Visita de la il·lustradora Marianne Dubuc

La Marianne Dubuc, il·lustradora canadenca de més de 20 contes, ens visita a l’escola. Els/les alumnes d’infantil i cicle inicial, tenim la sort de parlar amb ella, de fer-li preguntes i veure com fa aquests dibuixos tan divertits i bonics. Estem molt agraïts a l’Espolsada per fer-ho possible i a l’editorial Juventud, gràcies!

Celebració de Santa Cecília 2023

Aquesta és una festa molt especial per la nostra escola ja que celebrem la Festa de la Música. Durant la setmana procurem ambientar-la fent emfàsi en aspectes musicals com la novetat de les “Benvingudes musicals” de bon matí, titelles, cantades… i té el seu punt àlgid en el dia de Santa Cecília, el 22 de novembre. Els alumnes d’EP4 en són els organitzadors i preparen el programa del Concert, els postres de músic, la cançó de Santa Cecília i ens ensenyen la cançó que cantarem conjuntament.
La tarda del concert hi són convidades les famílies d’EP1 i els alumnes de tots els cursos i els mestres canten la seva cançó. És una meravella veure l’escola com canta i posa de manifest la importància que té la música per nosaltres!!

Nou Espai Biblioteca

Enguany disposem d’un nou “Espai Biblioteca” i n’estem molt contents. Un nou espai per posar en valor els llibres, la lectura i tot el treball que es fa a l’escola al seu entorn. De mica en mica ens l’anem fent nostre, l’anem omplint de contingut i l’anem incorporant en les activitats del dia a dia. En aquest trimestre hem trobat diferents moments per “inaugurar-lo” i ja hi hem fet alguna activitat extraordinària. Quin goig poder disposar d’aquest espai on encomanar-nos el plaer pel llegir, la descoberta de noves aventures i nous coneixements, la calidesa d’estar una estona submergits en un altre mon…

Com fem el bon dia a I3?

Comencem el dia fent rotllana i explicant aventures i vivències als companys i companyes. Durant aquesta estona comptem quants nens i nenes som, mirem qui ha vingut i qui no, descobrim quin dia de la setmana som i expliquem què farem durant el dia. Els encarregats són els responsables de col·locar el Nin a la rodanxa corresponent. Per cert, per si no el coneixeu, el Nin és el nostre ajudant i ens guia per saber quin dia de la setmana som. Cada dia està representat per un color, així que busquem la bola del mateix color, obrim molt els ulls i observem el temps que fa. Seguidament toca el torn del calendari, col·loquem els gomets seguint un patró i anem observant el pas del temps.

EP4 Sortida de projectes

Aquest trimestre, els nens i les nenes de quart ens estem fent experts de la nostra comarca: Vallès Oriental. Vam fer una sortida per observar tot el que estem treballant de la nostra comarca. Des de Collformic i des de dalt del castell d’Hostalric, vam aprendre i conèixer molt més sobre el nostre relleu. Ja sabem que com el VALLÈS NO HI HA RES. Ara tenim més ganes de saber-ne més!

I3: La nostra primera excursió

Avui hem fet la nostra primera excursió! Ens ho hem passat molt i molt bé descobrint tot el que s’hi amaga en el bosc. A més, els nostres amics follets ens han vingut a veure i fins i tot els hi hem construït una cabana perquè estiguessin còmodes.

EP2 Fem codonyat

Davant de les classes de segon tenim un Codonyer preciós, que aquest any ens ha regalat una collita de codonys espectacular. Hem elaborat un codonyat boníssim entre tots. També hem aprofitat per fer un recordatori de tots els fruits de tardor que coneixem. Ha estat un moment ple de matemàtiques, càlculs, mesures de pes, fraccions… Aquest cop la tecnologia ens ha ajudat molt, i ho hem pogut fer a la classe. L’hem tastat per a berenar i … Ha estat EL MILLOR CODONYAT QUE HEM TASTAT!!

Projecte nou a EP2

Aquest trimestre, els de segon, fem d’investigadors. Coneixerem els aspectes més bàsics de la Prehistòria, a través de les caixes d’investigació. Hi ha una mica de tot art, vestimenta, habitatge, alimentació, animals… Tot va començar amb una carta que vàrem rebre i una excavació en el nostre sorral. Estem molt engrescats amb aquest projecte!

EP2 Sortida de projectes

Continuant amb el projecte hem fet una sortida molt interessant a les mines de Gavà, les més grans d’Europa de l’època neolítica. També ens vam acostar fins al museu per poder veure de ben a prop les troballes arqueològiques. Quina màgia, veure objectes tan antics de tan a prop. Però a més a més també vam poder fer de joiers prehistòrics.