EI4: Projecte dels arbres

Famílies, aquest tercer trimestre descobrirem alguns dels arbres que tenim al pati. Així els observarem d’aprop, investigarem les seves curiositats i després ja els podrem anomenar pel seu propi nom. Hem començat pel pi: amb la pinassa hem fet creacions amb fang, hem pintat pinyes que semblaran flors, hem observat els seus fruits, hem anat a buscar tots els pins que s’amaguen a l’escola… Això és només el principi 🙂

Carnaval 2023

Un temps especial per viure des de l’alegria, il·lusió, trencament de normes, disbauxa… i tot en un ambient de gresca i complicitat amb els amics, amigues i mestres. Durant la setmana: bromes, aparicions del Carnestoltes, coreografies i consignes diàries per anar preparant la festa del Carnaval. I en aquesta diada gaudim de les disfresses, la rua amb l’orquestra de l’escola, balls i danses preparats per aquesta jornada, comparses dels més grans i dinar conjunt al pati amb aigua de colors. Compartim moments entre rialles i gaudim de la festa! Visca el Carnestoltes!!!

[6-10] Activitat del planetari EP4

Els nens i nenes de quart aquest segon trimestre estem duent a terme el projecte de l’Univers. Farà unes setmanes vàrem rebre l’encàrrec d’un editor de revistes científiques destinades a nens i nenes que ens demanava si el podíem ajudar a crear una revista sobre l’Univers. Aquesta proposta ens va com l’anell al dit, així que ens hi hem posat de ple! Per a poder aprendre i tenir més informació sobre tot aquest tema, han vingut a l’escola en Carles i la Rat, astrònoms del planetari Fora d’òrbita. Amb ells hem pogut fer un munt d’activitats relacionades amb l’Univers. Vam començar fent observació del Sol amb un telescopi i un filtre especial, vam entrar dins d’un planetari per simular el cel de nit i veure les constel·lacions, vam construir uns coets i vam fer el seu llançament… Les activitats es van anar allargant fins a les 19h, per tal de poder fer observació de la Lluna. Vam tenir molta sort ja que aquella nit també vam poder veure Venus, Mart i Júpiter. Gràcies a l’activitat del planetari hem après i aprofundit sobre un munt de temes, que de ben segur, ens ajudaran a fer la revista científica.

El Nadal a l’escola

Aquest és un temps per a nosaltres molt especial i ens agrada viure’l intensament entre tota la comunitat educativa, transmetent l’esperit i els valors propis d’aquestes festes. Comencem el cicle nadalenc amb la festa de Sant Nicolau i a la mateixa setmana la celebració de la Corona d’Advent que ens dura quatre setmanes i arriba fins el darrer dia, junt amb el dinar conjunt de Nadal. Entremig un munt d’activitats: poemes, teatre del “Dimoni sense feina” per famílies i alumnes preparar pels alumnes d’EP3, postals de Nadal, intercanvi de postals, recollida d’aliments per Càrites de Llinars, activitats des de visual i plàstica, decorar l’escola, teatre en anglès “Christmas Play” preparat pels alumnes d’EP5, fer el pessebre… de manera que tot plegat ens apropa més en aquestes festes familiars i entranyables. I ens acomiadem amb el desig d’unes molt Bones Festes per a tothom!!!

Celebració de Santa Cecília, patrona de la música

Uns dies abans i després d’aquesta diada es realitzen activitats especials entorn de la música: assaig de cançons, concerts… i el dia del concert l’escola es torna a omplir amb el cant dels nens i nenes. Per nosaltres és una festa molt especial, ja que la música és un dels eixos importants del nostre projecte educatiu.
El Concert comença amb la cançó de “Santa Cecília visca la música”, tot seguit cada curs canta la seva cançó i finalitza amb una cançó conjunta que durant la setmana ens han ensenyat els alumnes d’EP4 que, a més, són els organitzadors de la diada.
Enguany l’hem tornat a fer a l’aire lliure i això ens permet convidar amb comoditat a les famílies d’EP1, acabant amb un berenar de postres de músic.
Quin goig poder gaudir encara més de la música i l’emoció que ens transmet!!!

XIXè Cros Ginebró

El Cros sempre és una gran festa i enguany, amb un bon temps, hem gaudit amb la participació de més de 700 corredors i corredores entre alumnes, mares i pares, mestres, exalumnes… Tothom s’hi implica i és una diada en què formem una gran pinya: els qui corren, els qui organitzen, els qui col·laboren… Un goig ser partícep d’un dia com avui en què si el córrer és el motiu de trobada no ho són menys tots els valors que s’hi traspuen: companyonia, solidaritat, esforç, afany de superació, amistat… I tot plegat col·laborant amb la Marató de TV3 per la salut cardiovascular, enguany hem recollit 4311€. Moltes gràcies a tothom per la implicació, participació i col·laboració!!!

La Castanyada a l’escola

La Castanyada és la nostra festa més col·laborativa, tothom hi participa i tothom hi té cabuda. Un goig trobar-nos tots al pati de l’escola des d’EI3 fins els més grans de secundària, amb les famílies d’EI4 i EI5 com a convidats especials, per gaudir de la representació de la Castanyera, cantar i ballar plegats i per arrodonir-ho compartir castanyes i panellets que hem torrat i elaborat nosaltres mateixos. Sota un bon sol, una magnífica diada!!!