Els nens i nenes de Primària ja hem acabat el nostre viatge per l’espai.

L’últim dia del casal els nens i nenes de Primària vam acabar el nostre viatge per l’espai i per acomiadar a tots els planetes que havíem visitat durant totes les setmanes del casal, va venir un planetari a l’escola que ens va ensenyar tots els misteris dels planetes del sistema solar. També vam estar cuinant unes pocions màgiques que ens van donar tot el poder necessari salvar el planeta Terra. Tot i que algunes estaven més bones que altres, vam tastar-les totes perquè poguéssim salvar el planeta Terra el més aviat possible. Unes horetes més tard, totes les famílies van venir a l’escola i els hi vam ensenyar tots els balls que havíem estat practicant durant tot el casal. I, per finalitzar la jornada vam anar tots i totes al menjador a veure un petit vídeo on es recollien totes les experiències viscudes durant les 5 setmanes del casal. Va ser un dia molt intens i ple de sorpreses! Aquestes setmanes han passat volant i ja tenim ganes de saber quines aventures ens esperen l’any vinent. Esperem que tots i totes us ho hagueu passat molt i molt bé. Molt bones vacances i bon estiu.

Comencem la recta final!

Durant aquests últims dies de casal, els nens i nenes de Primària vam fer moltes i moltes coses. La més divertiada és que vam construir l’interior d’una nau especial! Va ser molt divertat ja que vam calcar la nau especial desde la pantalla de l’ordinador i després la vam pintar amb retoladors, permanents i pintura platejada. A més a més també hi vam enganxar estrelles de colors que brillen en la foscor!! També vam acabar el nostre planeta Terra que vam començar els dies anteriors i, com que estàvem al planeta espurna, ens vam fer una disfressa de drac que treu foc pels queixals, ens van quedar molt bé i molt divertides. També vam celebrar tots i totes plegades el Sant de la Cristina i li vam fer una corona molt maca. Va estar molt contenta. Per acabar el dia, vam estar pràcticant els balls per ensenyar-los-hi a totes les famílies que vindiren a veure’ns el divendres. Quines ganes tenim que vinguin!

El gran dia ha arribat, Astronautes!

L’últim dia d’aquest llarg viatge ha arribat i amb ell una barreja d’emocions molt intenses. Al llarg d’aquests últims dies hem estat preparant aquesta cloenda amb molta il·lusió, ganes de passar-ho bé i de convidar a tots els familiars a acomiadar aquest casal d’estiu en el qual hem viscut tantes aventures.

El dia ha començat amb una gran sorpresa! Un planetari bombolla ha vingut a l’escola i ens ha dut a fer un viatge pels diferents planetes del Sistema Solar, acompanyats d’en Nil i el seu conillet. Quina aventura més divertida i emocionant! Al sortir, hem pogut tocar i agafar un trosset de meteorit que molts anys enrere va caure al Planeta Terra.

Però la sorpresa no ha acabat aquí, ja que mentre no hi érem, els habitants del Planeta Espurna ens han deixat una carta i un potet i quan hem arribat a la classe l’hem trobat. En aquesta carta hi havia unes instruccions que explicaven com preparar una poció màgica per salvar el planeta Terra. Els hem seguit i ens hem begut una culleradeta d’aquesta barreja i… PUF… un munt de confeti ha sobrepassat els nostres caps i una pluja de medalles ha aparegut. Per fi, els i les astronautes hem aconseguit salvar el nostre planeta!!!

A continuació, quan els nens i nenes de Primària han tornat del planetari, ens hem reunit tots junts i hem fet una gimcana final. Què divertit ha estat tot plegat!

En acabar, les famílies ja han arribat i tots junts hem anat cap a la pista per ensenyar-los la sorpresa que els havíem preparat:

Finalment, per concloure amb aquest gran matí hem anat al menjador a fer un pica-pica i entre riures, petons i abraçades ens hem acomiadat d’aquest casal d’estiu!

Tots els monitors i monitores us desitgem que passeu un estiu estel·lar, ple de noves aventures i que, de tant en tant, si voleu, feu un viatge per l’espai amb les vostres motxilles d’astronautes, els carnets i els records d’aquest casal d’estiu!

Quina recta final més intensa…

Aquesta última setmana al Planeta Espurna ha arribat carregada d’activitats, no només en aquest planeta sinó també per acabar d’enllestir els últims preparatius per a la cloenda.

Abans però, tenim moltes ganes d’ensenyar-vos com hem començat cadascun dels dies del casal d’estiu:

Dimecres, per escapar-nos una miqueta de la calor d’aquest càlid planeta vam anar a la piscina municipal, on ens vam refrescar, nedar i, fins i tot, ballar dins l’aigua!

A la tarda, vam començar un laboriós però imprescindible taller que va consistir en crear una motxilla d’astronauta, perquè aquest estiu, després del casal, si mai volem tornar a l’espai ho puguem fer des de casa. En una tarda, però, no en vam tenir prou. Així que dijous la vam continuar i acabar.

A més a més, un cop enllestida ens vam pintar les cares i ens vam posar la nostra corona de foc i així de guarnits vam passar una tarda molt divertida. Aquest mateix dia, també vam crear l’interior d’una nau espacial, juntament amb Primària. La sorpresa va ser que l’interior de la nau brillava, ja que vam utilitzar materials fluorescents. Quina passada! Amb moltes i moltes ganes, després de preparar la cloenda amb molta il·lusió, vam esperar que divendres arribés…

A reveure Costa Brava!

