Rap de Nadal!

Des de música de primer d’ESO, despertem l’esperit crític i debatem sobre les diferents cares de la vida i en concret d’aquestes dates nadalenques. Aquest és el guanyador del concurs de raps d’enguany, amb videoclip de tots els companys. Ens ho hem passat pipa! Que tingueu molt bon Nadal!

El Nadal a l’escola

Aquest Nadal per les circumstàncies en què ens trobem ha estat diferent però no menys viscut. Hem adaptat totes les activitats a la situació que ens toca viure, però sempre amb il·lusió i transmeten l’esperit i valors lligats en aquestes dates. S’enceta la celebració del Nadal amb l’Advent i la primera cantada de nadales sota la Corona d’Advent, que ens coincideix amb la vinguda de Sant Nicolau. D’aquí fins a Nadal decorem l’escola, fem postals, els nens i nenes d’EP2 fan el pessebre, representem obres de teatre nadalenques en anglès a EP5 i també “El dimoni sense feina”, a càrrec dels nens d’EP3, també s’ha fet la campanya de recollida d’aliments per Càrites… I el darrer dia fem el tradicional dinar de Nadal que enguany hem fet per torns i utilitzant també l’espai de fora del menjador: canelons i torrons. Són dies molt intensos i emotius, que volem concloure amb el desig d’un Bon Nadal per a tothom!

Christmas card project!

We have finished the trimester with great news! Today EP3 students received Christmas cards from students in the UK! We have been working on this exciting project for a while now, in which we exchange Christmas cards in English and in Spanish with students from England. Take a look at this video to see what is it about.

XVII Cros Virtual

Enguany ja que no era possible fer el Cros a l’escola l’hem reconvertit en el *XVII CROS VIRTUAL* i hem pogut constatar que el Cros, malgrat haver-lo de celebrar de manera virtual ha continuat sent *una gran festa esportiva i solidària de la nostra Escola.*
Cadascú des de casa seva, el seu carrer, el seu poble, per camins, muntanyes… ha fet el seu Cros. Alumnes, mestres i personal de l’escola, mares, pares, familiars, amics… ens hem engrescat els uns als altres i hem aconseguit fer viure, un any més, els valors de la solidaritat, la companyonia, la superació, l’esforç…
I en aquest any que la Marató de TV3 està dedicada a la Covid-19 i que ens afecta a tots hem fet *rècord d’aportacions!*
Un gran treball cooperatiu de tota la comunitat educativa del Ginebró.
TOTAL INSCRIPCIONS: 768 participants DISTÀNCIA TOTAL RECORREGUDA: 6.087,6 km RECAPTACIÓ TOTAL: 4.516 €
*Agraïm moltíssim la col·laboració de tothom!*

Inventem un joc

La setmana passada els alumnes d’EP5 vam culminar el projecte del primer trimestre, vinculat a l’àrea de Castellà. Tenia com a objectiu crear un joc que permetés conèixer i treballar vocabulari específic d’un àmbit concret.

Per dur-lo a terme, cada un dels grups va decidir un tema en concret, que els cridés l’atenció i que, paral·lelament, tingués possibilitats d’aportar nou vocabulari. Després de fer recerca de vocabulari i de definir-lo, ens vam encarregar de dissenyar el joc, crear-ne les instruccions i materialitzar-lo.

Finalment, divendres passat vam poder gaudir de les diferents propostes dissenyades per la resta de grups.

Vam poder gaudir d’una molt bona estona!

Theatre play news

Christmas is coming! In the weeks leading to Christmas the students in EP5A and B have been preparing to perform a Christmas play in English. This week they performed to Primary students. Merry Christmas everyone and a Happy New Year!

Projecte dels jocs populars a EP4

Els nens i nenes de 4t hem jugat i après diferents jocs populars durant les sessions d’educació física. Aleshores vam tenir una gran idea que a continuació us explicarem. Per grups, ens hem inventat un joc amb un objectiu molt clar;  que aquests jocs es converteixin en populars i que puguin gaudir els nens i nenes del Ginebró “del futur”.

