Cercar:

L’Agrupació Escolar Catalana ha presentat aquesta setmana a l’AEC Lab  la iniciativa col·laborativa de l’Escola Ginebró amb la Fundació Hospital de Sant Celoni  per impulsar la  formació professional en sanitat al Baix Montseny.  Es tracta d’una aliança que promou la docència de professionals en actiu al Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria, i la realització de pràctiques i posterior inserció laboral de l’alumnat.

Enric Matamala, director de FP de l’Escola Ginebró, comenta: “Les persones formadores del cicle són personal en actiu de l’hospital -metges, infermeres, psiquiatres…- que porten la realitat del dia a dia de la tasca sanitària a l’aula i, per tant, ofereixen un aprenentatge veritablement real a l’alumnat“.

En referència als alumnes que fan pràctiques a l’Hospital de Sant Celoni o al centre sociosanitari de l’hospital,  Anna Codina, cap d’àrea de formació de l’Hospital de Sant Celoni, explica: “venen amb moltíssimes expectatives, moltes ganes de posar en pràctica els coneixements teòrics. I s’intenta que passin per diferents serveis perquè tinguin una visió global del que és l’assistència als hospitals o en els sociosanitaris.

Actualment hi ha molta demanda laboral de tècnics sanitaris i per tant, un cop finalitzades les pràctiques,  els alumnes de l’escola poden tenir l’oportunitat de ser contractats, com és el cas d’en Bogdan: “Vaig acabar les pràctiques, i al cap de poc em van trucar i em van oferir una plaça per treballar a l’hospital”

El grau mitjà de Cures Auxiliars d’infermeria forma part de l’itinerari de formació professional, que té continuïtat amb dos cicles de grau superior: Dietètica i Administració i Documentació Sanitàries.

L‘Agrupació Escolar Catalana és una associació d’escoles de la qual forma part Escola Ginebró, i té com a un dels seus objectius compartir experiències i generar projectes en el món de  l’educació per tal d’oferir un servei de màxima qualitat i interès a Catalunya.  l’AEC Lab és un espai de reflexió, d’experiències i d’acció de les escoles que treballem per a una educació compromesa i de futur.