Cercar:
 
Home > Projecte Educatiu > Responsabilitat social i ODS

Responsabilitat social i ODS

Des del Ginebró, transmetem la nostra responsabilitat social com a escola a través de diferents accions i iniciatives durant el curs, i en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Volem que el nostre alumnat prengui consciència que vivim en un món globalitzat i marcat per fortes desigualtats socials, econòmiques i culturals, tant de l’entorn proper com llunyà.

Esport i compromís

Cada curs organitzem el tradicional Cros del Ginebró, la cursa esportiva i solidària que col·labora amb la Marató de TV3 per recaptar fons.

També participem en la Trailwalker solidària organitzada per Intermon Oxfam, i prenem consciència de la fam al món amb la Cursa Contra la Fam, d’Acción Contra el Hambre.

Oxfam-Trailwalker

Servei a la comunitat

Participem en la nostra comunitat fent tasques de voluntariat més enllà dels requisits del currículum acadèmic, que tenen un fort vincle amb la identitat cooperativa i de compromís del Ginebró.

Entre d’altres, organitzem jornades esportives, fem projectes d’aprenentatge-servei, participem en activitats comunitàries… Perquè  tenim molt clar que la base del respecte cap als altres és l’empatia i la comprensió.

Servei comunitari

Coeducació i igualtat de gènere

Volem potenciar la igualtat real d’oportunitats de les persones a través de la coeducació.

Per això fomentem la igualtat de drets, l’equitat de gènere, la inclusió i el reconeixement de la diversitat. Així, l’escola i la nostra comunitat esdevé un entorn obert i acollidor, lliure de qualsevol mena de discriminació.

Coeducació i igualtat de gènere

Solidaritat

A iniciativa del Consell Escolar, tenim una bossa solidària per recollir aportacions voluntàries de les famílies per ajudar a subvencionar colònies i viatges als alumnes amb més dificultats econòmiques.

També contribuïm a recaptar diners per a petits projectes que ajudin a persones amb discapacitat, com la recollida de taps, i col·laborem en recollides d’aliments per Nadal.