EP6 Visitem l’Esportiu!

*”L’edifici de l’Esportiu s’ha construït tenint en compte una orientació que afavoreixi l’aprofitament de la llum natural, l’aigua de la pluja i l’ús de materials que requereixen poc manteniment: alumini, formigó i vidre.*
*Per esclafar l’aigua i per generar electricitat, fan servir energies renovables: calderes de biomassa per l’aigua i plaques solars per l’electricitat.*
*Pel que fa a l’aigua de la piscina, es desinfecta mitjançant uns filtres i rajos ultraviolats, amb un sistema de domòtica per evitar l’ús de massa productes químics.”*
Aquests són només alguns dels aspectes que els alumnes de 6è hem pogut observar durant la visita a les instal·lacions de l’Esportiu de Llinars, els quals fan que sigui un edifici sostenible.
Aquesta visita forma part del projecte de “Les energies i les màquines” que realitzem al llarg d’aquest trimestre; que culminarà amb el disseny i construcció d’una màquina que ajudi a facilitar el dia a dia a les persones.
Alumnes de 6è

EI3: Els encarregats i les encarregades de la classe

Cada dia, dos nens/es són triats per ser els encarregats/es. Posem una estrella en el seu penjador per no oblidar-nos i… en marxa que tenen molta feina!!! Així doncs, van a buscar l’esmorzar i el berenar a la cuina, el reparteixen, ajuden en les tasques del bon dia, marquen el calendari… Tots i totes els hi estem molt agraïts!

CANÇÓ DE DIT “PLOU A LA MUNTANYA”

Octubre, fresquet i pluges, però els xàfecs no ens fan por, plogui a la muntanya o plogui al balcó. Escolteu i canteu amb nosaltres!
*Plou a la muntanya (Ritme, agilitat mans, creuament hemisferis)* Plou a la muntanya, plou al meu balcó, nena no et mullis, amb el xàfec gros. Posa’t un paraigües, un paraigües gros, nena no et mullis, amb el xàfec fort.

Els espais d’ESO1 ja estan en marxa!

Us deixem amb una mostra del que estan fent els de primer d’ESO als Espais d’Aprenentatge: els de l’hort ja han plantat la seva parada; els de l’òpera estan de ple fent decorats per als seus espectacles; els stops motions de Vine a la Festa! comencen a prendre forma; i els robots van que no paren!

FEM UN MURAL COMPARTIT

No hi ha res millor que decorar el passadís entre tots i totes, així que hem decidit fer un mural gegant per penjar-lo.
Hem pogut fer el nostre dibuix i el resultat ens ha encantat.
Fer activitats junts i juntes és molt divertit!