Els de tercer hem collit els pèsols

Els nens i nenes de tercer ja hem collit els pèsols que vàrem plantar a la tardor. Durant aquests mesos hem anar veient com creixien i, seguint les recomanacions que ens va fer l’avi del Nil, vam construir una estructura amb canyes per tal que les poseleres poguessin enfilar-se. Aquesta primavera els vàrem recollir i desgranar, ens en van sortir un munt. Les cuineres i cuiners ens van preparar un deliciós saltejat de pèsols amb pernil.

Treball d’autor

Enguany el treball d’autor l’hem dedicat a l’escriptora sueca Astrid Lindgren. N’hem llegit llibres i explicat contes. I, com a acte especial, per sorpresa hem rebut la visita de la “Pippi Langstrump” arribant dalt del seu cavall. Nosaltres l’hem rebuda amb la nostra orquestra i ens ha explicat històries que ens han divertit a tots.

“Camí a l’escola” – mobilitat sostenible

Des d’Escola Verda hem engegat el projecte “Camí a l’escola”. Gairebé 150 persones hem vingut a escola des dels pobles propers a peu o en bicicleta per tal de promocionar la mobilitat sostenible i amb la intenció que l’activitat d’avui serveixi per adquirir nous hàbits. Moltes gràcies a totes les famílies que s’han animat, als alumnes d’ESO3 que ens han fet la reflexió sostenible i als alumnes acompanyants de GUIAMN. Hem estalviat CO2, hem fet salut i hem gaudit amb el passeig matinal!!!

8M – Dia de la dona

8M – Dia de la dona treballadora Lligat amb aquesta diada i amb l’eix transversal d’aquest curs “Coeducació i igualtat de gènere” des de cada etapa s’han realitzat activitats diverses. Entre tots hem compartit reflexions, vivències, treballs plàstics, trajectòries de dones rellevants en diferents contextos al llarg de la història, dones que ens han inspirat al llarg de la nostra vida… Amb la idea de fer present la dona no sols aquest dia sinó cada dia!

EP4 realitza l’activitat del planetari

Els alumnes de 4t de primària estem dedicant el segon trimestre a realitzar el projecte de l’Univers. És un projecte molt engrescador i interessant, ja que la informació és fascinant i sempre, sempre, sempre en podem aprendre. Una de les activitats que fem dins d’aquest projecte és la visita d’en Carles i la Rat, dos experts en el tema que ens proposen un munt d’activitats relacionades amb el Sol, les constel·lacions, la Lluna, el Sistema Solar, llançament de coets, entrar dins del planetari,… Aquest dia estem a l’escola fins a les set de la tarda per poder fer, també l’observació de la Lluna amb els seus telescopis especialitzats.

Els drets dels infants a cicle mitjà

Els i les alumnes de cicle mitjà hem estat treballant els Drets dels infants. El tret de sortida d’aquest petit projecte el va donar l’Astrid Lindgren a través del seu manifest “Violencia, jamás” on ens mostra la necessitat de respectar, escoltar i educar als infants des del respecte i l’estima. Mica en mica hem anat desgranant els Drets dels infants, acordats i signats per l’ONU l’any 1989. Hem fet un treball de cicle molt interessant i proper, ja que depèn de tots nosaltres garantir aquests drets i vetllar perquè tots els nens i nenes del món tinguin la seva empara. Des de les classes hem treballat aquests drets mitjantçant diverses lectures i contes il·lustrats i finalment, plasmant-t’ho tot en un gran mural que ocupa tot el nostre passadís.

Carnaval 2022

Aquest curs hem recuperat la festa tal com la sentim i vivim. Durant la setmana: bromes, aparicions del Carnestoltes i consignes diverses per anar preparant la diada. I en el dia de Carnaval hem pogut fer la rua, gaudir amb les disfresses i comparses, fer balls i danses i dinar plegats al pati amb l’aigua de colors. Temps per compartir i fer gresca. La il·lusió, la festa i l’alegria s’han fet presents en tot moment. Visca el Carnestoltes!!!

Taller d’escacs a cicle mitjà

Com ja és tradició a l’escola, els alumnes de 3r i 4t de primària engeguem el segon trimestre fent un taller d’escacs. Els nens i nenes de 3r al llarg de dues setmanes fan una aproximació als escacs, coneixent les jugades bàsiques, les característiques de casa peça,… mentre que els de 4t fan el taller d’aprofundiment on poden fer un pas més en el fantàstic món dels escacs. Ens agrada molt fer aquestes activitat ja que ens ajuda s ser creatius i ràpids en el pensament i treballar la concentració tot jugant. L’activitat finalitza amb una gran cloenda on els de 3r i4t juguen parties entre ells i el menjador de l’escola es transforma en un gran campionat.

Gran exposició de les maquetes dels nostres carrers

Després d’aconseguir el repte que ens vam proposar al principi del projecte, construint els nostres carrers, culminem la nostra gran feina fent una exposició per a les nostres famílies, on els expliquem tot el que hem fet, el que hem après, el que ens ha agradat i com hem treball amb el grup. Quins nervis teníem, però ens ho vam repartir, vam assajar i ens va sortir MERAVELLOSAMENT!! Cada repte ens fa créixer, ens ajuda a superar-nos i ens fa veure que nosaltres som capaços d’obtenir tot el que ens proposem. Moltes gràcies, famílies!, per acompanyar-nos en aquests moments, tots junts arribem més lluny!!