d’un motiu diferent. Per tant, l’alumnat viu l’experiència de la competició i, alhora, de l’animació d’activitats, conceptes bàsics en aquest cicle. Van participar-hi quatre equips de primer, quatre equips de segon i l’equip de professors. L’ambient del carnestoltes fa que la competició sigui més festivai que es potenciï la bona relació entre alumnes i professors.

Està clar que el Carnestoltes agrada a grans i petits, perquè va fer que alumnes, d’uns 20 anys d’edat, i professors, una mica més grans, passessin un dia diferent, envoltats de riures i disbauxa, senser oblidar l’esport.

Carnestoltes

El dijous 16 de febrer vam berenar botifarra d’ou i coca de llardons per celebrar que érem Dijous Llarder, el dia abans de Carnestoltes!!

Aquest any el Rei Carnestoltes ens va anunciar que, en comptes de disfressar-nos, els nens de l’escola Ginebró ens havíem de maquillar la cara. Així doncs, de bon matí ens vam pintar del que més ens agradava: pirates, tigres, dimonis, pallassos i d’altres. Ens ho vam passar d’allò més bé i vam riure i jugar moltíssim.

Després vam ballar les danses i amb la panxa buida vam dinar tots en rotllana al pati. Els ajudants del Carnestoltes ens havien preparat pastanaga, entrepans i aigua de colors! Que bo i que divertit!

Per berenar i com a cloenda: Cacaolat!

Cimg0512_largeDscn7505_largeDscn7511_largeImg_0092_largeImg_0114_largeImg_0140_largeImg_0144_largeP1030177_large

Pujada al Turó de l’Home

Els alumnes del CFGM de Conducció d’Activitats Físicoesportives en el Medi Natural (CAFE) han pujat al Turó de l’Home des de Santa Fe de Montseny.

La caminada va iniciar-se a a Can Casades, centre d’informació del parc, després de veure l’audiovisual del massís del Montseny i va consistir en fer una interpretació de l’entorn des d’un punt de vista naturalista (la fageda, l’avetosa, els prats subalpins…) i històric (pou de glaç, poua de neu…), però sense deixar de treballar altres aspectes del cicle, com ara, el mapa, la brúixola i la dinàmica de grups.

Aquesta activitat foma part dels crèdits medi natural i conducció de grups i activitats en el medi natural i es va portar a terme el dies 11 de gener (grup A) i 16 de febrer (grup B) sota un fred intens però amb un dia ben assolellat.

 

Foto_thFoto_th2Foto_th3Foto_th4

Trobada d’escacs

El dilluns, 13 de febrer  al matí, es va realitzar la trobada d’escacs entre la nostra escola i l’escola Sant Gervasi de Mollet. Uns dos-cents alumnes jugant en silenci absolut, tan sols amb el soroll del moviment de les peces… Màxima concentració!
Després a esmorzar tots junts i  a esbargir-se pel pati.
El Xavi, mestre especialista d’escacs, aquest dia va de bòlit amunt i avall però s’ho val, el resultat és magnífic.
Fins el proper curs Sant Gervasi, l’any que ve vindrem a Mollet.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=P0q4u7Vibsg?wmode=transparent]

Aprenem a jugar a escacs

El mes de gener i febrer els nens i nenes, de CM, fem un curs intensiu d’escacs. D’iniciació pels de 3r de primària i d’aprofundiment pels de 4t. El responsable del curs és el Xavier Àvila, mestre català d’escacs.
Durant els patis juguen amb els escacs i posen en pràctica tot el que aprenen. Acabem el curs, jugant diferents partides entre 3r i 4t. Al final els de 4t fan una trobada d’escacs amb l’escola Sant Gervasi de Mollet com a cloenda del curs.

Escacs_1_largeEscacs_2_largeEscacs_3_largeEscacs_4_largeEscacs_5_largeEscacs_6_large

Festa de carnestoltes a Montserrat Montero

Els alumnes del grup A del CFGM Conducció d’Activitats Físicoesportives  en el Medi Natural (CAFEMN) van celebrar la festa de carnestoltes al Centre d’Educació Especial Montserrat Montero de Granollers.

Aquesta activitat, que forma part del crèdit Activitats físiques per a persones amb discapacitats, serveix de cloenda de la segona tongada de sessions pràctiques (caminada, jocs, tallers…) que els alumnes del Ginebró porten a terme amb els alumnes de Transició a la Vida Adulta (TVA) de Montserrat Montero i permet als nostres alumnes fer un petit apropament a la realitat dels nois i noies d’educació especial, a tractar-los amb la sensiblilitat que es mereixen i a aprendre a fer activitats d’animació amb ells.

La jornada va ser una gran festa amb la participació de tots els alumnes i mestres del centre d’educació especial i amb l’actuació dels alumnes del CAFE.

Mma1Mma2Mma3Mma4

La simfonia de les joguines

Ja tenim editat el vídeo de “La simfonia de les joguines” de Leopold Mozart que van tocar conjuntament tots els nens de l’escola, d’EI3 a EP6, durant el concert de Santa Cecília d’aquest curs.
En aquell instant nervis, neguit… i al darrere molt esforç i dedicació. El resultat, meravellós, d’una sensibilitat especial.
Gràcies per obsequiar-nos amb aquests moments!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=EUa5hNe2-1I?wmode=transparent]

Sortida de SMX1 a BCN

El dilluns 6 de febrer els alumnes de primer del Cicle Formatiu de Grau Mig de Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX) vam anar de botigues a Barcelona amb la intenció d’apropar els coneixements adquirits a l’aula a la realitat del mercat informàtic que ens envolta.

L’objectiu principal de la sortida era veure l’oferta comercial del sector informàtic que hi ha al carrer Sepúlveda. Donada la gran competència que hi ha en aquest carrer, també ens va permetre contrastar preus dels productes informàtics i veure la davallada que han patit després de les festes de Nadal i Reis.

Va ser una sortida molt agraïda, tota una colla d’informàtics en el temple de la informàtica!