Carnaval 2024

Carnaval, disbauxa, alegria, festa, il·lusió, compartir… Durant la setmana: bromes, aparicions del Carnestoltes i consignes diverses per anar preparant la diada, els alumnes d’EP 6 ho organitzen tot. I en la diada tot es capgira, fins i tot ha plogut, però hem pogut celebrar la festa i no ens hem estalviat res: rua, balls, danses, disfresses, comparses de grans i petits, aigua de colors i dinar a les classes com no ho havíem fet mai… Complicitats entre companys, amb els mestres…, compartim molts moments i hem gaudit molt del dia. Visca el Carnestoltes!!!

XXè Cros Ginebró

Enguany hem celebrat ja el XXè Cros, tota una festa! I amb força bon temps, hem gaudit amb la participació d’uns 700 corredors i corredores entre alumnes, mares i pares, mestres, exalumnes… Es una diada de trobades, d’implicació i en aquesta ocasió també una certa competitivitat, tot i que per nosaltres el principal motiu del Cros és fer explícits tota una colla de valors que s’hi traspuen: companyonia, solidaritat, esforç, afany de superació, amistat… i tot plegat col·laborant amb la Marató de TV3 per la Salut sexual i reproductiva, enguany hem recaptat 4.026€. Moltíssimes gràcies a tothom!!! El XXè Cros de la nostra escola ha estat un gran èxit d’implicació, participació i solidaritat!!!

Visita de la il·lustradora Marianne Dubuc

La Marianne Dubuc, il·lustradora canadenca de més de 20 contes, ens visita a l’escola. Els/les alumnes d’infantil i cicle inicial, tenim la sort de parlar amb ella, de fer-li preguntes i veure com fa aquests dibuixos tan divertits i bonics. Estem molt agraïts a l’Espolsada per fer-ho possible i a l’editorial Juventud, gràcies!

Colònies a Cala Canyelles

Després d’una setmana plena d’esport i aventura, els nens i nenes de 5è i 6è tornen de Cala Canyelles amb uns records inoblidables. El ritme no s’ha aturat en cap moment, i hem fet viatges en barca ràpida, caiac, banana bus, patins d’aigua…

Dimecres vam viatjar a Tossa de Mar en vaixell, i vam gauir d’un dels pobles de la Costa Brava amb més encant, ple de racons per descobrir. A la casa de colònies hem passat grans estones en grup, on els partidets de tennis taula, futbol, bàsquet, pàdel i les estones a la piscina han fet que la nostre estada sigui fantàstica. Quin inici d’estiu més increïble!

 

Colònies d’EP3 al Molí de la Riera

Els nens i nenes de tercer hem gaudit d’unes fantàstiques colònies al Molí de la Riera, a Sant Pere de Torelló. En un entorn natural esplèndid i acompanyats pel bon temps, hem pogut realitzar un munt d’activitats: cursa d’orientació, descoberta del riu Ges, gimcanes… i jocs de nit! No hem parat ni un moment de jugar i compartir amb la resta de companys i companyes. Visca les colònies!

Dia Mundial del Medi Ambient

Avui hem celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient. Des del Comitè Ambiental de l’Escola s’ha organitzat una acció de neteja i cura de l’entorn amb la participació de tots els alumnes. En acabat ens hem trobat tots per fer-nos conscients de l’abast de l’acció, els alumnes d’ESO3 han fet una reflexió poètica i plegats hem cantat la nostra cançó d’Escola Verda. Agraïm la col·laboració de l’Ajuntament i la participació entusiasta de tothom!

EI4: Projecte dels arbres

Famílies, aquest tercer trimestre descobrirem alguns dels arbres que tenim al pati. Així els observarem d’aprop, investigarem les seves curiositats i després ja els podrem anomenar pel seu propi nom. Hem començat pel pi: amb la pinassa hem fet creacions amb fang, hem pintat pinyes que semblaran flors, hem observat els seus fruits, hem anat a buscar tots els pins que s’amaguen a l’escola… Això és només el principi 🙂

Carnaval 2023

Un temps especial per viure des de l’alegria, il·lusió, trencament de normes, disbauxa… i tot en un ambient de gresca i complicitat amb els amics, amigues i mestres. Durant la setmana: bromes, aparicions del Carnestoltes, coreografies i consignes diàries per anar preparant la festa del Carnaval. I en aquesta diada gaudim de les disfresses, la rua amb l’orquestra de l’escola, balls i danses preparats per aquesta jornada, comparses dels més grans i dinar conjunt al pati amb aigua de colors. Compartim moments entre rialles i gaudim de la festa! Visca el Carnestoltes!!!

[6-10] Activitat del planetari EP4

Els nens i nenes de quart aquest segon trimestre estem duent a terme el projecte de l’Univers. Farà unes setmanes vàrem rebre l’encàrrec d’un editor de revistes científiques destinades a nens i nenes que ens demanava si el podíem ajudar a crear una revista sobre l’Univers. Aquesta proposta ens va com l’anell al dit, així que ens hi hem posat de ple! Per a poder aprendre i tenir més informació sobre tot aquest tema, han vingut a l’escola en Carles i la Rat, astrònoms del planetari Fora d’òrbita. Amb ells hem pogut fer un munt d’activitats relacionades amb l’Univers. Vam començar fent observació del Sol amb un telescopi i un filtre especial, vam entrar dins d’un planetari per simular el cel de nit i veure les constel·lacions, vam construir uns coets i vam fer el seu llançament… Les activitats es van anar allargant fins a les 19h, per tal de poder fer observació de la Lluna. Vam tenir molta sort ja que aquella nit també vam poder veure Venus, Mart i Júpiter. Gràcies a l’activitat del planetari hem après i aprofundit sobre un munt de temes, que de ben segur, ens ajudaran a fer la revista científica.