[6-10] Activitat del planetari EP4

Els nens i nenes de quart aquest segon trimestre estem duent a terme el projecte de l’Univers. Farà unes setmanes vàrem rebre l’encàrrec d’un editor de revistes científiques destinades a nens i nenes que ens demanava si el podíem ajudar a crear una revista sobre l’Univers. Aquesta proposta ens va com l’anell al dit, així que ens hi hem posat de ple! Per a poder aprendre i tenir més informació sobre tot aquest tema, han vingut a l’escola en Carles i la Rat, astrònoms del planetari Fora d’òrbita. Amb ells hem pogut fer un munt d’activitats relacionades amb l’Univers. Vam començar fent observació del Sol amb un telescopi i un filtre especial, vam entrar dins d’un planetari per simular el cel de nit i veure les constel·lacions, vam construir uns coets i vam fer el seu llançament… Les activitats es van anar allargant fins a les 19h, per tal de poder fer observació de la Lluna. Vam tenir molta sort ja que aquella nit també vam poder veure Venus, Mart i Júpiter. Gràcies a l’activitat del planetari hem après i aprofundit sobre un munt de temes, que de ben segur, ens ajudaran a fer la revista científica.

Llinars, un joc!

Els alumnes d’ESO1, el dies després de les vacances de Nadal, han estat fent el treball de síntesi sobre Llinars. En grups, ha hagut d’elaborar un joc de taula sobre diferents aspectes del nostre poble. El treball, també ha anat acompanyat de visites i excursions ben interessants sobre la història del poble… i la nostra escola!

EP6 Culminem el projecte “Les energies i les màquines”

Aquesta setmana els alumnes de 6è hem donat per acabat el projecte de “Les energies i les màquines”, en el que hem treballat durant el primer i part del segon trimestre. Per la culminació del projecte hem tingut uns convidats molt especials, els alumnes de P5, que han gaudit i posat a prova les màquines que els hem construït. Ha estat una gran experiència!

EI5 visita a EP6

Ha estat un dia molt especial, els nens i nenes d’EP6 ens han convidat a la seva exposició “ENERGIA I MÀQUINES”. Les hem provat totes i ens han encantat!!!

La diversitat, una riquesa per conservar

La primera setmana després de les vacances de Nadal, els alumnes d’ESO2 van realitzar el seu Treball de Síntesi, dedicat a la diversitat al món, tant des del punt de vista lingüístic i cultural, com el de la biodiversitat. Treball en grup, tallers, xerrades i una sortida al museu etnològic de Barcelona van permetre que cada grup investigués i descobrís la diversitat de cada un dels continents del món. Un viatge apassionant!

Els de segon hem fet el pessebre de l’escola

Els de segon vam ser els encarregats de fer el pessebre de l’entrada de l’escola, una gran activitat cooperativa, cadascú responsable d’una part de la feina, però totes importants, perquè ens quedés un pessebre preciós. En vam rebre moltes felicitacions!! Aprofitant això, ens aprenem el poema: “Les figures del pessebre” de Joan Llongueres. I ens vam convertir, per un moment, en diferents figures del pessebre. Esperem que us agradi.
Alumnat de segon.
https://vimeo.com/787283178