Treballs de Recerca de batxillerat 2012

 

El passat dissabte 21 de gener els nostres alumnes de 2n de batxillerat van presentar i defensar els seus treballs de recerca.

 

Com cada any, l’acte es va convertir en una festa del coneixement i una altra vegada el nostre alumnat ens va donar una lliçó de la seva capacitat d’afrontar reptes amb empenta i maduresa.


Volem agrair a tothom, pares i mares, germans i germanes, avis i àvies, amics i amigues, mestres de l’escola, tutors o tutores dels treballs … la vostra assistència, la vostra ajuda i col·laboració i la vostra implicació per aconseguir que fos, altre cop, un acte ple de saber, de ciència, de projectes finalitzats, d’emocions, de nervis, però sobretot de generositat, la generositat dels nostres alumnes per transmetre’ns tot el que han après en el procés de realització de les seves recerques, totes elles enormement interessants i enriquidores per a tothom. 


Moltes gràcies.

El CAFE a Montserrat Montero

El divendres 13 de gener es va celebrar al Centre d’Educació Especial Montserrat Montero de Granollers la festa de cloenda de la primera tongada de pràctiques que hi fan els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Conducció d’Activitats Físicoesportives en el Medi Natural (CAFE). Aquesta activitat forma part del crèdit Activitats físiques per a persones amb discapacitats.

L’activitat consisteix en diverses sessions pràctiques (caminada, jocs, gimcana, tallers…) que els alumnes del CAFE del Ginebró porten a terme amb els alumnes de TVA (transició a la vida adulta) de Montserrat Montero durant 5 setmanes, els mesos de desembre i gener, i conclou amb una festa on els alumnes del Ginebró realitzen un espectacle de música, acrobàcies i malabars que han anat preparant a classe. Tal i com es pot veure a les fotografies la jornada va ser un èxit.

Mm1Mm2Mm3

L’activitat del Planetari d’EP4

Els nens i nenes de 4t el dimecres 9 de novembre vam fer l’activitat del planetari. Primer vam entrar dins d’un planetari i ens van ensenyar tots els astres que hi ha al cel: constel·lacions, planetes, estels fugaç, la ruta que fa el Sol… Vam aprendre que el Sol surt per l’est i es pon per l’oest.

També vam poder veure el sol a través d’un vidre que es protegia i amb un telescopi especial que ens deixava veure les taques i les flames. Vam conèixer que el Gnòmon ens indicava on estava el Sol i quina ruta feia. Nosaltres vam marcar el camí que feia la seva ombra amb pedres.

Amb tot els materials que va portar la Montserrat, vam poder fer: la Terra paral·lela, el Sistema Solar, i vam veure vídeos que ens explicaven com viuen els astronautes a les estacions espacials.

L’activitat del planetari va durar fins la nit, i va ser quan ens ho vam passar més bé! Quan es va començar a fer fosc, des d’un telescopi vam poder observar les estrelles, les constel·lacions, Júpiter i la Lluna. També vam aprendre a fer servir un rellotge de nit.

Ha sigut el dia que ens ho hem passat més bé! Vam aprendre moltes coses de l’univers i esperem que tothom pugui fer aquesta activitat i que us ho passeu tan bé com nosaltres!

Planetari_018Planetari_023Planetari_061

Lliurament de Premis de Recerca Jove 2011: Lambert Montava

El passat 10 de desembre es va fer el lliurament de guardons dels
Premis de Recerca Jove 2011 (antic premi CIRIT) al Palau de la
Virreina de Barcelona amb la presència d’autoritats acadèmiques i
polítiques com el Conseller d’Economia Andreu Mas-Colell.

El nostre alumne Lambert Montava, que va finalitzar 2n de batxillerat
al Taller Ginebró el curs passat, va rebre un dels premis pel seu
treball de recerca desenvolupat al llarg de la seva etapa de
batxillerat, titulat “Ecosistemes autosuficients” i tutoritzat per la
nostra professora de Biologia, Isabel Ligero.

Enhorabona altra vegada a tots plegats!

Img_8874Img_9056Img_9063Img_9225Img_9230-1P1030846

Jornada final de trimestre Taller Ginebró

El passat 22 de desembre es va dur a terme la tradicional jornada de
final de trimestre abans de Nadal al Taller Ginebró. Es van fer
activitats esportives diverses: partits de futbol i bàsquet i
activitats dirigides a les intal·lacions del Pavelló municipal
d’esports.
La jornada va finalitzar amb el concert oferit per la banda “El
xiringuitu dels lepidòpters de vida efímera” i un aperitiu de germanor
per acomiadar el trimestre i desitjar-nos bon Nadal.

Activitats_dirigidesPartits_bsquetPartits_de_futbolPartits_de_futbol2Concert_el_xiringuitu_dels_lep

Els alumnes de 2n d’ESO representen Els Pastorets de Folch i Torres

Els alumnes de 2n d’ESO han representat Els Pastorets. Al llarg de tres mesos, i durant les hores de projecte cooperatiu, tots els alumnes de 2n de secundària han estat treballant el text, fent els decorats o preparant el vestuari.  Enguany, el text seleccionat, i del qual se n’ha fet una adaptació, ha estat el de Josep Maria Folch i Torres.

Les representacions , que es van fer al cinema de Llinars en dues sessions -una per als alumnes de primària i l’altra per als alumnes de secundària- van ser el punt de partida de les vacances de Nadal. Els pares de tots els alumnes de 2n també van ser convidats a veure la representació en una o altra sessió.

El treball fet en equip va donar els seus fruits. Felicitats a tots els alumnes de 2n!

Imagen_012Imagen_013Imagen_017Imagen_020Imagen_025

La corona d’advent: cantada de Nadales.

Ja arriba el Nadal! 

Com cada any l’escola celebra amb il.lusió aquests dies. A l’entrada de l’escola els nens i nenes de 1r han fet la corona d’advent, on hi ha quatre espelmes per tal de seguir el pas de les setmanes fins Nadal.  Per la celebració cantem Nadales tots junts i convidem als pares dels nens i nenes de 3 anys a gaudir de la celebració. És una trobada molt emotiva.

 

 Gràcies a tots.
 Bon Nadal.

 

P1020635P1020719P1020604P1020599