Recta final del projecte, el carrer!

Estem a la recta final del nostre primer projecte de segon, el carrer, a través de la construcció de la maqueta d’un carrer dissenyat per a cada grup, QUINA FEINADA!! Hem hagut de posar-nos d’acord, de planificar, dissenyar, dibuixar, organitzar-nos… però ho hem aconseguit i ens quedarà una exposició genial. El treball cooperatiu ens ajuda a créixer tant en l’àmbit intel·lectual com emocional, no sempre és fàcil, tanmateix quan s’assoleix el repte és molt satisfactori. A veure què els semblarà als nostres familiars l’exposició!

Les mates molen

Els infants de segon estem descobrint nombres grans a través de la manipulació de regletes. Però, a més a més, aprofitem per compartir i descobrir diferents estratègies de compteig: construint el 10, a través de les seves parelles (9 + 1; 5 + 5…), o alguns anem més enllà i ja construïm el cent. Fins i tot, a través dels grups que no ho han aconseguit n’aprenem, cal anar fent el compteig de mica en mica, ja que si no ens podem descomptar, és millor anar-les agrupant, sigui amb grups de 10, o de 5 perquè és la meitat de 10 i també és fàcil fer-ne el recompte. Quina feinada, hi ha moltes regletes en una caixa!! Tanmateix, hem gaudit molt de la proposta que ha sortit durant la classe! A veure si descobriu a les imatges el que va fer cada grup!!

Culminem el projecte “Les màquines al servei de les persones”

Els de 6è hem dedicat les dues primeres setmanes, després de les vacances, a enllestir el projecte de “Les màquines al servei de les persones”. Aquest va lligat a tot el que hem treballat al llarg del 1r trimestre al voltant de les energies i els diferents tipus de màquines. El repte final ha estat dissenyar i elaborar una màquina partint de les necessitats d’una persona propera del nostre entorn, amb l’objectiu de facilitar-li una mica més el dia a dia.

EP5 creem jocs de Vocabulari

Els nens i nenes de 5è hem acabat el projecte de Castellà. En grups hem dissenyat i creat jocs per aprendre vocabulari. La millor manera de finalitzar-ho és provant aquests jocs i gaudint d’aquesta estona junts.

EI3: Comencem projecte d’Art i geometria

Tots els nens/es d’infantil comencem projecte nou, aquesta vegada d’*Art i geometria*. Resulta que la folleta i el follet ens van portar una carta on ens deia que algunes formes geomètriques d’un quadre de Paul Klee s’havien escampat pel pati… però no patiu que les vàrem trobar totes!

3a fira mediambiental d’ESO1

Amb l’objectiu de posar el nostre granet de sorra per aturar el canvi climàtic, ESO1 va celebrar la 3a fira mediambiental, en la que l’alumnat va exposar les diferents problemàtiques i solucions relacionades amb la crisi mediambiental en la que ens trobem. Cada grup es va centrar en un tema concret i en va elaborar un estand amb l’objectiu d’explicar-lo a la resta de companys, amb infografies, murals, maquetes i un poema. Bona feina!

Revista Discover d’ESO2

Just abans de marxar de vacances de Nadal, van sortir a la llum els dos números de la revista Discover, dedicats a temes de l’edat mitjana. L’alumnat d’ESO2 n’ha estat elaborant el contingut i el disseny durant el primer trimestre des dels projectes de català i socials. En podreu trobar alguns exemplars a la secretaria de l’escola i a les estanteries de l’etapa e10-14. Bona feina!