Visita d’en Joaquim Carbó

Ens ha visitat l’escriptor Joaquim Carbó. Com cada any fem un treball
sobre un autor per conèixer i apropar-nos al món de la literatura, les
lletres i al gust per llegir. És un treball que es fa des de l’àrea de
llengua catalana durant el segon i el tercer trimestre. Hem tingut la
oportunitat de fer una xerrada amb l’autor per saber més coses dels
seus llibres i de la seva feina com a escriptor. Ens ha signat els
llibres que hem llegit i ens els ha dedicat!
Abans de la seva visita va venir el grup Marduix per representar-nos
amb ninots, titelles i música la història “En Miquel sobre l’asfalt”,
que és un conte encadenat d’en Joaquim Carbó.

Dscn7929_largeDscn7936_largeDscn7895_large

Concert de Primavera

Com cada any els nens i nenes de quart han fet el Concert de Primavera
amb cançons d’una Cantata. Enguany la cantata “50 milions de segons”.
Aquesta cantata forma part del projecte Cantània que organitza
l’Auditori de Barcelona i que es representarà el proper dissabte, 2 de
juny a l’Auditori de Granollers.
A l’escola vam gaudir del concert, de les lletres i les músiques que van cantar!

Dscn7978_largeDscn7996_largeDscn7969_large

LaTríada Cultural

Els dies 28, 29 i 30 de març, els alumnes de Secundària van acabar el trimestre amb la celebració de la Tríada Cultural. Dins del marc d’aquesta Festa hi cap l’esport, la cultura, l’art… 

Els alumnes de 3r d’ESO varen portar bona part de l’organització de les diferents activitats proposades, però es va comptar amb la col•laboració d’alumnes del Cicle Formatiu d’Activitats físicoesportives (CAFE) del Taller, de pares de l’escola i de conferenciants diversos.
Tir amb arc, judo, BTT, mini ping-pong, batuka, funky, scooter, gitanes, perruqueria, ceràmica, fotografia, massatge, henna, entre d’altres, varen ser els tallers que els alumnes de secundària van poder  fer. A banda d’aquestes activitats, hi va haver conferències, com la d’Assumpta Montellà –historiadora i autora de La Maternitat d’Elna–  que ens va deleitar amb les vivències viscudes per tants exiliats catalans als camps d’Argelers.
La música també hi va ser present  i exalumnes de l’escola, com  el grup musical ” Perill d’allau”, van convidar-nos a seguir les seves notes.

Dscf0212_largeDscf0217_largeDscf0227_largeDscf0234_largeDscf0239_largeDscf0244_largeDscf0246_largeDscf0247_largeDscf0250_largeDscf0265_largeDscf0269_largeDscf0278_largeDscf0281_largeDscf0293_largeDscf0299_largeDscf0312_largeDscf0315_large

10 anys de Fem Dansa

El dia 21 de maig les escoles del Baix Montseny hem celebrat els 10 anys del “Fem Dansa”. En aquesta ballada hi han participat els nens i nenes de 5 anys i els de 2n de cada escola, fent dues danses cada curs i dues tots alhora. Abans de començar la ballada la companyia de dansa “ Factoria Mascaró”, ens han  ballat “ El somni”.

S’ha convidat als pares a veure la ballada, tot ha estat un èxit i els nois i noies ho han fet d’allò més bé.

 

Dsc_0050_largeDsc_0060_largeDsc_0064_largeDsc_0067_largeDsc_0068_largeDsc_0071_largeDsc_0086_largeDsc_0078_largeDsc_0091_largeDsc_0096_largeDsc_0099_largeDsc_0107_largeDsc_0110_largeDsc_0118_large

Els alumnes de 4t d’ESO treuen uns bons resultats en les proves de Competències Bàsiques

Els dies 15 i 16 de febrer, els alumnes de 4t d’ESO van fer les proves de Competències Bàsiques.  Són proves externes, avaluades per professionals de fora de l’escola i on hi són presents alguns dels continguts treballats en les matèries de llengua catalana, llengua castellana, llengua anglesa i matemàtiques i fets al llarg d’aquests dos darrers cursos.
El Departament d’Ensenyament ha fet arribar a l’escola un informe individual de cada alumne, que s’ha fet arribar a les famílies, i un informe general del Centre que conté una breu descripció dels aspectes avaluats i un gràfic amb el grau d’assoliment de cada competència. En el gràfic apareix la puntuació mitjana de l’alumnat de Catalunya i la de l’alumnat del nostre Centre.
El nivell d’assoliment de cadascuna de les competències avaluades en el nostre Centre se situa en un nivell mitjà-alt, per la qual cosa estem molt contents dels resultats obtinguts per l’alumnat de 4t d’ESO.

