Ja tenim un ginebró

Gràcies a la comissió de l’hort, molt activa i amatent a qualsevol suggeriment, ja tenim un ginebró a l’Escola. El podeu veure a l’entrada en una jardinera circular i ara podem dir que tenim un ginebró al Ginebró!

 

Dscn9449_largeP1040185_largeP1040187_large

Els alumnes del Ginebró col·laboren amb la Trailwalker

Ja fa una bona colla de dies que els alumnes de l'escola i el taller estan gravant cançons per editar un CD. Tothom s'hi ha implicat de valent i tots els cursos d'infantil i primària han gravat amb la seva cançó, amb moltes col·laboracions de secundària i el taller. Una bona feinada de tothom, en especial dels tutors i mestres de música.

Aquest CD tenim pensat que un cop editat serveixi per recaptar donatius per la Intermón Oxfam Trailwalker 2013.

Foto-1Foto-1_copia

Ja som oficialment Escola Verda

A la darrera trobada d’Escoles Verdes de Catalunya vam rebre el distintiu i se’ns va lliurar la placa que ens acredita com a escola verda i que hem penjat a l’entrada de l’escola.

Des del Comitè Ambiental es continua treballant a cada etapa en els diferents objectius d’aquest curs.
 

Dsc_0571_large8364399339_f29c746183_b_large

Xerrada pedagògica de l’Àlex Rovira

Fa uns dies es va fer una xerrada pedagògica en el Taller Ginebró amb el títol: "El valor dels valors" a càrrec  de l'Àlex Rovira.

L’Àlex Rovira és escriptor, economista, professor d’Esade i conferenciant d’èxit. Col·laborador de diferents mitjans de comunicació nacionals i estrangers. Els seus llibres s’han traduït fins a 42 idiomes i amb nombrosos exemplars venuts, destaquem: “La bona sort”, “La brúixola interior”, “Els set poders” i “El laberint de la felicitat”.
La xerrada va ser un èxit tant pel públic, amb la sala plena a vessar, com per totes les idees i reflexions que ens va aportar.

Image-2_largeImage-3_large

La Vella Quaresma

Després dels dies de festa i disbauxa que representa el Carnaval, arriba la Quaresma. El mateix dia que acaben les festes de Carnestoltes, el Dimecres de Cendra, comença un període de 7 setmanes de prohibicions que estan representades pel personatge de la Vella Quaresma. Es tracta d'una dona vella  i arrugada, amb un mocador al cap amb una característica molt peculiar: té 7 cames. Tantes cames com setmanes falten perquè arribi Setmana Santa. La tradició  és que cada divendres se li ha de tallar una cama i amb una mica de sort ( si no és molt ronyosa) ens deixarà una bossa de fruits secs.
Aquest any ha arribat la vella feta de filferro, com una escultura d'Alexander Calder.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=8ckWQ32WYrg?wmode=transparent]

Dsc_0638_largeDsc_0647_large

Activitat Física amb suport musical 4rt d’ESO

Els alumnes de 4rt d’ESO, durant el segon trimestre, en l’assignatura d’Educació Física, hem estat practicant l’aeròbic. El primer dia, va venir una noia i ens va fer una classe de body combat. El body combat consisteix en una coreografia amb música basada en cops i patades a l’aire, és com una coreografia de lluita.

Vam pasar una altra classe a la sala de dansa practicant passos bàsics d’una coreografia d’aeròbic i fent diferents exercicis, i la següent classe vam anar a l’Esportiu . Allà, podíem triar entre fer o spinning o GAC. El GAC consistia en una classe per tonificar Glutis, Abdomen i Cuixes, i vam fer exercicis com aixecar pesos, fer abdominals, gomes,… tot amb suport musical.

Els que fèiem spinning es van passar a l’hora a les bicicletes estàtiques amb un entrenador que els dirigia els ritmes, les velocitats, etc. Els dos grups ens ho vam passar molt bé i vam gaudir molt.

Finalment, vam passar dues classes preparant, en grups, una coreografia d’aeròbic  feta per nosaltres mateixos i la vam representar davant de la classe. Allà, vam poder demostrar tot el que havíem après durant el trimestre, i a part d’aprendre molt, ens ho hem passat molt bé.

                                                                                              Alumnes ESO 4

Aerobic_1Aerobic_2Aerobic_3