Confi(n)ats: Missatges dels pares i mares

Ens agrada molt que els pares i mares ens expliqueu com us sentiu, què significa aquesta experiència i com ha pogut apropar-vos als vostres fills o com afronteu dificultats de convivència…

Doodle del confinament

Aquest és el doodle de la Céline Gayet, que es va animar a fer l’activitat que la Susana va proposar als seus fills. Quantes coses podem expressar una sola imatge…!

Missatge d’agraïment

En primer lloc fa dies que ho penso i no sabia com expressar el meu agraïment i admiració de com esteu gestionant el confinament des de l’escola. Estic  molt contenta de tot el que esteu fent pels nostres fills des de casa. Ens ajudeu a les famílies a mantenir els nens actius, motivats i no deixar que caiguin en el desànim de no tenir res a fer. Moltes gràcies i felicitats per l’esforç.

Personalment el confinament amb la Júlia i el seu germà (2 adolescents) està sent complicat  i alhora molt positiu. Aquesta aturada ens ha permès reflexionar, valorar i sobretot compartir moltes estones que abans no teníem. La comunicació ha canviat i ha millorat molt.

Gràcies per tot!

Per Glòria Anton

 

Una oportunitat per apropar-nos als fills

Bona tarda! Soc mare de 2 alumnes del Ginebró…bé ara d’un …ja a punt d’acabar el batxillerat.

Dir-vos que hauríem de mirar tots la part positiva del confinament, ja que del que m’he adonat és que quan els nostres  fills són adolescents difícilment hi ha un espai lliure que puguin dedicar a la familía i ara és una oportunitat molt bonica per gaudir d’aquests  moments tan propers amb els nostres fills i poder compartir moltes més opinions, sentiments, dialogar més…

Penso que aquest confinament ha estat i està sent positiu per a tothom i també per a ells ja que han agafat una dinàmica molt bona i aplicada de treball amb molta més concentració.

Aquest STOP potser era necessari per a la societat i sobretot per al nostre medi ambient. La pena és que els humans no n’aprenem i un cop passat  el confinament potser ens oblidarem de cuidar i mantenir-ho tot més i millor.

Susagna Fernàndez Iglesias

Booktrailers de Sant Jordi

En motiu de la setmana de Sant Jordi, els alumnes de 6è hem estat creant Booktrailers.

Són petits vídeos promocionals dels llibres que els nostre alumnes han escollit per compartir amb la resta de companys i poder fer recomanacions dels que més els han agradat.

La Paula, la Jordina i l’Oriol us explicaran quin llibre us recomanen: Moxie, una noia rebel, El petit príncep i Desastre & Total.

Segur que quedareu atrapats als seus booktrailers, i tindreu ganes de llegir-vos els llibres!

Sant Jordi a EP5

Avui per cinquè és un dia molt especial, avui hagués estat el nostre debut de l’Obra de Sant Jordi. No ho hem pogut celebrar com esperàvem, però hem buscat maneres de fer d’aquest dia un dia diferent . A partir de personatges hem creat contes que després hem representat seguint l’estil “una mà de contes”. Us n’ensenyem alguns. Esperem que us agradin i Feliç dia de Sant Jordi!

Recomanacions per Sant Jordi

A l’ambient de contes hem estat treballant en la nostra comanda per Sant Jordi! Tenim moltes ganes de tenir-los a les nostres mans, però per això ens haurem d’esperar que passi tot plegat, què hi farem! Us deixem algunes portades per si us inspiren i si voleu també podeu fer les vostres comandes fent servir els webs de libelista.com o a llibreries obertes. Així quan acabi aquest confinament tindreu una bona oportunitat per descobrir nous contes. Esperem poder compartir aquestes novetats amb tots vosaltres ben aviat!

CARTES ALS HOSPITALS IV. Carta de l’Oriol

En temps de confinament, davant d’aquest virus que se’ns està emportant tantes persones de prop i de no tan a prop, persones també d’altres països del món, la feina del personal sanitari és importantíssima.

