Compro­mís i qualitat

Consell de Formació i Empresa

Com a Centre d’FP Integrada, Escola Ginebró compta amb un Consell de Formació i Empresa, òrgan col·legiat de participació, col·laboració i suport dels sectors productius, especialment per afavorir la qualitat, l’ajustament de l’oferta formativa i l’impuls de la participació de les empreses i entitats en la formació dual i l’acompanyament a l’aprenentatge.

Compromís amb el territori

Estem presents a fires comarcals i locals com la Fira Guia’t per donar a conèixer la formació professional i el seu valor afegit.

Participem en iniciatives per crear sinergies amb empreses del territori, com  les Jornades d’Economia i Empresa del Baix Montseny i l’Speed Dating de Llinars del Vallès.

Formem part de PIMEC i de diverses taules de formació locals i territorials del Vallès Oriental.

Formació de qualitat

Per tal de fer front als reptes de futur i donar resposta a necessitats reals amb una formació de qualitat, establim aliances col·laboracions amb entitats i administracions referents del Vallès Oriental i el Baix Montseny.

En el sector sanitari, tenim un acord amb l’Hospital de Sant Celoni perquè professionals sanitaris participin com a docents del grau mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria.  D’aquesta manera adeqüem el currículum a la realitat canviant del mercat laboral, i afavorim la inserció laboral dels nostres alumnes

Impartim classes pràctiques dels cursos d’activitats físiques i esportives a L’Esportiu de Llinars (participat per Grup Claror i Ginebró), fent ús d’instal·lacions i equipaments reals que apropen l’alumnat al món laboral.

Dissenyem formacions a mida per empresa, i col·laborem amb administracions locals per donar resposta a necessitats reals del teixit productiu

Certificat
ISO 9001

La política de qualitat d’Escola Ginebró inclou el compromís de complir amb tots els requisits legals i oficial necessaris i la millora contínua del Sistema de Gestió de Qualitat. 

Estem certificats amb el segell de qualitat ISO 9001, aplicable la formació ocupacional i contínua en l’àmbit de les activitats físiques i esportives, la salut, la informàtica, l’edificació i obra civil, i el comerç i màrqueting.

Amb la finalitat d’evidenciar aquest compliment, Escola Ginebró segueix uns criteris per avaluar la qualitat dels seus proveïdors.

Perspectiva de gènere

La representació proporcional de nois i noies en certes famílies de formació professional és molt dispar. Per exemple, mentre que a informàtica l’alumnat és gairebé exclusivament masculí, a sanitat predomina el gènere femení; a esports, la distribució és més equitativa. 

Per tal de combatre la bretxa de gènere i evitar la feminització o masculinització de certes professions aquest motiu,  durem a terme les següents accions:

  • Iniciatives i jornades de sensibilització a les diferents etapes de l’escola i a empreses del nostre territori
  • Orientació per la utilització del llenguatge inclusiu a les aules
  • Formacions en temes de perspectiva de gènere, a través de cursos subvencionats ocupacionals

A més, l’Escola Ginebró disposa de:

  • Comissió de Coeducació:  amb l’objectiu de promoure la igualtat d’oportunitats de nois i noies tot incorporant la perspectiva de gènere i la mirada interseccional a l’acció educativa.  
  • Pla de Convivència:  que reflecteix les accions que el centre educatiu desenvolupa per capacitar tot l’alumnat i la resta de la comunitat escolar per a la convivència i la gestió positiva dels conflictes. 
  • Pla de Diversitat: que conté el conjunt de mesures destinades a garantir la inclusió i la igualtat d’oportunitats de les persones del centre.