Tancament de l’eix transversal: “Sostenibilitat i Medi Ambient”

La situació de pandèmia amb la Covid19 ha fet que no poguéssim realitzar moltes de les activitats i actuacions que teníem previstes entorn de l’eix transversal d’aquest curs “Sostenibilitat i Medi Ambient”. Malgrat això hem volgut fer un tancament entorn de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient i ens hem adherit a una proposta de la Xarxa d’Escoles Verdes. El treball ha consistit en una reflexió virtual per pensar una “vacuna per a la natura”, és a dir coses positives que hem fet per la natura sense sortir de casa i en la situació de confinament. Ho hem treballat a tots els cursos i ens hem adonat que, cadascú des del seu lloc, podem fer petites accions i generar reflexions per fer un mon millor!!!

Reporters meteorològics

Com a cloenda del projecte confinat d’aquest trimestre, els de quart de primària us hem preparat aquest vídeo fent de reporters meteorològics explicant el temps des de casa amb les estacions meteorològiques que ens hem construït.

Treballs artístics EP4

Les nenes i els nens de quart hem continuat imaginant i creant des de casa: poemes dadà, assemblatges i il·lustracions, construccions amb cartró, art pop, mix media… Inspirant-nos en artistes com Tristan Tzara, Kass Copeland, Tracey Snelling, Niki de Saint Phalle, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Robert Rauschenberg, entre d’altres. Mireu quines meravelloses obres d’art hem creat!!!

Treballs artístics EP4 from Escola Ginebró on Vimeo.

Treballs artístics EP3

Observació, “tachisme”, il·lustracions, assemblatges, composició amb elements naturals, escultura, estampacions… Amb l’ajuda d’artistes com Joseph Cornell, Andy Goldsworthy, Raku Inoue, Barbara Kobylinska, Ben Heine, Domenico Gnoli o Mimmo Rotella, entre d’altres, les nenes i els nens de tercer no hem parat de crear des de casa. La nostra imaginació i creativitat no té límits!!!

Treballs artístics EP3 from Escola Ginebró on Vimeo.

Treballs artístics EP1

Les nenes i els nens de primer ens hem inspirat en Joan Miró, Arcimboldo, Hanoch Piven, Fernando Botero, Eulàlia Valldosera, Heather Hansen…, entre d’altres artistes, per continuar creant poemes sobre el color, composicions amb objectes, petites figures, formes i ombres, dibuixos del moviment… No hem parat d’imaginar i crear des de casa amb totes aquestes propostes artístiques! El nostre ART és imparable!

Treballs artístics EP1 from Escola Ginebró on Vimeo.

Treballs artístics EP2

Frida Kahlo, Gustav Klimt, René Magritte, Edvard Munch, Victor Nunes, Serge Bloch, Pejac… tots ells i d’altres artistes ens han inspirat per crear haikus il·lustrats, representacions de sentiments, mòbils amb pasta de sal, dibuixos amb objectes, intervencions a les finestres… les nenes i els nens de segon hem continuat imaginant i creant des de casa. Som uns ARTISTES!!!

Treballs artístics EP2 from Escola Ginebró on Vimeo.

Monòleg sobre el bullying

En el treball de final de curs de l’assginatura de teatre del Batxillerat Artístic-Escènic, la Ginebra Doz en parla del bullying. I així ha escenificat aquest tema, amb sensibilitat i alhora duresa:

TRANSCRIPCIÓ DEL MONÒLEG

Fugir. Sempre m’han dit que mai és la solució, però, sincerament, arribats a aquest punt, no se m’acudeix res més. Amb això no vull que us sentiu culpables, és només perquè entengueu els meus motius. El millor que podríeu fer és oblidar-me.

Fa temps que vaig aprendre a controlar-me, que abans de fer les coses les havia de pensar dues vegades. No podia donar-los cap motiu perquè es fixessin en mi. No podia equivocar-me, podien pensar malament de mi. Havia de passar desapercebuda per poder sobreviure a l’institut. Aquí és on em vaig equivocar, no? Intentar ser invisible és el que els motiva més, i com més demostris el mal que et fan, més es divertiran. Però, no sé com, vaig aconseguir sobreviure a això. Després, vaig començar a tenir menys importància que una formiga, ja ningú em dirigia la paraula. I, simplement, vaig desaparèixer de les seves vides, era com un objecte més que a vegades utilitzaven. I aquí va començar tot. Vaig deixar de ser l’adolescent que era. Ja no vivia com a tal. Em vaig adonar que al llarg de la vida no he acumulat experiències. Realment, no he viscut. Soc invisible i prescindible.

És per això que he decidit fer un favor a tothom i desaparèixer d’una vegada per totes. No estigueu tristos, la meva vida ja no era res.

Amb tot l’amor que puc reunir,

Evan

Colònies confinades de 6è

Durant aquesta setmana els alumnes de 6è hem realitzat les “Colònies confinades” coincidint amb les dates que hauríem d’haver marxat. És per això que no hem volgut perdre la il·lusió per compartir, crear i passar bones estones junts, fent activitats divertides que segur que sempre més recordarem. Han estat quatre dies on hem après a preparar tot el material per uns bones colònies, hem fet tallers d’astronomia i manualitats, i amb la Susana, la Judith, l’Esteve i la Nora s’ho han passat d’allò més bé fent activitats ben esbojarrades en les seves assignatures. Esperem que tots els alumnes de sisè hagin gaudit d’aquestes colònies tan especials.