Aleshores, aquests jocs els hem gravat i els hem editat nosaltres mateixos i d’aquesta manera hem treballat també les TIC, aprenent a modificar la velocitat dels vídeos, insertar vídeos i escriure textos. A més, hem treballat l’expressió oral, la corporal, la cooperació, el treball en equip i l’autonomia.

A continuació us adjuntem els vídeos on podreu observar els jocs que hem creat. Esperem que us agradin i que els nens del futur puguin gaudir-los!

Projecte dels jocs populars a EP3

Els nens i nenes de 3r hem jugat i après diferents jocs populars durant les sessions d’educació física. Aleshores vam tenir una gran idea que a continuació us explicarem. Per grups, ens hem inventat un joc amb un objectiu molt clar;  que aquests jocs es converteixin en populars i que puguin gaudir els nens i nenes del Ginebró “del futur”.

Aleshores, aquests jocs els hem gravat i els hem editat nosaltres mateixos i d’aquesta manera hem treballat també les TIC, aprenent a modificar la velocitat dels vídeos, insertar vídeos i escriure textos. A més, hem treballat l’expressió oral, la corporal, la cooperació, el treball en equip i l’autonomia.

A continuació us adjuntem els vídeos on podreu observar els jocs que hem creat. Esperem que us agradin i que els nens del futur puguin gaudir-los!

Entrevista en exclusiva a Sant Nicolau

Entrevistem a Sant Nicolau, que, tot i la Covid-19, se les ha empescat per venir al Ginebró també aquest curs!

EG: Quants anys fa que vens a l’escola Ginebró?

SN: Crec que ja fa quasi 50 anys! Em va convidar l’Ignasi Casals, el primer director de l’escola, que em coneixia de l’escola on ell treballava abans. L’Ignasi pensava que la celebració de Sant Nicolau era tan especial, que volia que els nens i nenes del Ginebró també la coneguessin.

EG: Com t’ho has fet per obrir les portes respectant els grups bombolla?

SN:Doncs ens vam organitzar molt bé amb els meus ajudants. No puc explicar tots els secrets, però tot estava molt ben planificat. Com que per prevenció tothom no es podia aglomerar a l’entrada principal, vam explicar als mestres que calia que cada grup entrés per la porta de la seva classe.

EG: I vas anar obrint les portes de cada classe?

SN:Jo vaig obrir les portes de les classes d’infantil, però com que no podia estar a tot arreu alhora, els meus ajudants van obrir les portes de primària. Anaven vestits amb una samarreta blanca o vermella, i portaven enganxat un dibuix del meu bastó perquè els reconeguessin. Un cop a dins, els hi van posar un vídeo que havíem preparat i més tard, ja els vaig passar a saludar jo personalment.

EG: Com et van rebre els nens i nenes?

SN: Els més petits estaven molt i molt il·lusionats, cantaven ben fort perquè els sentís i quan vaig obrir, se’ls veia contents i nerviosos alhora, alguns fins i tot em feien abraçades! Els més grans també m’esperaven amb moltes ganes, i no deixaven escapar cap detall. Penseu que en alguna classe van arribar a comptar si tots tenien el mateix nombre de llaminadures, i també em preguntaven com és que tinc els cabells blancs però les celles castanyes!

EG: Què és el que més t’agrada de la celebració?

SN: M’agrada molt arribar a l’escola ben d’hora al matí i veure el goig que fan tots els mitjons penjats! Ah, també em fa molta il·lusió quan dins d’algun mitjó em trobo una nota o un dibuix, o els mestres me’ls fan arribar de part dels nens i nenes!

EG: Els teus ajudants i tu també portaveu mascareta?

SN: És clar, tots hem de portar mascareta i donar exemple. La veritat és que jo tinc la barba tan llarga que ja fa una mica la funció de mascareta, però tot i això és important portar-la posada.

EG: I què en penses del fet que els nens mengin llaminadures?

SN: Ui, això m’ho pregunten cada any algunes mares i pares.. . Jo sempre demano als mestres que expliquin als nens i nenes que se les han de menjar de mica en mica, i saber-les reservar per moments especials i de celebració!

EG: Moltes gràcies Sant Nicolau, i fins l’any que ve!