[6-10] Activitat del planetari EP4

Els nens i nenes de quart aquest segon trimestre estem duent a terme el projecte de l’Univers. Farà unes setmanes vàrem rebre l’encàrrec d’un editor de revistes científiques destinades a nens i nenes que ens demanava si el podíem ajudar a crear una revista sobre l’Univers. Aquesta proposta ens va com l’anell al dit, així que ens hi hem posat de ple! Per a poder aprendre i tenir més informació sobre tot aquest tema, han vingut a l’escola en Carles i la Rat, astrònoms del planetari Fora d’òrbita. Amb ells hem pogut fer un munt d’activitats relacionades amb l’Univers. Vam començar fent observació del Sol amb un telescopi i un filtre especial, vam entrar dins d’un planetari per simular el cel de nit i veure les constel·lacions, vam construir uns coets i vam fer el seu llançament… Les activitats es van anar allargant fins a les 19h, per tal de poder fer observació de la Lluna. Vam tenir molta sort ja que aquella nit també vam poder veure Venus, Mart i Júpiter. Gràcies a l’activitat del planetari hem après i aprofundit sobre un munt de temes, que de ben segur, ens ajudaran a fer la revista científica.

El Nadal a l’escola

Aquest és un temps per a nosaltres molt especial i ens agrada viure’l intensament entre tota la comunitat educativa, transmetent l’esperit i els valors propis d’aquestes festes. Comencem el cicle nadalenc amb la festa de Sant Nicolau i a la mateixa setmana la celebració de la Corona d’Advent que ens dura quatre setmanes i arriba fins el darrer dia, junt amb el dinar conjunt de Nadal. Entremig un munt d’activitats: poemes, teatre del “Dimoni sense feina” per famílies i alumnes preparar pels alumnes d’EP3, postals de Nadal, intercanvi de postals, recollida d’aliments per Càrites de Llinars, activitats des de visual i plàstica, decorar l’escola, teatre en anglès “Christmas Play” preparat pels alumnes d’EP5, fer el pessebre… de manera que tot plegat ens apropa més en aquestes festes familiars i entranyables. I ens acomiadem amb el desig d’unes molt Bones Festes per a tothom!!!

Celebració de Santa Cecília, patrona de la música

Uns dies abans i després d’aquesta diada es realitzen activitats especials entorn de la música: assaig de cançons, concerts… i el dia del concert l’escola es torna a omplir amb el cant dels nens i nenes. Per nosaltres és una festa molt especial, ja que la música és un dels eixos importants del nostre projecte educatiu.
El Concert comença amb la cançó de “Santa Cecília visca la música”, tot seguit cada curs canta la seva cançó i finalitza amb una cançó conjunta que durant la setmana ens han ensenyat els alumnes d’EP4 que, a més, són els organitzadors de la diada.
Enguany l’hem tornat a fer a l’aire lliure i això ens permet convidar amb comoditat a les famílies d’EP1, acabant amb un berenar de postres de músic.
Quin goig poder gaudir encara més de la música i l’emoció que ens transmet!!!

XIXè Cros Ginebró

El Cros sempre és una gran festa i enguany, amb un bon temps, hem gaudit amb la participació de més de 700 corredors i corredores entre alumnes, mares i pares, mestres, exalumnes… Tothom s’hi implica i és una diada en què formem una gran pinya: els qui corren, els qui organitzen, els qui col·laboren… Un goig ser partícep d’un dia com avui en què si el córrer és el motiu de trobada no ho són menys tots els valors que s’hi traspuen: companyonia, solidaritat, esforç, afany de superació, amistat… I tot plegat col·laborant amb la Marató de TV3 per la salut cardiovascular, enguany hem recollit 4311€. Moltes gràcies a tothom per la implicació, participació i col·laboració!!!

La Castanyada a l’escola

La Castanyada és la nostra festa més col·laborativa, tothom hi participa i tothom hi té cabuda. Un goig trobar-nos tots al pati de l’escola des d’EI3 fins els més grans de secundària, amb les famílies d’EI4 i EI5 com a convidats especials, per gaudir de la representació de la Castanyera, cantar i ballar plegats i per arrodonir-ho compartir castanyes i panellets que hem torrat i elaborat nosaltres mateixos. Sota un bon sol, una magnífica diada!!!

Comencem un nou curs: 2022-23!!!

Comencem un nou curs, enguany el 54è amb, amb il·lusió, ganes de retrobar-nos, de tornar a fer escola i amb molts projectes per endavant. Aquesta setmana, a diferents dies, hem anat fent la benvinguda a les diferents etapes amb l’explicació d’un conte o una història que ja reforça el ostre eix transversal de llengua i comunicació oral. I amb el missatge: “L’educació és l’arma més poderosa per canviar el mon” (Nelson Mandela) desitgem un molt bon curs per a tothom!!!

Sortida al CRAM

Ahir els d’Infantil i Primària vam anar d’excursió al CRAM. Aquest centre de recuperació d’animals marins ens van explicar moltes coses molt interessants, Vam començar escoltant un conte de la tortuga floreta i vam aprendre com es rescaten les tortugues. També ens van explicar la importància que té cuidar bé el mar, com hem de protegir i ajudar les tortugues si la trobem ferida. Vam escoltar diferents històries.dels animals que s’estan recuperant i què podem fer per conservar el nostre entorn marí. Va ser molt enriquidor i vam aprendre molt.
També us deixem un tastet de les proves de jocs d’aigua que hem fet d’avui.

Els petits exploradors hem començat un nou viatge per Àfrica

Com cada setmana comencem reben una carta de l’explorador Olimp i aquesta viatgem per Àfrica. Estem coneixent jocs tradicionals, animals que hi viuen, la cultura africana i moltes coses més. Aquests últims dies hem resseguit les ombres d’animals i hem fet el nostre amb plastilina, jocs cooperatius, ioga, jocs d’aigua, a MasterChef hem fet amb fruita les cares dels animals africans, sortida per l’entorn fent diferents proves… ens esperen moltes més activitats.

I demà ens espera un dia molt emocionant al CRAM. Ja tenim moltes ganes que arribi, estem super preparats!!