Els metges, les metgesses, les infermeres i els infermers, els auxiliars, el personal de neteja, els que truquen i estan al darrere del taulell atenent els malalts cada dia es deixen la pell per combatre el coronavirus. Els pacients que estan ingressats als hospitals no poden tenir la família a prop i se senten sols.

Davant d’això, els alumnes de 4t d’ESO ens vam sumar a la iniciativa de fer-los arribar la nostra companyia, les nostres cartes, als hospitals. No les podem posar totes, però us n’hem seleccionat algunes perquè les pugueu llegir.

Estimat/da,

Sóc un alumne de 16 anys d’un institut de Llinars del Vallès, un poble prop de Barcelona. Visc a Granollers (també prop de Barcelona) en un pis i porto aquí tancat unes 3 setmanes a causa de la pandèmia. Des d’aquí he pogut anar rebent moltes notícies de la situació actual, tant sobre el que està passant arreu del món i al país com l’estat en què es troben familiars i amics. Cap de les notícies que he rebut ha sigut positiva, excepte les notícies sobre coneguts que sembla que vagin recuperant-se del virus. El nombre de casos ha anat augmentant i així ho ha fet el nombre d’hospitalitzats. Per la televisió i les xarxes socials he anat podent veure una mica l’estat de la situació des de la perspectiva dels hospitals. Tot i així, no ho he pogut veure amb els meus propis ulls i per tant només puc imaginar-me com deu ser estar allà.

Suposo que estaràs llegint això sabent que no estem en un bon moment, ni tu ni la resta de la societat. Però aquesta és la millor oportunitat per treure el millor de nosaltres. Els meus veïns han aplaudit cada dia i han posat música per entretenir el veïnat, i familiars meus han fet mascaretes casolanes i s’han ofert com a voluntaris per ajudar aquells que ara més ho necessiten. Aquests són alguns dels molts exemples de solidaritat que s’han pogut veure aquests dies enmig de la situació, i això ens ha de recordar que hi ha esperança; hi ha esperança que entre tots, amb la nostra col·laboració, per poc que sigui, puguem fer que tot sigui millor.

Bé, voldria desitjar-te molts ànims per tal de continuar endavant. Sé que no és pas fàcil, però tens a molta gent donant-te suport ara mateix, i has d’aprofitar aquest suport per mantenir una ment positiva i optimista, o almenys una ment tranquil·la que no pateixi. Venen temps difícils (de fet, ja han vingut), però sé molt bé que podràs vèncer la situació si decideixes ser una persona forta i perseverant. La teva força determinarà on arribes.

Espero que aquesta carta t’animi ni que sigui una mica, i recorda que cada dia que passa és un dia superat. No baixis el cap perquè entre tots ens en sortirem. Et desitjo el millor. No et rendeixis!

Una abraçada, Oriol

CARTES ALS HOSPITALS III. Carta de la Mariona

En temps de confinament, davant d’aquest virus que se’ns està emportant tantes persones de prop i de no tan a prop, persones també d’altres països del món, la feina del personal sanitari és importantíssima.

Els metges, les metgesses, les infermeres i els infermers, els auxiliars, el personal de neteja, els que truquen i estan al darrere del taulell atenent els malalts cada dia es deixen la pell per combatre el coronavirus. Els pacients que estan ingressats als hospitals no poden tenir la família a prop i se senten sols.

Davant d’això, els alumnes de 4t d’ESO ens vam sumar a la iniciativa de fer-los arribar la nostra companyia, les nostres cartes, als hospitals. No les podem posar totes, però us n’hem seleccionat algunes perquè les pugueu llegir.

