Festa d’Escola 2023

Festa d’Escola: un temps incert però un caliu impressionant! Trobada de famílies, alumnes i mestres per compartir activitats, cançons, danses… i acabada amb una xocolotada d’allò més bona. Quin goig tenir aquests moments en què tots junts fem ESCOLA! Moltes gràcies a tothom per participar!

Colònies d’ESO2 al Delta de l’Ebre

Els alumnes de segon d’ESO van a anar de colònies al Delta de l’Ebre. Van ser quatre dies fantàstics ens els que van poder conèixer aquest increïble paratge de ben a prop: van fer una ruta en bicicleta entre els camps d’arròs (enguany amb ben poca aigua), van practicar l’art de la perxa o activitats aquàtiques al riu Ebre. També van gaudir de les activitats que els mateixos alumnes havien organitzat per a la resta de companys i companyes: jocs de nit, passatge del terror, jocs a la platja… També van poder conèixer la ciutat de Tarragona i el poble de la Ràpita. Sense dubte, uns dies intensos i que tots i totes s’ho van passar d’allò més bé.

ESO1 marxa de colònies a Albanyà!

La primera setmana de maig, els alumnes d’ESO1 van anar de colònies a Albanyà. El programa va estar ple d’activitats ben interessants i divertides, que tots van gaudir molt. Van visitar les ruïnes d’Empúries i van fer descens de barrancs, al mateix temps que els alumnes, organitzats per grups, van preparar un munt d’activitats per a la resta de companys del curs: des de gimcanes esportives, cursa d’orientació, túnel del terror, i com no, l’esperada festa de l’última nit. Van ser quatre dies ben intensos en els que tots i totes s’ho van passar d’allò més bé!

Sant Jordi i el Drac

Els nois i noies de cinquè hem sigut els responsables de representar l’obra de teatre “Sant Jordi i el Drac”per celebrar aquesta diada amb les famílies i amb els companys dels altres cursos. Després dies de treball i d’assajos estem contents i satisfets. Hem recitat, cantat, ballat, ens hem vestit, maquillat i pentinat, hem passat nervis i fins i tot vergonya, però alhora ha sigut una gran experiència. VISCA SANT JORDI!

EP5 fa la ruta del Llobregat

Dins del projecte de Catalunya, els nois i noies d’EP5 hem anat a veure el curs del riu Llobregat des del naixement fins a la desembocadura. Han estat tres dies en els que per grups, hem anat fent diferents parades per exposar la informació treballada a classe i realitzar les diferents activitats i així conèixer amb més profunditat la història i geografia dels seus punts més emblemàtics. Han estat tres dies fantàstics que han servit per gaudir i aprendre un munt de coses de primera mà.

Celebrem el Carnestoltes

Som els alumnes de 6è de primària de l’Escola Ginebró.
Com cada any som els ajudants del Carnestoltes per tal de posar l’escola del dret i del revés, capgirant-ho tot fent gresca i xerinola.
Uns dies abans de començar aquesta setmana, el rei de la disbauxa ens va fer arribar les consignes que vam haver de seguir tota l’escola durant una setmana. Des de dilluns a divendres el Rei Carnestoltes va fent tot un seguit de bromes i algunes aparicions en moments inesperats.
Aquest curs ens hem hagut d’organitzar en grups per acompanyar-lo al llarg de la setmana en totes i cada una de les malifetes i bromes que ha anat fent al llarg d’aquests dies. Per exemple, els nostres mestres van reunir tot cicle superior al menjador de l’escola per fer un examen “oficial”. Ens van dir que era una prova molt important que comptaria al nostre expedient acadèmic. Vam estar una bona estona fent l’examen, però a mesura que avançàvem, vam veure que era una prova força estranya. Finalment, va aparèixer Carnestoltes per aclarir-nos que havia estat idea seva.
Hem acabat aquesta setmana tan boja amb una gran celebració, danses, música i amb un dinar d’entrepà, pastanaga i aigua de color.
Ja estem desitjant que el Carnestoltes ens torni a visitar el curs vinent!
Visca el Carnestoltes!
Els alumnes de sisè

ESO1 a la Ruta prehistòrica

Els de primer d’ESO hem anat a la ruta prehistòrica de la Roca del Vallès a veure els monuments que la formen i així entendre de primera mà com eren les societats prehistòriques i com vivien. L’excusa ideal per començar a treballar la història i sortir a l’aire lliure!

DIA DE LA PAU I NO-VIOLÈNCIA

Aquest dilluns 30 de gener a l’E10-14 hem celebrat el dia de la Pau i no-violència. Els alumnes de 6è han organitzat un conjunt d’activitats entorn aquesta jornada centrades en la *Comunicació no violenta,* i també relacionades amb l’eix d’escola d’enguany, *La llengua i comunicació oral.*

Llinars, un joc!

Els alumnes d’ESO1, el dies després de les vacances de Nadal, han estat fent el treball de síntesi sobre Llinars. En grups, ha hagut d’elaborar un joc de taula sobre diferents aspectes del nostre poble. El treball, també ha anat acompanyat de visites i excursions ben interessants sobre la història del poble… i la nostra escola!