Cercar:
 

Festes!

Festes a l’escola

Les festes són un element clau del projecte pedagògic. Formen part de la nostra cultura i, per tant, del creixement personal de tots, adults i nens. Ens permeten compartir projectes i treballar aspectes claus, com el pas del temps, els menjars, les cançons i les danses relacionades amb cadascuna de les festes. Els alumnes de les diferents etapes participen conjuntament a les festes, i així es fomenta la convivència entre tots ells.

La Castanyada

Com cada any tota l’escola col·labora en la celebració de la festa de la Castanyada.  Tothom participa realitzant diferents tasques: fent panellets, anant a buscar llenya, torrant castanyes… Es tracta d’una festa plenament cooperativa.

Santa Cecília

Santa Cecília, patrona de la música, ens fa viure la música de manera diferent a l’escola. És una festa viva on hi participa tothom. Durant la setmana escoltem els concerts que fan alguns alumnes d’EP5 a ESO2 abans de dinar i fem la música més present en el dia a dia. Per la diada mengem postres de músic i acabem la setmana amb un concert on cada curs canta una cançó i el compartim amb les famílies. Un goig veure l’escola com canta!

Sant Nicolau

Cada 5 de desembre Sant Nicolau, patró dels infants, ens fa una visita a l’escola. Quan arribem al matí, la porta d’entrada està tancada i ens cal cantar ben fort perquè el Sant ens l’obri.

És un moment màgic per tothom. Els més petits resten sorpresos i il·lusionats i els altres entren a l’escola tot saludant Sant Nicolau i amb el pensament en el mitjó que tenen a la classe ben ple de llaminadures. Per acabar la festa cantem la cançó i Sant Nicolau i els seus ajudants (alumnes d’EP6) ens preparen unes olles ben grosses de xocolata desfeta i coca!

Nadal

A l’escola vivim molt intensament el temps de tradicions que és Nadal. Unes setmanes abans fem les pancartes que lluiran pel poble “Nadal des de l’aire” juntament amb les altres escoles. Les anem preparant amb la celebració de la Corona d’Advent i les cantades de nadales. I quan s’acosta Nadal, el pessebre, les postals, la representació de “El dimoni sense feina”… ja ens fan sentir la màgia de les festes que s’acosten i tanquem el trimestre amb el dinar conjunt de Nadal. Moltes vivències i emocions!

Carnestoltes

Com cada any arriba el Carnestoltes. Dia de festa, gresca i xerinola!!!
Tallers de màscares, maquillatge i pentinats; una gran rua, ambientada amb l’orquestra de l’escola, també amb el Rei Carnestoltes i els seus ajudants. Els més grans fan comparses, concurs de disfresses; torneig de voleibol disfressats… Les ganes de riure i passar-s’ho bé fan la resta.

La Vella Quaresma

Després dels dies de festa i disbauxa que representa el Carnaval, arriba la Quaresma. El mateix dia que acaben les festes de Carnestoltes, el Dimecres de Cendra, comença un període de 7 setmanes de prohibicions que estan representades pel personatge de la Vella Quaresma. Es tracta d’una dona vella  i arrugada, amb un mocador al cap amb una característica molt peculiar: té 7 cames. Tantes cames com setmanes falten perquè arribi Setmana Santa. La tradició  és que cada divendres se li ha de tallar una cama i amb una mica de sort (si no és molt ronyosa) ens deixarà una bossa de fruits secs mentre li cantem una cançó.

Festa d’Escola

És un dia de trobada, ben entrada ja la primavera, entre famílies, nens i nenes, mestres i demés familiars. Un bon moment per compartir el que fem a l’escola, per fer-la petar, per jugar i gaudir d’una manera distesa i agradable, que a vegades no ens permet el dia a dia, dins l’entorn privilegiat en què ens trobem.