Exposicions de crèdits de síntesi i acte de cloenda de cicles formatius

Un any més el Taller Ginebró ha celebrat el final de curs de cicles formatius amb les exposicions dels treballs del crèdit de síntesi i l’acte de cloenda en una jornada que va resultar tot un èxit d’assistència, companyonia i bons resultats.

A partir de les 4 de la tarda els més de 130 alumnes que acaben cicle formatiu, ja sigui de grau mitjà o de grau superior, d’informàtica o d’esports, van exposar en grup els treballs o projectes que havien estat elaborant les darreres setmanes. Després de superar els nervis inicials, normals ja en aquestes ocasions, tots els grups van anar exposant la seva feina davant dels seus companys i familiars assistents però també del tribunal que els avalua, format no només per professorat del Taller sinó també per mestres de l’Escola.

L’acte de cloenda es fa iniciar tot just finalitzades les darreres exposicions, a les 8 del vespre. Després de les primeres paraules de comiat per part de la direcció de l’escola el protagonisme, tal i com ha de ser, va passar als alumnes de cada classe que van acomiadar-se dels seus companys i professors ja sigui amb paraules, fotos o música. Va ser molt bonic i molt emotiu veure les felicitacions per la feina ben feta i les abraçades pels records compartits.

Felicitats i un petó ben gran per a tots i totes!

 

Dsc04389_smallDsc04394_smallDsc04397_smallDsc04407_smallDsc04408_smallDsc04417_smallDsc04423_smallDsc04430_smallDsc04474_small

Sortida de crèdit de síntesi al Parc del Garraf

Els dies 14, 15 i 16 de maig els alumnes del cafe, CFGM de conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural, es varen desplaçar fins al Parc del Garraf, per tal de posar en pràctica gran part dels coneixements apresos al llarg de l’any escolar. Entre d’altres activitats vam realitzar conduccions amb bicicleta de muntanya, conduccions a peu, ràpel per l’avenc dels Esquelets, gimcanes d’orientació, sessions d’astronomia, tallers de fauna verinosa (on vam poder conèixer més a fons les característiques d’espècies animals com ara,  escorpins, taràntules, serps…). I també, conèixer les característiques del paisatge càrstic del massís del Garraf i entendre les particularitats de la seva biodiversitat.

Totes aquestes activitats varen ser pensades i realitzades pels mateixos alumnes del cicle, i així, fent de guies, poden posar en pràctica els coneixements adquirits durant tot el curs.

El crèdit de síntesi és l’activitat final d’un any ple de grans moments compartits entre mestres i alumnes: acampades, sortides en BTT, escalades, caminades…, hem dormit al ras, ens hem mullat, rigut, enfadat… Totes aquestes activitats i les experiències compartides fan que aquest curs sigui per a tots plegats alguna cosa més que un simple curs.

Foto_csg_smallFoto_csg2_smallFoto_csg3_smallFoto_csg4_small

Proves d’accés a cicles formatius de grau superior

Foto_pacfgs2_small

Els dies 9 i 10 de maig els alumnes que es preparaven per a les proves d’accés a cicles formatius de grau superior van dur a terme els exàmens oficials que convoca la Generalitat. Tots els alumnes s’han d’examinar de 4 matèries comunes: llengua catalana, llengua castellana, llengua angles i matemàtiques i aquells alumnes que no tinguin fet cap cicle formatiu de grau mitjà o vulguin canviar de familia de cicle han d’examinar-se també de 2 matèries especifiques: com ara, educación física, dibuix tècnic, geografia o ciències de la terra i el medi ambient.

El passat dia 29 de maig van sortir les qualificacions definitives i volem felicitar els alumnes per l’esforç que han fet i pels resultats que molts han obtingut. Amb el desig que pugin continuar els estudis en aquella especialitat que hagin triat els volem felicitar de tot cor. Enhorabona!

Voleiplatja: l’esport de l’estiu també a l’AAFE

Foto_vp_small

El dijous 31 de maig els alumnes de primer del CFGS Animació d’activitats físiques i esportives es van desplaçar fins a la platja de Montgat Nord per viure un jornada de voleiplatja. L’activitat ve relacionada amb el crèdit d’esports d’equip que a primer s’inicia amb la matèria de voleibol. Amb aquesta activitat, els alumnes, tenen l’oportunitat de conèixer aquesta varietat del volei tan popular durant l’estiu a les nostres platges, competint en format de 2×2 i 4×4 en el terreny de joc muntat sobre la sorra.

