Trobada d’Intercanvi d’Escoles Verdes

El dimarts, 28 de març vam participar en la Trobada pedagògica d’intercanvi d’Escoles Verdes del Vallès Oriental. Els nostres alumnes, eco-delegats d’EP5, van participar també en aquest intercanvi d’experiències. Ha estat molt interessant!

Visita de seguiment del Projecte Revolta

Hem rebut la visita de representants de l’empresa Tarpuna, l’Agència Catalana de Residus i del Departament d’agricultura de la Generalitat de Catalunya per veure una fase del projecte “Revolta”de bioeconomia circular que es fa des de l’escola. Dos alumnes de 5è, l’Anna i el Martí, han explicat el dia a dia de la implicació de les classes de 5è en el projecte. Diàriament es pesen els residus orgànics que es generen des del menjador de l’escola i es posen a la màquina electrocompostadora per fer-ne el pre-compost que anirà als horts.Implicats en un gran projecte!

Proves Cangur de Matemàtiques

Els alumnes de 5è, 6è i ESO han fet les proves cangur. Aquestes proves són un concurs matemàtic que s’organitza en més de 30 països a la vegada amb l’objectiu d’acostar les matemàtiques als més joves, tot un repte!!!

2n Classificat al Premi Sambori d’Òmnium Cultural

El Guillem Pérez de 4t de primària ha obtingut el segon Premi Sambori d’Òmnium Cultural de la demarcació Vallès, Maresme i barcelonès Nord en la seva categoria. Aquest premi de narrativa dels Països Catalans promou la difusió de la llengua catalana i vol incentivar la imaginació i la creativitat a les escoles. Enhorabona Guillem!

Últims retalls de l’intercanvi amb Hamburg

Aquesta setmana hem donat per finalitzada la primera part de l’intercanvi amb les escoles d’Hamburg. El dilluns els alumnes alemanys van estar a Barcelona i a la tarda es va realitzar el comiat a l’escola per part de les famílies, alumnes i professors. L’endemà al matí van sortir ben d’hora per agafar el vol de tornada a Alemanya. Amb això posem punt i final a la primera part de l’intercanvi, amb molt bones sensacions i amb ganes que arribi la segona part en la que els alumnes de l’escola aniran cap a Hamburg.

Els llibreters visiten l’ESO

Com cada any, els llibreters de la comarca ens visiten. La Fe, de la llibreria L’Espolsada de les Franqueses; en Josep, de l’Alguer de Sant Celoni; la Lali, de la llibreria la Gralla i en David, del Badallibres de Cardedeu ens han portat les novetats d’aquest any; hem pogut remenar llibres i ens han orientat amb les seves recomanacions. Els agraïm la seva visita perquè són una gran ajuda per l’orientació lectora dels alumnes, del professorat i les famílies. Cada curs l’escola compra els llibres que més els han agradat i entren a formar part de les biblioteques d’aula. Una nova oportunitat per descobrir llibres nous i apropiats per a cada edat!

A jugar amb les endevinalles!

Els nens i nenes d’EI 4 hem acabat el projecte d’endevinalles, ” i-M’endevines”, i ara la sorpresa és pels nostres amics de l’Escola Sadako, a veure, a veure… si ells ens les endevinen!!! Aquí us les deixem… us animeu a jugar?

EI 4 A

EI 4 B

Retalls de l’intercanvi…

L’intercanvi d’ESO3 està anant d’allò més bé. El dijous van estar tots junts a Sitges: sol, bon temps i alguna remullada i tot! El divendres els alumnes alemanys van anar a visitar la Sagrada família i el Parc Güell. Tot i que va estar plovent, va ser una sortida profitosa de la que tots van quedar molt contents. Us deixem amb algunes imatges de les activitats que han estat fent aquests dies i desitgem que passin un molt bon cap de setmana!