Colònies d’ESO1

A principis del mes de maig, els alumnes i mestres de primer d’ESO van anar de colònies a Albanyà. De camí van fer parada a les ruïnes d’Empúries, on a part de poder conèixer una mica més de prop el nostre passat greco-romà, també van poder-se ficar dins de l’aigua del mar! A Albanyà, els esperaven tot un grapat d’activitats, com per exemple el descens de barrancs, i d’altres organitzades pels mateixos alumnes, com ara el passatge del terror i els jocs de nit. Van ser uns dies emocionants i una molt bona oportunitat per poder gaudir dels companys i companyes de curs.

Colònies d’ESO2 al Delta

A principis de maig els nois i noies de segon d’ESO vam anar de colònies la Delta de l’Ebre. De camí vam fer parada cultural a Tarragona on vam visitar els seus carrers i els monuments d’època romana. Un cop instal·lats al Delta vam poder gaudir d’activitats típiques i l’entorn deltaic. Vam fer una excursió amb bici entre els camps d’arròs, la perxa i una visita a la Ràpita. Durant les estones lliures, els nois i noies, organitzats en grups, van fer activitats per a la resta de companys, com ara gimcanes, jocs esportius a la platja i fins i tot un passatge del terror! L’últim dia, vam poder gaudir del riu Ebre on vam fer activitats aquàtiques. Van ser uns dies plens de bons moments compartits amb tot el grup! Visca les colònies!

TREBALL D’AUTOR: MARTA CUNILL IL.LUSTRADORA I AUTORA

Aquesta setmana hem tingut una visita molt especial, la Marta Cunill ha vingut a l’escola per culminar el treball d’autor sobre el còmic. La Marta ens ha explicat com crea, dissenya i il.lustra els còmics. Ens hem quedat tots bocabadats veient-la dibuixant i explicant els seus llibres. Moltes gràcies!

TREBALL D’AUTOR: MARTA CUNILL IL.LUSTRADORA I AUTORA

Aquesta setmana ens ha vingut a visitar la il.lustradora i creadora de contes Marta Cunill. Ens ha explicat el seu primer còmic “Petit el Peix” i ens ha ensenyat com les seves mans dibuixen personatges molt bonics i divertits. Aneu amb compte perquè alguna vegada es fan tan grans com els dinosaures!

I4: RIMA EN MOVIMENT PIC I PUC

Aquesta rima en moviment ens ajuda a agafar agilitat en els nostres dits i sobretot ens ofereix uns moviments idonis pel desenvolupament i la definició de la lateralitat. Observeu bé en Pic i en Puc, dos nanets molt entremaliats, perquè quan menys us ho espereu, xassssss, ja s’han amagat!!!!

I4: PROJECTE “LES ABELLES”

Als nens i nenes d’I4 ens encanta passejar pel voltant de l’escola, que ara a la primavera, està envoltada de flors: ravenisses, roselles, dents de lleó… Però alguna abella buscant el pol·len ens té ben encuriosits. Doncs som-hi! Investiguem, preguntem… En Lluís i en Jordi, pares apicultors, han vingut per explicar-nos-ho tot!

ÚLTIM PROJECTE DE SEGON. ELS OCELLS

L’alumnat de segon acabem el curs amb el projecte dels ocells del nostre entorn. Primer ens vàrem fer preguntes generals, ens ho hem repartit per fer-nos experts sobre un aspecte i llavors farem una exposició per compartir amb la resta de companys el que hem descobert. Per començar a obrir boca, vam anar a l’Hostal del Fum de Palau-Solità i Plegamans, a fer una activitat d’anellament amb els d’aula i natura. Va ser fantàstic poder veure de ben a prop diferents ocells del nostre entorn i coneixe’ls una mica millor.

PROJECTE DE CICLE. LA FAMÍLIA

Durant el segon trimestre els alumnes de cicle inicial, de primer i segon, vam dur a terme el projecte de família. Vam conèixer diferents tipus de família, vam conèixer i elaborar els arbres de família, van posar el nom que tenim, d’on provenen els cognoms, quants n’hi ha a la resta de la península, d’on provenen els nostres avis, ens vam adonar de les diferents llengües que tenen i vam escoltar diferents contes. Ens hem conegut una mica millor, i ha estat molt interessant. També hem pogut transmetre la idea dels diferents rols que apareixen dintre del grup quan treball per projectes.