Durant tot el matí, tots ens ho vam passar d’allò més bé, jugant, competint i gaudint de l’aigua del mar durant els descansos en companyia de tota la classe. Per altra banda, també van poder comprovar les dificultats que suposen la calor, el vent i la sorra en un esport tan tècnic com el voleibol.

Sortida d’aigües

Els alumnes del CFGS Animació d’activitats físiques i esportives van fer una sortida de dos dies corresponent al Crèdit de Síntesi. La sortida consistia en practicar diferents activitats relacionades amb l’aventura i les aigües braves com són el ràfting, el descens de barrancs, l’hidrospeed, que finalment no es va poder fer per excés d’aigua, i una activitat que sota el nom de multiaventura els apropa a diverses disciplines com ara el tir amb arc i el cavall.

Va ser una oportunitat de conèixer esports que molts de nosaltres no havíem practicat mai i també, d’aprendre’n les seves característiques tècniques, les normes de seguretat que requereixen, com es poden organitzar, etc.

D’altra banda, aquesta sortida també ens dóna l’oportunitat de conviure entre professors i alumnes de primer i segon del grau superior i, un comiat per aquests últims, ja que a acabaran el cicle per seguir l’any vinent els estudis universitaris o bé incorporar-se al món laboral.

La sortida va ser un èxit ja que ens va acompanyar el bon temps, cosa que s’agraeix en aquest tipus d’activitats i, es va viure gran ambient entre tot l’alumnat.

Foto_sa_smallFoto_sa3_smallFoto_sa4_small

Xerrada pedagògica amb l’Eva Bach

Imagen_001_large

El passat 26 d’abril es va fer la tercera de les  xerrades pedagògiques previstes per aquest curs i dirigides als pares i mares de l’escola.

En aquesta ocasió va  ser l’Eva Bach, pedagoga, mestra, formadora del departament d’ensenyament i escriptora, a més d’especialista  en desenvolupament personal, intel·ligència emocional, comunicació i relacions interpersonals qui ens va parlar de:

“educar amb sentit i sensibilitat enmig d’un món complex”

aportant-nos pautes i elements de reflexió per la nostra tasca de ser pares i mares.

La xerrada va ser un èxit total, tant per la  gran afluència de pares i mares que omplien la sala com per l’interès que van suscitar les seves explicacions i recomanacions.

 

 

L’escola al programa “Mestres” de TV3

 

Dins la sèrie que va emetre TV3 “Mestres” i en el capítol 10: “Educar o ensenyar”, l’escola hi vam aparèixer fent una aportació a partir d’una classe de Filosofia 3-18 a 3r de primària.

 

Amb paraules de la web de “Mestres”: L’última visita del programa és a una classe de Filosofia per a alumnes de Primària. Nens i nenes de vuit i nou anys de l’Escola Ginebró, de Llinars del Vallès, reflexionen sobre les grans qüestions de la vida, dins un projecte que promou l’educació en els valors i la reflexió crítica des de la més tendra infància.

 

Us afegim el link per si ho voleu veure. Per anar-hi directament cerqueu el minut 15.

http://www.tv3.cat/videos/4029470/Educar-o-ensenyar

L’alumna Mariona Rovirosa Illa, de 2n d’ESO, guanya el Premi Fonix d’anglès.

Enguany s’ha convocat ja el 5è Concurs d’Anglès Interescolar de Catalunya (THE FONIX 2012). L’objectiu d’aquest concurs és difondre l’ús de la llengua anglesa entre els alumnes mitjançant una activitat lúdica amb una finalitat didàctica i educativa.
El  concurs compta amb el recolzament de la Secretaria General de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat organitzada dins el marc d’iniciatives socials d’accions de l’entorn i dins el Pla d’impuls de la llengua anglesa en els centres educatius catalans.
La prova va constar de diferents fases (local, territorial i final). Un cop superades totes les fases van quedar 112 finalistes, des de 5è de primària fins a 2n batxillerat i cicles formatius.  Enguany, l’alumna Mariona Rovirosa de 2n d’ESO ha quedat guanyadora absoluta dins el seu nivell (nivell 4, ESO2). L’acte de lliurament de premis va tenir lloc el dia 25 de maig a la sala d’actes d’INEFC.a Barcelona. Va presidir l’acte la consellera Irene Rigau.
Felicitats a la guanyadora!


05_large20_large