A l’etapa d’educació primària els nenes i nenes adquireixen habilitats i competències bàsiques per tal de:
La metodologia que utilitzem és global i interdisciplinar. L’aprenentatge es crea des de les àrees, el treball per projectes i els ambients d’aprenentatge. I potenciem l’ús de les noves tecnologies com a eines i recursos de l’aprenentatge i el coneixement.
Pla TAC i projecte 1×1 amb iPads
Incorporem les competències digitals en el treball de les matèries.
Cada alumne de 5è i 6è disposa d’un dispositiu iPad com a instrument de treball que permet potenciar el treball per projectes i cooperatiu, i aprendre a fer-ne un ús responsable com a eina d’innovació i treball.
Materials de treball
Fonamentalment s’utilitzen materials de treball preparats per l’escola, així com algun llibre de text.
L’objectiu és consolidar els hàbits de treball, coneixements , estudi i destreses fonamentals a partir del treball:
Projecte filosofia 3/18
A partir dels seus llibres es treballen les habilitats de pensament i el diàleg filosòfic. Treballem la filosofia també a partir d’altres material com l’art i el cinema.
Dansa
Potenciem la dansa i l’expressió corporal, que formen part del projecte pedagògic de l’escola i del creixement personal dels alumnes. Per això tots els alumnes fan dansa.
Escola Verda
Com a escola verda potenciem el treball de l’hort, la sensibilització de l’estalvi d’aigua i energia, el projecte de reciclatge d’oli “Oliclack”, el projecte “Revolta” de bioeconomia circular (fer compost a partir dels residus orgànics), el projecte “Apilo” (recollida de piles usades) i d’altres accions que fan de l’escola una comunitat sensible a l’entorn.
Anglès com a llengua estrangera
Realitzem l’aprenentatge de l’anglès en un marc natural i contextualitzat. Per això es fa l’àrea d’educació física en anglès, comptem amb un auxiliar de conversa natiu per potenciar l’expressió oral i també realitzem altres activitats i ambients d’aprenentatge en aquest idioma.
Robòtica
A partir d’ambients d’aprenentatge amb grups reduïts, s’introdueix la robòtica i la programació.
Agrupacions musicals
Els alumnes d’EP4, EP5 i EP6 tenen la possibilitat de fer classe d’instrument en petit grup durant l’estona del migdia.
Escacs
Els alumnes d’EP3 i EP4 fan un curs d’iniciació i aprofundiment d’escacs intensiu durant 15 dies.
Sortides de treball
S’organitzen sortides vinculades al treball des de les matèries, que permeten contextualitzar i fer més vivencial l’aprenentatge.
Pla Lector
A l’escola la lectura és primordial. Diàriament es fomenta l’hàbit lector per promoure el gust per llegir, per vincular l’aprenentatge de la lectura al treball curricular i com una oportunitat per promoure valors a partir d’activitats diverses.
Piscina
Amb aquesta activitat setmanal en horari escolar, potenciem l’autonomia i l’adaptació al medi aquàtic. A més, nedar és un dels esports més complets que existeixen.
Certàmens i concursos
Els alumnes participen en certàmens, concursos i activitats que els motiven a complementar l’aprenentatge, per exemple:
Festes tradicionals i celebracions
Les activitats festives són un eix transversal important per a tota l’escola que afavoreix la cooperació d’alumnes de diferents edats.
Teatre i concerts
Es fan concerts d’agrupacions musicals a final de cada trimestre i representacions de teatre per Nadal (3r) i per Sant Jordi (5è).
Colònies i intercanvis
Tots els cursos fan colònies a final de curs. A més 6è fa un intercanvi amb l’escola Verdemar de Santander.
Projecte “Tots junts”
Participem en activitats culturals i esportives que organitza l’Ajuntament de Llinars per promoure la relació entre els centres educatius del municipi.
Tutoria
Es fa un seguiment individual i personalitzat dels alumnes des de ben a prop, ja que els mestres estan tota la jornada al centre. S’atenen els conflictes dia a dia en els diferents contextos d’aprenentatge (l’aula, el pati, el menjador, etc.)
Les activitats i dinàmiques de grup fomenten la confiança, el coneixement i la cohesió de grup dins l’hora de tutoria o en altres moments.
Comunicació amb les famílies
S’estableix una comunicació continuada amb les famílies a través del dia a dia tant a la sortida de la tarda com a través de l’agenda, els informes trimestrals personalitzats, per telèfon i amb les entrevistes de seguiment periòdiques per cada alumne.
Atenció a la diversitat
Fem adaptacions dins de l’aula per atendre la diversitat en el ritme i nivell d’aprenentatge, i donem suport per treballar projectes i altres àrees curriculars.
Treballem per ambients, un espai d’aprenentatge vivencial i manipulatiu en grups reduïts.
També comptem amb l’equip d’assessorament i orientació psicopedagògic (EAP) de l’escola, que dóna suport a mestres i alumnes.