Celebrem el Carnestoltes

Som els alumnes de 6è de primària de l’Escola Ginebró.
Com cada any som els ajudants del Carnestoltes per tal de posar l’escola del dret i del revés, capgirant-ho tot fent gresca i xerinola.
Uns dies abans de començar aquesta setmana, el rei de la disbauxa ens va fer arribar les consignes que vam haver de seguir tota l’escola durant una setmana. Des de dilluns a divendres el Rei Carnestoltes va fent tot un seguit de bromes i algunes aparicions en moments inesperats.
Aquest curs ens hem hagut d’organitzar en grups per acompanyar-lo al llarg de la setmana en totes i cada una de les malifetes i bromes que ha anat fent al llarg d’aquests dies. Per exemple, els nostres mestres van reunir tot cicle superior al menjador de l’escola per fer un examen “oficial”. Ens van dir que era una prova molt important que comptaria al nostre expedient acadèmic. Vam estar una bona estona fent l’examen, però a mesura que avançàvem, vam veure que era una prova força estranya. Finalment, va aparèixer Carnestoltes per aclarir-nos que havia estat idea seva.
Hem acabat aquesta setmana tan boja amb una gran celebració, danses, música i amb un dinar d’entrepà, pastanaga i aigua de color.
Ja estem desitjant que el Carnestoltes ens torni a visitar el curs vinent!
Visca el Carnestoltes!
Els alumnes de sisè

ESCACS A CICLE MITJÀ

Com ja és tradició a l’escola, els alumnes de 3r i 4t de primària engeguem el segon trimestre fent un taller d’escacs. Els nens i nenes de 3r al llarg de dues setmanes fan una aproximació als escacs, coneixent les jugades bàsiques, les característiques de casa peça,… mentre que els de 4t fan el taller d’aprofundiment on poden fer un pas més en el fantàstic món dels escacs. Ens agrada molt fer aquesta activitat ja que ens ajuda s ser creatius i ràpids en el pensament i treballar la concentració tot jugant. L’activitat finalitza amb una gran cloenda on els de 3r i4t juguen parties entre ells i el menjador de l’escola es transforma en un gran campionat.

Carnaval 2023

Un temps especial per viure des de l’alegria, il·lusió, trencament de normes, disbauxa… i tot en un ambient de gresca i complicitat amb els amics, amigues i mestres. Durant la setmana: bromes, aparicions del Carnestoltes, coreografies i consignes diàries per anar preparant la festa del Carnaval. I en aquesta diada gaudim de les disfresses, la rua amb l’orquestra de l’escola, balls i danses preparats per aquesta jornada, comparses dels més grans i dinar conjunt al pati amb aigua de colors. Compartim moments entre rialles i gaudim de la festa! Visca el Carnestoltes!!!

ESO1 a la Ruta prehistòrica

Els de primer d’ESO hem anat a la ruta prehistòrica de la Roca del Vallès a veure els monuments que la formen i així entendre de primera mà com eren les societats prehistòriques i com vivien. L’excusa ideal per començar a treballar la història i sortir a l’aire lliure!

DIA DE LA PAU I NO-VIOLÈNCIA

Aquest dilluns 30 de gener a l’E10-14 hem celebrat el dia de la Pau i no-violència. Els alumnes de 6è han organitzat un conjunt d’activitats entorn aquesta jornada centrades en la *Comunicació no violenta,* i també relacionades amb l’eix d’escola d’enguany, *La llengua i comunicació oral.*