Festa d’Escola 2023

Festa d’Escola: un temps incert però un caliu impressionant! Trobada de famílies, alumnes i mestres per compartir activitats, cançons, danses… i acabada amb una xocolotada d’allò més bona. Quin goig tenir aquests moments en què tots junts fem ESCOLA! Moltes gràcies a tothom per participar!

ESCACS A CICLE MITJÀ

Com ja és tradició a l’escola, els alumnes de 3r i 4t de primària engeguem el segon trimestre fent un taller d’escacs. Els nens i nenes de 3r al llarg de dues setmanes fan una aproximació als escacs, coneixent les jugades bàsiques, les característiques de casa peça,… mentre que els de 4t fan el taller d’aprofundiment on poden fer un pas més en el fantàstic món dels escacs. Ens agrada molt fer aquesta activitat ja que ens ajuda s ser creatius i ràpids en el pensament i treballar la concentració tot jugant. L’activitat finalitza amb una gran cloenda on els de 3r i4t juguen parties entre ells i el menjador de l’escola es transforma en un gran campionat.

Els de segon hem fet el pessebre de l’escola

Els de segon vam ser els encarregats de fer el pessebre de l’entrada de l’escola, una gran activitat cooperativa, cadascú responsable d’una part de la feina, però totes importants, perquè ens quedés un pessebre preciós. En vam rebre moltes felicitacions!! Aprofitant això, ens aprenem el poema: “Les figures del pessebre” de Joan Llongueres. I ens vam convertir, per un moment, en diferents figures del pessebre. Esperem que us agradi.
Alumnat de segon.
https://vimeo.com/787283178

El Nadal a l’escola

Aquest és un temps per a nosaltres molt especial i ens agrada viure’l intensament entre tota la comunitat educativa, transmetent l’esperit i els valors propis d’aquestes festes. Comencem el cicle nadalenc amb la festa de Sant Nicolau i a la mateixa setmana la celebració de la Corona d’Advent que ens dura quatre setmanes i arriba fins el darrer dia, junt amb el dinar conjunt de Nadal. Entremig un munt d’activitats: poemes, teatre del “Dimoni sense feina” per famílies i alumnes preparar pels alumnes d’EP3, postals de Nadal, intercanvi de postals, recollida d’aliments per Càrites de Llinars, activitats des de visual i plàstica, decorar l’escola, teatre en anglès “Christmas Play” preparat pels alumnes d’EP5, fer el pessebre… de manera que tot plegat ens apropa més en aquestes festes familiars i entranyables. I ens acomiadem amb el desig d’unes molt Bones Festes per a tothom!!!

Celebrem Sant Nicolau

Sant Nicolau, patró dels infants. De bon matí, amb un fred ben viu tal com mana la tradició, ens hem trobat la porta tancada i hem cantat “Sant Nicolau, obriu la portalada…” Il·lusió, neguit, incertesa… fins que ha aparegut el Sant i els semblants dels nens i nenes s’han il·luminat i s’ha fet la màgia de la diada. Mitjons plens, llaminadures, cançó, xocolata i una diada que ens situa en el temps i ens apropa al Nadal.

Collim les remolatxes

Els alumnes de primer hem anat a l’hort a collir les remolatxes. Aquest mes de novembre hem observat que ja estan a punt per a menjar-les!!. Entre tots ens hem afanyat a collir-les i portar-les a la cuina de l’escola.

Celebració de Santa Cecília, patrona de la música

Uns dies abans i després d’aquesta diada es realitzen activitats especials entorn de la música: assaig de cançons, concerts… i el dia del concert l’escola es torna a omplir amb el cant dels nens i nenes. Per nosaltres és una festa molt especial, ja que la música és un dels eixos importants del nostre projecte educatiu.
El Concert comença amb la cançó de “Santa Cecília visca la música”, tot seguit cada curs canta la seva cançó i finalitza amb una cançó conjunta que durant la setmana ens han ensenyat els alumnes d’EP4 que, a més, són els organitzadors de la diada.
Enguany l’hem tornat a fer a l’aire lliure i això ens permet convidar amb comoditat a les famílies d’EP1, acabant amb un berenar de postres de músic.
Quin goig poder gaudir encara més de la música i l’emoció que ens transmet!!!

XIXè Cros Ginebró

El Cros sempre és una gran festa i enguany, amb un bon temps, hem gaudit amb la participació de més de 700 corredors i corredores entre alumnes, mares i pares, mestres, exalumnes… Tothom s’hi implica i és una diada en què formem una gran pinya: els qui corren, els qui organitzen, els qui col·laboren… Un goig ser partícep d’un dia com avui en què si el córrer és el motiu de trobada no ho són menys tots els valors que s’hi traspuen: companyonia, solidaritat, esforç, afany de superació, amistat… I tot plegat col·laborant amb la Marató de TV3 per la salut cardiovascular, enguany hem recollit 4311€. Moltes gràcies a tothom per la implicació, participació i col·laboració!!!

Sortida al Liceu

Els alumnes d’EP1 hem pogut gaudir de l’espectacle musical ” Els músics de Bremen” en un espai meravellós com ha estat el Liceu de Barcelona. Hem passejat pels carrerons de la ciutat, la Rambla i hem acabat dinant a la platja del Bogatell.

XERRADA DE L’ALBERT

Per ajudar-nos en el projecte de cicle inicial hem convidat a l’Albert, mestre i arquitecte. Li hem demanat que ens expliqui en què consisteix la seva feina ja que el nostre projecte està enfocat en crear la casa del futur. Ens comenta que l’arquitectura serveix per resoldre els problemes i com tot, és una manera de pensar duent a terme el dibuix i la imaginació.