Celebració de Santa Cecília

Santa Cecília – patrona de la música Avui hem celebrat Santa Cecília, patrona de la música, i l’escola s’ha tornat a omplir amb els cants dels nens i nenes. És per nosaltres una diada emotiva i molt especial, ja que la música és un dels nostres eixos importants.
Enguany ens hem hagut d’adaptar a les circumstàncies del moment i, tot i que ja hi treballem de fa dies, el Concert ha estat telemàtic. Cada grup l’ha seguit amb entusiasme des de la seva classe i hem convidat com els altres anys a les famílies d’EP1.
Com a fi de Concert hem cantat plegats, cadascú des de la seva aula, la cançó que al llarg de la setmana els alumnes d’EP4 ens han ensenyat mitjançant un video. I les veus dels nens i nenes ens han embolcallat fent-nos sentir que la música és l’art que omple sempre les nostres vides!

Participem en el projecte “Ens estimem l’escola” del Diari ARA

Enguany l’escola ha participat en el programa “Ens estimem l’escola” que promou el Diari ARA el dia 20 de novembre, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Infància. I hi hem participat amb textos i dibuixos d’alumnes d’EP5 fins a ESO4.

La proposta d’aquest any segons el diari era  “fer una reivindicació de l’escola un cop superat el primer confinament, que va comportar el tancament dels centres. Volíem que expliquessin en primera persona què els agrada de l’escola i què en millorarien.”

El tema va engrescar els nois i noies que van parlar i dibuixar amb sinceritat dels companys, els amics i amigues, i de la connexió emocional que tenen amb els mestres, però també de les estones de pati, del menjador, de les sortides, les excursions i les activitats especials.

Compartim el text de la Judith Pitarch, que va sortir publicat al Diari:

I, d’entre totes les escoles participants, vam ser una de les tres seleccionades per anar a la redacció de l’ARA a dibuixar un diari i compaginar les fotografies amb els seus dibuixos per il·lustrar el diari d’aquest dia tan senyalat. El grup escollit per l’escola va ser EP6 i ens van representar sis nois i noies que ho van fer molt bé i van gaudir d’aquesta experiència conjuntament amb les seves mestres.

Agraïm al diari ARA l’oportunitat de participar en aquest programa i fer que els nostres alumnes, per mitjà dels seus dibuixos, reivindiquessin l’escola en aquest dia Mundial de la Infància.

EP6 anem d’Excursió!

Els alumnes de sisè hem fet una sortida al Museu de la Ciència i Tècnica de Terrassa per tal de seguir el nostre Projecte de les ” Energies i les Màquines”. Hem pogut experimentar amb diferents tipus de màquines simples i veure l’evolució de diferents tipus d’energies. Molt interessant per poder culminar el repte proposat amb èxit!

Ambient de tecnologia

Els alumnes de Cicle Superior seguim engrescats amb els ambients. En l’ambient de tecnologia hem après com fer circuits pneumàtics i hidràulics. Hem estat dos setmanes experimentat i n’hem construït alguns amb material reciclat. Aquí en teniu una mostra !

Excursió al poble de Llinars

Les nenes i els nens de segon avui hem agafat la nostra carpeta, el nostre guió de treball i una tauleta i hem anat al poble de Llinars a continuar amb la nostra investigació sobre els carrers, hem tret moltes conclusions!

La Castanyada a l’escola

Enguany és un curs especial, però malgrat la situació de pandèmia hem volgut celebrar la Castanyada, això sí amb algunes limitacions sobretot a l’hora de compartir i sempre dins el grup estable de convivència. L’hem preparada entre tots, col·laborant-hi d’una manera o altra: anant a buscar llenya, portant castanyes, torrant-les, fent les paperines, fent el panellets… cada curs tenia una tasca encomanada i així entre tots l’hem pogut organitzar. El dia de la festa ha lluït un sol magnífic, no feia gaire tardor però en canvi ens ha permès ballar les danses, cantar cançons i gaudir d’una magnífica representació amb què ens han obsequiat alumnes d’ESO4 i del batxillerat escènic. Una bonica diada!