Estimat/ada,

Sé que ara mateix no estàs passant per un bon moment i que costa trobar forces per tirar endavant. Aquests dies no hi ha bones notícies, tot són desgràcies o coses que van malament i que en un futur ens afectaran i afectaran greument la nostra generació. HI ha molta gent als hospitals, ho escoltem a les notícies, i molta que és casa en males condicions i preferiria poder tenir l’opció de tenir un llit on curar-se i que el cuidessin diàriament. No és un bon moment per la societat, tothom està trist i l’angoixa ens envolta, així que ara mateix el que necessita tothom, i especialment tu, és treure un bon somriure i pensar que tot anirà bé. No és fàcil somriure, però et ben asseguro que quan hagis acabat de llegir aquesta carta canviaràs d’opinió.

Sóc la Mariona, una alumna de quart d’ESO de l’Escola Ginebró. He estudiat sempre aquí, des dels tres anys fins als setze, que els acabo de complir fa un parell de dies. Tot i que estàvem de confinament vaig buscar les millors maneres de passar-m’ho bé i així ho vaig fer juntament amb la meva estimada família i els meus amics a través de vídeo-trucades. Això és el que s’ha de fer, trobar el millor de cada situació i intentar viure-la el màxim de bé. Jo considero que setze anys són molts, però els meus pares em diuen que em queden tantes coses per viure i aprendre encara que això fa que tingui esperances i somnis per més endavant. Però això no és qüestió de l’edat d’una persona, tots tenim somnis que volem complir abans que tot se’ns acabi. Així que fer-se una llista mental de les coses que encara et falten per fer i viure quan surtis de l’hospital t’ajudarà molt a veure que tot es tracta de tenir propòsits en aquesta vida. No caiguis en l’error de pensar que abandonar-ho tot i donar-se per vençut és la millor opció, perquè això sí que seria un gran error.

Recorda tots els bons moments que has passat amb la gent que estimes. Recorda els aniversaris que has anat celebrant, els familiars i amics que estaven allà disposats a fer-te somriure i sentir-te especial. No pensis en els errors que has comès o en tot el que has deixat passar, sinó en les noves oportunitats que arribaran i podràs viure. T’animo a pensar en tot això i a tirar endavant, que estic segura que d’alguna manera o altra ho aconseguiràs.

Una abraçada forta des de Sant Esteve de Palautordera,

Mariona De la Varga Antoja
Sant Esteve de Palautordera
3 d’abril de 2020

CARTES ALS HOSPITALS II. Carta del Marcel

En temps de confinament, davant d’aquest virus que se’ns està emportant tantes persones de prop i de no tan a prop, persones també d’altres països del món, la feina del personal sanitari és importantíssima.

Els metges, les metgesses, les infermeres i els infermers, els auxiliars, el personal de neteja, els que truquen i estan al darrere del taulell atenent els malalts cada dia es deixen la pell per combatre el coronavirus. Els pacients que estan ingressats als hospitals no poden tenir la família a prop i se senten sols.

Davant d’això, els alumnes de 4t d’ESO ens vam sumar a la iniciativa de fer-los arribar la nostra companyia, les nostres cartes, als hospitals. No les podem posar totes, però us n’hem seleccionat algunes perquè les pugueu llegir.

Hola! Sóc en Marcel, un estudiant de 4t d’ESO. Simplement volia donar-vos les gràcies, a vosaltres metges, metgesses, infermeres i infermers per fer la feina tan bé, fent-la amb el perill de saber que vosaltres i els vostres éssers estimats podeu ser contagiats per aquest virus.

La realitat és que vosaltres sou els vertaders herois i no els futbolistes o els grans empresaris; vosaltres demostreu cada dia que sense metges i personal sanitari estaríem tots morts. No puc empatitzar amb vosaltres, ja que no sóc metge i m’he hagut de quedar a casa, però em puc imaginar la immensa feina que feu i l’estrès que porteu a sobre. Us demano que no tireu la tovallola; heu estudiat carreres universitàries llarguíssimes amb moltes “pegues” per aconseguir el treball tan desitjat que per a vosaltres és ser metge i que no sempre ha estat prou valorat.

Ara us heu trobat aquest virus contra el qual heu de lluitar amb l’ajuda de tots nosaltres.

Estic segur que plegats ho aconseguirem! Una abraçada!