TREBALL D’AUTOR: MARTA CUNILL IL.LUSTRADORA I AUTORA

Aquesta setmana hem tingut una visita molt especial, la Marta Cunill ha vingut a l’escola per culminar el treball d’autor sobre el còmic. La Marta ens ha explicat com crea, dissenya i il.lustra els còmics. Ens hem quedat tots bocabadats veient-la dibuixant i explicant els seus llibres. Moltes gràcies!

ÚLTIM PROJECTE DE SEGON. ELS OCELLS

L’alumnat de segon acabem el curs amb el projecte dels ocells del nostre entorn. Primer ens vàrem fer preguntes generals, ens ho hem repartit per fer-nos experts sobre un aspecte i llavors farem una exposició per compartir amb la resta de companys el que hem descobert. Per començar a obrir boca, vam anar a l’Hostal del Fum de Palau-Solità i Plegamans, a fer una activitat d’anellament amb els d’aula i natura. Va ser fantàstic poder veure de ben a prop diferents ocells del nostre entorn i coneixe’ls una mica millor.

PROJECTE DE CICLE. LA FAMÍLIA

Durant el segon trimestre els alumnes de cicle inicial, de primer i segon, vam dur a terme el projecte de família. Vam conèixer diferents tipus de família, vam conèixer i elaborar els arbres de família, van posar el nom que tenim, d’on provenen els cognoms, quants n’hi ha a la resta de la península, d’on provenen els nostres avis, ens vam adonar de les diferents llengües que tenen i vam escoltar diferents contes. Ens hem conegut una mica millor, i ha estat molt interessant. També hem pogut transmetre la idea dels diferents rols que apareixen dintre del grup quan treball per projectes.

Jocs Florals, Festa de les Lletres i Festa de la Cultura

A les diferents etapes hem celebrat certàmens literaris on la nostra llengua ha estat el principal protagonista. Textos, poemes, faules, cançons, cartes, relats… i amb un bon acompanyament d’actuacions musicals. És un goig sentir llegir els textos que s’han preparat els alumnes amb tant d’esforç i il.lusió! I que bé, alegrar-se i emocionar-se amb la llengua i la música!!!

Diada de Palmes

Palmes a l’escola! Com cada any, abans del diumenge de Rams, hem fet un taller de palmes i des d’I3 cadascú ha fet la seva. Una diada amb un caliu especial, de cooperació i convivència amb l’ajuda de l’alumnat expert d’ESO2 i la col·laboració de mares, pares, avis i àvies i exalumnes. Moltes gràcies a tothom! I al sortir quin goig veure com els nens i nenes lluïen la palma amb il·lusió!!!

Taller d’escacs al cicle mitjà

Els nens i nenes de cicle mitjà, aquest segon trimestre hem estat realitzat el curs d’escacs a l’escola. Els de tercer hem fet el curs d’iniciació, i els de quart el d’aprofundiment als escacs. Ens agrada molt participar en aquesta activitat ja que ens fa pensar, tenir paciència, raonar i esforçar-nos per superar-nos i millorar. Aquest taller s’acaba amb una cloenda on més de 100 cents participem de manera simultània a moltes partides d’escacs. Els escacs són una magnífica manera de créixer i compartir un bon joc de taula, i no hi ha millor ocasió que fer-ho amb els companys.

EP3 anem de visita a Can Capa

Els nens i nenes de tercer vàrem tenir el privilegi de conèixer una granja de primera mà. Des de l’escola hem pogut anar a peu a Can Capa, una granja que es dedica al bestiar d’engreix. Ens han explicat en què consisteix l’ofici del sector primari, cada vegada menys present al nostre municipi, que tradicionalment havia tingut molta més població dedicada a aquest sector. També hem pogut alimentar als vedells i conèixer la cadena alimentària i la resta de sectors.

Nadal a l’escola

Aquest temps per a nosaltres a l’escola és molt especial i ens agrada viure’l amb intensitat i compartint els valors propis del Nadal. L’iniciem amb Sant Nicolau i s’allarga fins al darrer dia d’escola en què fem el dinar comunitari, tots plegats com una gran família, i celebrem la darrera setmana de la Corona d’Advent. Entremig fem un munt d’activitats: representació de teatre en anglès “Christmas Play” dels alumnes d’EP5 per a tota l’escola, poemes, cantada de nadales, celebració de la Corona d’Advent, representació de l’obra “El dimoni sense feina” feta pels nens i nenes d’EP3 també per a tota l’escola, recollida d’aliments nadalencs per Càrites de Llinars, activitats de visual i plàstica, contes, decorem l’escola, fem el pessebre… de manera que tot plegat ens apropa més en aquestes festes familiars i entranyables. I ens acomiadem amb el desig d’unes molt Bones Festes per a tothom!!!

Celebració de Santa Cecília 2023

Aquesta és una festa molt especial per la nostra escola ja que celebrem la Festa de la Música. Durant la setmana procurem ambientar-la fent emfàsi en aspectes musicals com la novetat de les “Benvingudes musicals” de bon matí, titelles, cantades… i té el seu punt àlgid en el dia de Santa Cecília, el 22 de novembre. Els alumnes d’EP4 en són els organitzadors i preparen el programa del Concert, els postres de músic, la cançó de Santa Cecília i ens ensenyen la cançó que cantarem conjuntament.
La tarda del concert hi són convidades les famílies d’EP1 i els alumnes de tots els cursos i els mestres canten la seva cançó. És una meravella veure l’escola com canta i posa de manifest la importància que té la música per nosaltres!!