Els alumnes de 4t d’ESO visiten el Saló de l’Ensenyament

El dimecres 21 de març, els alumnes de 4t d’ESO van anar al Saló de l’Ensenyament de Barcelona. Tant l’anada com la tornada va ser en tren. La visita va representar el final de l’orientació feta en grup, tot i que la feina personalitzada per a cadascun dels alumnes que l’any vinent acaben la seva etapa obligatòria es continua fent i treballant des de la tutoria.
Com cada any, hi ha alumnes que optaran per fer el batxillerat i d’altres que prendran com a sortida els cicles formatius.
Un cop feta la visita van anar al Caixa-fòrum a veure les exposicions Llums i ombres de Goya i l’exposició d’Eugène Delacroix.

Els alumnes de 1r d’ESO fan la Ruta prehistòrica a Céllecs

El divendres 24 de febrer els alumnes de primer d’ESO vam anar a la ruta prehistòrica de la Roca del Vallès ja que des de socials estàvem treballant la Prehistòria.
 
Vam  sortir de l’escola  amb  l’autocar i vam anar fins a Céllecs . El primer dolmen que vam visitar va ser dolmen de Can Gol que estava a dalt d’una urbanització al pati d’una casa. Després vam seguir l’itinerari fins al dolmen de Can Gol II i el de la Roca Foradada, on vam esmorzar. Seguidament vam anar fins a la Pedra de les Orenetes. Allà hi ha restes d’unes pintures rupestres. Després vam anar a la pedra de les creus, que es diu així perquè està plena de dibuixos que tenen forma de creu. Un cop vista,  vam fer camí fins arribar a la cabana del moro, un dolmen que es troba a dalt de tot de la muntanya. Aquest dolmen es diu així perquè antigament tot allò que era antic i no sabien ben bé el que era, en deien “del moro” com si fos del temps dels musulmans.

Durant la sortida vam anar omplint unes fitxes dels dolmens i el dolmen que ens va agradar més va ser el de la pedra foradada, que consistia en una gran pedra amb un forat que servia per posar-hi els morts.  Després vam anar fins a l’ermita de Sant Mateu de Cabanyes, on vam dinar i vam estar jugant una estona. Finalment ens va venir a buscar l’autocar per tornar cap a l’escola.

Sortida Tarraco

El divendres dia 18 de maig els alumnes de llatí de batxillerat van visitar Tarragona per poder veure les restes arqueològiques de la Tarraco romana. Després d’esmorzar tot veient l’amfiteatre romà, van realitzar un taller al MNAT en què van conèixer de primera mà el procés de formació de les ciutats romanes. Tot seguit, la visita va continuar pel Pretori, el circ i les muralles, entre d’altres restes que van poder descobrir escapolint-se de la pluja primaveral que ens va acompanyar.

Dsc04300Dsc04310

Sortida Comexi

El divendres 18 de maig els nostres alumnes de 1r i 2n de batxillerat tecnològic van fer una sortida a Riudellots de la Selva per visitar l’empresa Comexi on van poder veure el desenvolupament complet d’un procés de producció industrial: foneria, mecanització, muntatge… Volem donar les gràcies a la direcció de l’empresa per la seva amabilitat en convidar-nos a visitar-los i per l’atenció i el tracte que ens van donar en tot moment. 

Dsc_0188Dsc_0192

Festa recreativa d’ESO

Dintre del crèdit de síntesi del CFGS Animació d’activitats físiques i esportives, els alumnes del Taller Ginebró van organitzar un esdeveniment recreatiu pels alumnes de l’ESO de l’Escola Ginebró.

 

Durant tot el matí i part de la tarda del dia 27 d’Abril, els nois i noies de l’ESO van poder gaudir d’una jornada esportiva sota l’ambientació de l’olimpísme; es va escollir aquesta temàtica per la proximitat dels Jocs Olímpics de Londres que s’organitzaran aquest estiu.

 

Durant tota la festa, els alumnes van poder participar en una sèrie d’activitats esportives i competitives per tal d’aconseguir guanyar l’or olímpic pel seu país.

La jornada va tenir tots els ingredients d’una jornada olímpica: inauguració i cloenda amb desfilada i concert, proves i competicions de diverses disciplines, competitivitat i esperit de cooperació i també, entrega de premis.

 

Volem destacar la bona participació i el bon ambient que es va viure tot el dia per part d’alumnes i professors tant de secundària com del cicle formatiu.

 

Foto_fresoFoto_freso2Foto_freso3Foto_freso4Foto_freso5Foto_freso6Foto_freso7Foto_freso8