Nadal a l’escola

Aquest temps per a nosaltres a l’escola és molt especial i ens agrada viure’l amb intensitat i compartint els valors propis del Nadal. L’iniciem amb Sant Nicolau i s’allarga fins al darrer dia d’escola en què fem el dinar comunitari, tots plegats com una gran família, i celebrem la darrera setmana de la Corona d’Advent. Entremig fem un munt d’activitats: representació de teatre en anglès “Christmas Play” dels alumnes d’EP5 per a tota l’escola, poemes, cantada de nadales, celebració de la Corona d’Advent, representació de l’obra “El dimoni sense feina” feta pels nens i nenes d’EP3 també per a tota l’escola, recollida d’aliments nadalencs per Càrites de Llinars, activitats de visual i plàstica, contes, decorem l’escola, fem el pessebre… de manera que tot plegat ens apropa més en aquestes festes familiars i entranyables. I ens acomiadem amb el desig d’unes molt Bones Festes per a tothom!!!

I4 Cançó: Plou a la muntanya

Aquest any els xàfecs no arriben, és per això que cantant aquesta cançó potser els podem invocar! Escolteu i canteu amb nosaltres!


Amb aquesta rima amb moviment treballem el ritme, l’agilitat de les mans i el creuament d’hemisferis, entre moltes altres coses.

*Plou a la muntanya,plou al meu balcó,nena no et mullisamb el xàfec fort.Posa’t un paraigua,un paraigua gros,nena no et mullis,amb el xàfec fort.*

Jocs de taula a I4

Al llarg del trimestre hem anat jugant a diferents jocs de taula. És tot un repte acceptar i anar respectant les normes, així com anar desenvolupant la tolerància a la frustració quan es perd. D’altra banda, cada joc contribueix a desenvolupar unes o altres habilitats específiques, així que són una bona opció pel nostre creixement. Us deixem una llista dels jocs que hem anat fent per si voleu seguir jugant a casa: – Serpentina – Lince – Cucu tras ¿Qué hay detrás? – Little match (Djeco) – Memory – Grabolo Junior – Bata-Waf (Djeco) – Mistigri (Djeco)
A jugar!

Sant Nicolau

Els alumnes de 6è som els encarregats de preparar la festa de St. Nicolau el 5 de desembre. Cada any, en aquesta data, St. Nicolau ens tanca la porta principal de l’escola i no ens deixa entrar fins que cantem una cançó una bona quantitat de vegades. Després, ens obre i ens dóna la benvinguda, tot convidant-nos a buscar els nostres mitjons que tenim penjats a la classe, plens de llaminadures. Un cop St. Nicolau ha passat a saludar a totes les classes, també ens convida a esmorzar xocolata desfeta i coca de forner. A nosaltres ens toca acompanyar-lo durant tot el dia, i ajudar-lo a cantar davant tota l’escola “ Si n’eren tres petits infants”, una cançó que explica la llegenda de St. Nicolau, el protector dels infants. Com que som els encarregats de preparar aquesta festa, els mestres de l’escola ens preparen un regal ben especial, una representació ben divertida amb titelles de la llegenda de St. Nicolau només per a nosaltres.
Visca Sant Nicolau!
Alumnes de 6è

XXè Cros Ginebró

Enguany hem celebrat ja el XXè Cros, tota una festa! I amb força bon temps, hem gaudit amb la participació d’uns 700 corredors i corredores entre alumnes, mares i pares, mestres, exalumnes… Es una diada de trobades, d’implicació i en aquesta ocasió també una certa competitivitat, tot i que per nosaltres el principal motiu del Cros és fer explícits tota una colla de valors que s’hi traspuen: companyonia, solidaritat, esforç, afany de superació, amistat… i tot plegat col·laborant amb la Marató de TV3 per la Salut sexual i reproductiva, enguany hem recaptat 4.026€. Moltíssimes gràcies a tothom!!! El XXè Cros de la nostra escola ha estat un gran èxit d’implicació, participació i solidaritat!!!