A EP6 ens visita una autora, Lara Sànchez

Avui, coincidint amb la setmana de Sant Jordi, els de 6è hem tingut la sort de rebre la visita de la Lara Sànchez, il·lustradora i autora de “N’has fet de tots colors, Lia”. Ens ha fascinat conèixer de primera mà el punt de vista de la protagonista que conviu amb el món des d’una mirada sinestèsica, plena de color. Ha estat un plaer Lara!

Treball d’autor

Enguany el treball d’autor l’hem dedicat a l’escriptora sueca Astrid Lindgren. N’hem llegit llibres i explicat contes. I, com a acte especial, per sorpresa hem rebut la visita de la “Pippi Langstrump” arribant dalt del seu cavall. Nosaltres l’hem rebuda amb la nostra orquestra i ens ha explicat històries que ens han divertit a tots.

Club de lectura

Avui hem acabat el club de lectura! Han estat tres llibres molt bons i ben valorats pels alumnes. Ara ja només ens queda fer un booktràiler del llibre escollit.

ESO2 va al barri gòtic

Dins del projecte de la ciutat medieval, els de segon d’ESO vam anar a visitar la Barcelona gòtica. Els alumnes van fer una gimcana que recorria els espais i edificis més emblemàtics del barri vell, i vam acabar al barri del Born, per veure Santa Maria del mar i els carrers amb noms d’oficis.

La Ruta del Llobregat

Els alumnes de cinquè hem passat tres dies fantàstics fent la Ruta pel riu Llobregat. Fa temps que estem preparant aquest projecte amb moltes ganes i durant aquests dies ho hem pogut fer realitat. Hem vist el riu des del seu naixement fins a la seva desembocadura. Hem jugat, hem après, hem gaudit de conviure i hem aconseguit pujar tots junts a Montserrat. Una gran experiència per tots!

“Camí a l’escola” – mobilitat sostenible

Des d’Escola Verda hem engegat el projecte “Camí a l’escola”. Gairebé 150 persones hem vingut a escola des dels pobles propers a peu o en bicicleta per tal de promocionar la mobilitat sostenible i amb la intenció que l’activitat d’avui serveixi per adquirir nous hàbits. Moltes gràcies a totes les famílies que s’han animat, als alumnes d’ESO3 que ens han fet la reflexió sostenible i als alumnes acompanyants de GUIAMN. Hem estalviat CO2, hem fet salut i hem gaudit amb el passeig matinal!!!

8M – Dia de la dona

8M – Dia de la dona treballadora Lligat amb aquesta diada i amb l’eix transversal d’aquest curs “Coeducació i igualtat de gènere” des de cada etapa s’han realitzat activitats diverses. Entre tots hem compartit reflexions, vivències, treballs plàstics, trajectòries de dones rellevants en diferents contextos al llarg de la història, dones que ens han inspirat al llarg de la nostra vida… Amb la idea de fer present la dona no sols aquest dia sinó cada dia!

Dia de la pau i no violència i les violències masclistes

En motiu del dia internacional de la Pau i no violència escolar, els alumnes d’ESO1 van preparar un parell de propostes per als companys de l’etapa. El tema, lligat amb l’eix transversal d’escola, va ser la violència masclista en els contes tradicionals i les cançons. De tot plegat en van sortir unes bones reflexions que van quedar plasmades en diferents murals repartits pels passadissos de l’etapa.

Cloenda de Sentir, Pensar i Actuar

Per donar punt i final a l’Espai de Sentir, Pensar i Actuar, els alumnes de primer d’ESO van rebre un taller de gestió emocional a mans de SEER. Després d’haver treballat aspectes com la pressió de grup, l’assertivitat, l’acceptació d’un mateix i els canvis en l’adolescència; l’Ester i l’Olga ens van parlar de les habilitats que tenim cadascú de nosaltres per gestionar les emocions i les relacions amb els altres.

Carnaval 2022

Aquest curs hem recuperat la festa tal com la sentim i vivim. Durant la setmana: bromes, aparicions del Carnestoltes i consignes diverses per anar preparant la diada. I en el dia de Carnaval hem pogut fer la rua, gaudir amb les disfresses i comparses, fer balls i danses i dinar plegats al pati amb l’aigua de colors. Temps per compartir i fer gresca. La il·lusió, la festa i l’alegria s’han fet presents en tot moment. Visca el Carnestoltes!!!