DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

5 de juny – DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT. Enguany ens hem centrat en la sequera i en l’estalvi d’aigua, fent tot un seguit de d’accions i una campanya de conscienciació i sensibilització que s’ha fet arribar a tota la comunitat educativa. Des de l’escola ens afegim en aquesta diada i avui hem fet un acte de tancament de les diverses actuacions que s’han treballat a les classes a partir de les propostes del Comitè Ambiental. Estem orgullosos de ser Escola Verda i treballar per fer un mon més sostenible!!!

Robotseny i Fira Científica

Robotseny i Fira Científica. Avui ens hem trobat a Sant Celoni les escoles del Baix Montseny per compartir treballs entorn de l’aigua sota el títol “El riu és el camí” i alhora participar en el torneig de robòtica. Una bona manera de desenvolupar les competències científiques i creatitves treballant de forma cooperativa. Alumnes, famílies i mestres hem gaudit aquesta jornada tan ben organitzada!!!

FESTA D’ESCOLA 2024

Senzillament emocionant trobar-nos en una tarda primaveral alumnes, mestres i famílies i gaudir plegats. Converses, cançons, balls, peces musicals, berenar… i tot ha fluït tranquil·lament i amb alegria. Darrere una feinada i la gran col·laboració de les famílies d’I5 i EP6. Un goig compartir aquests moments i adonar-nos que entre tots fem una gran comunitat i una gran escola, ens sentim Escola Ginebró!!!

Colònies d’ESO1

A principis del mes de maig, els alumnes i mestres de primer d’ESO van anar de colònies a Albanyà. De camí van fer parada a les ruïnes d’Empúries, on a part de poder conèixer una mica més de prop el nostre passat greco-romà, també van poder-se ficar dins de l’aigua del mar! A Albanyà, els esperaven tot un grapat d’activitats, com per exemple el descens de barrancs, i d’altres organitzades pels mateixos alumnes, com ara el passatge del terror i els jocs de nit. Van ser uns dies emocionants i una molt bona oportunitat per poder gaudir dels companys i companyes de curs.

Colònies d’ESO2 al Delta

A principis de maig els nois i noies de segon d’ESO vam anar de colònies la Delta de l’Ebre. De camí vam fer parada cultural a Tarragona on vam visitar els seus carrers i els monuments d’època romana. Un cop instal·lats al Delta vam poder gaudir d’activitats típiques i l’entorn deltaic. Vam fer una excursió amb bici entre els camps d’arròs, la perxa i una visita a la Ràpita. Durant les estones lliures, els nois i noies, organitzats en grups, van fer activitats per a la resta de companys, com ara gimcanes, jocs esportius a la platja i fins i tot un passatge del terror! L’últim dia, vam poder gaudir del riu Ebre on vam fer activitats aquàtiques. Van ser uns dies plens de bons moments compartits amb tot el grup! Visca les colònies!

Jocs Florals, Festa de les Lletres i Festa de la Cultura

A les diferents etapes hem celebrat certàmens literaris on la nostra llengua ha estat el principal protagonista. Textos, poemes, faules, cançons, cartes, relats… i amb un bon acompanyament d’actuacions musicals. És un goig sentir llegir els textos que s’han preparat els alumnes amb tant d’esforç i il.lusió! I que bé, alegrar-se i emocionar-se amb la llengua i la música!!!

Jornades culturals

Com ja és tradició, abans de marxar de vacances de setmana Santa, e10-14 celebra les jornades culturals. Dos dies farcits d’activitats, xerrades i tallers ben diversos organitzats gràcies a la col·laboració de familiars, coneguts i el propi alumnat de l’escola. Des de tallers de primers auxilis, fer ganxet, fotografia analògica, jardineria, manualitats… Una manera diferent de conèixer altres disciplines a la vegada que ens ho passem molt bé. Gràcies a tothom per fer-ho possible!

Club de lectura de CS

Els alumnes de cicle superior hem realitzat la primera sessió del club de lectura, on hem pogut comentar, contrastar opinions i posar-nos a la pell dels personatges dels llibres que hem llegit. A més a més, hem aprofitat per berenar conjuntament mentre fèiem l’activitat.

EP5 Sortida del Llobregat

Del 6 al 8 de març els alumnes d’EP5 vam fer la ruta pel riu Llobregat, des del naixement a la desembocadura. Vam començar al curs alt del riu, visitant les Fonts del Llobregat, i a partir d’aquí vam baixar resseguint el curs fins al pantà de la Baells. El segon dia vam visitar la Colònia Vidal per tal de veure de primera mà la importància del riu per una de les indústries més importants a Catalunya el segle passat, i seguidament vam pujar caminant a Montserrat des de Monistrol. El darrer dia vam continuar riu avall fins a la desembocadura al Delta del Llobregat, on vam poder observar el tram baix del riu i la biodiversitat pròpia del Delta. Han estat 3 dies fantàstics d’aprenentatge, convivència i experiències!