Cercar:

L’Escola Ginebró ha estat autoritzada com a Centre de Formació Professional Integrada per a la família professional d’activitats físiques i esportives per part de l’Agència FPCAT (Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya).

Per tant, el centre educatiu de Llinars del Vallès esdevé centre formatiu de referència en activitats físiques i esportives al Vallès Oriental.

Els centres de formació professional integrada es caracteritzen per donar resposta a les necessitats de qualificació de qualsevol persona (de 16 a 67 anys), i per oferir itineraris formatius complets i d’especialització sectorial, També són punts d’informació i orientació del servei d’acreditació de competències, i tenen personal habilitat com a assessors i avaluadors.

Enric Matamala, director d’FP de l’Escola Ginebró, comenta: “ser centre d’FP integrada és un reconeixement al nostre compromís amb l’FP i a la voluntat de teixir sinergies i col·laboracions amb el territori per donar resposta a necessitats reals. En esports, a més dels cicles formatius de grau mitjà GUIAMN i de grau superior EAS i CF, oferim certificats de professionalitat 100% subvencionats en Condicionament Físic i Instrucció de Ioga, i cursos intensius de socorrisme aquàtic, a més de cursos complementaris de lleure, primers auxilis i nutrició esportiva, entre d’altres. D’aquesta manera donem resposta a les necessitats de qualificació de qualsevol personal al llarg de la seva vida professional en aquest àmbit”.

L’Escola Ginebró va començar a impartir formació professional l’any 2004 amb cicles formatius d’esport. Amb els anys ha anat ampliant l’oferta i ara mateix també ofereix cicles de grau mitjà i superior de sanitat i informàtica, a més de certificats de professionalitat, especialitats i cursos de formació contínua d’altres àmbits com logística, paleteria i habilitats interpersonals.

 

Què són els Centres d’FP Integrada?

El juliol de 2023, la Generalitat de va aprovar el desplegament d’una xarxa de centres de formació professional integrada, que s’ajustin a les necessitats del model productiu català, i que siguin capaços d’oferir tots els serveis del sistema: orientació, formació i acreditació de competències professionals. Aquests centres han d’oferir itineraris formatius i formació professional continuada des dels 16 fins als 67 anys i especialització per sectors.  L’objectiu d’aquesta iniciativa, vehiculada per l’Agència FPCAT, és acreditar i formar 800.000 professionals de totes les edats fins al 2030.