Cercar:

La Victòria Pou, mestra d’infantil i primària d’art visual plàstic durant 49 anys a l’escola, és l’autora del quadre commemoratiu dels 50 anys. I ens ha explicat allò que per a ella era el més important del Ginebró i que ha plasmat en la seva obra:

“He volgut simbolitzar el camí de l’escola, hem estat una escola viatgera i per tant la primera part , a l’any 1969, és l’escola de Sant Celoni i la de Can Bordoi, i la de 2019 és la segona part, la d’aquí a Llinars”. Ha fet servir collage per marcar la ciència, en el retall del fons, i l’art, que apareix en el paper estripat de sobre. Art i ciència són els 2 puntals de l’escola segons la Victòria. Els tocs de blau en una pinzellada lliure i solta són la vida, la vida alegre de l’escola, “el blau és vida”.

En el quadre, la feina feta durant aquests 50 anys queda més difuminada i a mida que el color, la línia i la pinzellada es marquen, en indiquen el futur. La feina a fer queda marcada en la xifra +50, “són molts anys, tants com en tenim i molts més per treballar i recórrer”.

En el centre de la imatge, entre els 2 nombres dels anys 1969 i 2019, hi ha el cal·ligrama dels valors que la Victòria considera els més importants: escola laica, catalana, integradora, innovadora cooperativa… I al seu voltant les figuretes humanes que hi dansen són triangles, els 3 vèrtexs del Ginebró: alumne, família i escola. Són també el símbol del compromís en la feina diària de l’escola Ginebró.