Tenim una barreja de sentiments difícil de descriure…

D’una banda, tenim ganes de tornar a casa, però es fa difícil deixar enrere aquest indret tant espectacular on hem estat els darrers 5 dies. A

hir a la tarda vam fer les darreres activitats d’aigua. Era un dia força ventós però les onades no ens van aturar pas!

Després de berenar vam preparar la vetlla. Els nois i noies es van dividir en grups per a gestionar-se el menjar de la nit. Els monitors vam facilitar els diners proporcionals, així com estris de cuina, i la resta ja va ser cosa seva. Van sortir uns menús molt variats i originals! I van poder menjar coses que no havien pogut menjar aquests dies.

En acabar vam fer un joc de nit de rol que ens va encantar. Dormir… la veritat és que no hem dormit gaire, però bé… ja descansarem a casa! A reveure Costa Brava!

Dia de caminar, acampar i gaudir de l’entorn!

Ja hem creuat l’equaçdor de la setmana i ja ens coneixem Colera com si fos casa nostra!

Ahir ens vam llevar i vam fer cap al Mirador dels Canons i la Platja d’en Carbassó en una agradable excursió. Quin paisatge! I quina aigua! Tot fent snorkel podem veure-hi de tot: estrelles de mar, garotes, tomàquets i cogombres de mar, peixos diversos…

Després de dinar un entrepà a l’ombreta, que fa calor, vam tornar a Colera per fer una gimcana de descoberta i orientació del poble, que té molts racons amagats. Fins i tot vam col•locar i registrar un geocaching, el Ginebró deixa petjada a la Costa Brava!

Ja al vespre vam anar fins a Molinàs on hem acampat i fet bivac. El cel estava moooolt estrellat i ens vam adormir tot explicant llegendes gregues de les constel·lacions.

Aquest matí, de tornada al poliesportiu de Colera, hem recollit residus del camí per compensar l’ajuntament per la cessió de l’espai. Ja estem fent el dinar i cap a la platja hi falta gent!

Hem rebut una sorpresa!

Avui els nens i nenes de Primària hem rebut una sorpresa molt i molt dolça. Quan hem arribat al casal ens hem trobat la classe a les fosques i plena de globus i algun d’ells amb sorpresa. Però per aconseguir agafar la sorpresa hem hagut de petar tots els globus d’un a un fins que no en quedés cap inflat. La sorpresa que hi havia dins de cada globus era un paquet de llaminadures. Què bones estaven i quina manera més maca de començar el dia!

Després d’esmorzar hem estat fent una gimcana amb diferents proves i en alguna d’elles ens hem quedat ben xops i xopes. La última prova ha estat la més divertida, hem jugat al joc de les cadires però sense eliminar-nos, simplement trèiem una cadira cada vegada fins que ens hagut d’asseure tots els nens i nens a una sola cadira! Ha sigut un joc molt divertit.

Aquesta tarda hem seguit creant el nostre planeta. Després de pintar-lo tot de color blau hi vam dibuixar algunes illes i continents i les vam omplir de sorra, ens van quedar molt i molt xulos!! Ja tenim ganes de veure’ls tots acabats i de poder construir el nostre planetari.

Avui va de monstres…

Després d’un matí ple de balls i cançons i una gran remullada a la piscina, els astronautes hem anat a la classe per fer una activitat de crear vitralls. La sorpresa, però, ha estat quan ens hem trobat un monstre al mig de les taules i hem hagut de pensar una solució. Finalment, hem decidit destruir-lo, per tal que ens deixés continuar amb l’activitat i… UAAAH! De dins seu han sortit un munt de llaminadures per tots i totes. Això sí que ha estat una gran sorpresa!

Una vegada destruït hem pogut continuar amb els vitralls i jugar amb la llum i els seus colors. Per tornar a la calma, ens hem fet massatges els uns als altres. Podeu veure com de relaxats estem en aquest vídeo:

Casal d’estiu: fem massatges from Escola Ginebró on Vimeo.

Ens encanten aquests moments de tranquil·litat després de viure tantes emocions!

La setmana de la llum i els colors ha començat…

Hem començat la setmana al Planeta Espurna, un planeta ple de llums i colors en el qual farem un munt d’experiments.

Els nens i nenes de Primària vam conèixer com es formen els colors a partir dels colors primaris. Va ser un experiment ple d’emoció però hem de tenir paciència per veure els resultats. Què haurà passat? N’haurem creat de nous?

Els d’Infantil, com cada setmana, vam pujar al nostre coet i després d’un llarg viatge vam arribar a aquest nou planeta. Aquesta vegada, a l’espai, vam veure estrelles de color vermell i un núvol de fum, elements que ens van ajudar a saber que ens trobem al planeta del foc.

Al migdia, tant pollastres com astronautes ens vam unir per fer bodypainting amb els colors del foc. Primer, per parelles, vam fer-nos dibuixos els uns als altres. Després simplement vam jugar amb la pintura i els nostres cossos. Per acabar, una dutxeta va ser necessària i, nets i polits, ja estàvem a punt per anar a dinar.

A la tarda, els de Primària vam començar a crear el nostre propi sistema solar, a partir d’uns planetes que vam fer nosaltres mateixos. Els d’Infantil, vam rebre una corona de foc per poder endinsar-nos en aquest meravellós planeta i al voltant d’una foguera vam fer diferents balls típics d’aquest nou Planeta.

Quines ganes tenim tots plegats de continuar experimentant amb el foc, la llum i els colors!