Punt d’informació i orientació
L’Escola Ginebró és un punt d’informació i orientació FPCAT autoritzat.
T’ajudem a esbrinar quina formació t’encaixa més?
Necessites assessorament del servei d’acreditació de competències?
Protocol d’orientació
El nostre protocol d’orientació es basa en el model oficial de l’agència, i té en compte que les persones passen per diferents moments vitals que requereixen readaptar-se a un entorn laboral canviant. En aquest sentit, en l’orientació professional tenim en compte:
- Les capacitats, interessos, preferències, motivacions i el moment vital de la persona
- L’evolució del mercat de treball i de les competències que demana el teixit empresarial.
L’objectiu del servei és acompanyar els usuaris de manera personalitzada per la presa de decisions del seu itinerari formatiu, de transició al mercat laboral o de perfeccionament i reciclatge competencial, per garantir una ocupació de qualitat.
Els passos que seguim en el procés son:
- Acollir la persona usuària i identificar els seus interessos professionals
- Orientar-la en la presa proactiva de decisions referents a la seva formació i, si s’escau, acreditació de competències.
A l’escola Ginebró entenem l’orientació com un procés motivador per a la formació al llarg de la vida, i que ha de donar a conèixer les oportunitats existents o emergents als nostres usuaris i alumnes.
Es tracta d’un procés personalitzat, continu i flexible perquè les persones assoleixin el seu objectiu professional. Sempre respectant la igualtat d’oportunitats i la igualtat en el tracte a la persona usuària, així com la lluita contra els estereotips de gènere.
Acreditació de competències
El nou model de formació professional també inclou el servei d’acreditació de competències, que permet reconèixer les competències que les persones han adquirit a través de la seva experiència laboral i/o de formacions no reconegudes oficialment.
L’Escola Ginebró compta amb especialistes habilitats com a assessors i avaluadors de competències , que orienten els usuaris que necessiten acompanyament en les següents famílies professionals:
- Activitats físiques i esportives
- Sanitat
- Informàtica
L’acreditació de competències és un procés que gestiona directament l’Agència FPCat, i implica la participació de la persona usuària en un seguit d’entrevistes per acreditar les seves competències professionals. A posteriori, haurà de complementar-les amb la inscripció en determinats cursos o mòduls professionals per obtenir una titulació oficial.
L’objectiu d’aquest procés és facilitar el desenvolupament professional de la persona millorant el seu currículum i les possibilitats de trobar feina.