Cercar:

Programa d’Auxiliars de Conversa

 

Programa d’Auxiliars de Conversa

Les auxiliars de conversa formen part de la línia de treball de l’anglès al Ginebró, que comença als 3 anys i treballa l’aprenentatge d’una manera molt natural i partint del llenguatge oral, mitjançant activitats vivencials i reals.
Les auxiliars de conversa donen suport als docents d’anglès en totes les etapes, des d’infantil fins a batxillerat i cicles formatius.

Qui són les auxiliars de conversa?

Les auxiliars de conversa (conversation assistants) són persones originàries d’Anglaterra, Estats Units o altres països que tenen l’anglès com a primera llengua, i que estan disposades a viure i treballar a la nostra escola durant un curs escolar.

Són persones joves, obertes a conèixer món i amb sensibilitat per l’educació. Cada trimestre viuen amb una família diferent de l’escola. Així s’integren a la nostra comunitat i coneixen les nostres tradicions, costums i gastronomia.

Com treballem amb les auxiliars?

Dirigides per l’equip de mestres d’anglès del Ginebró, les conversation assistants preparen activitats perquè els alumnes s’expressin en anglès.

Una part important de la seva feina és crear un vincle i clima de confiança amb els alumnes, per animar-los a fer-se entendre sense por dels errors. Quan els nens i nenes s’adonen que són capaços de comunicar-se, tenen una motivació molt gran per seguir aprenent.

El seu paper és clau per fomentar la presència “natural” de l’anglès, és a dir, exposar els nens a situacions reals en anglès a través d’activitats adequades segons cada grup d’edat: jocs, cançons, debats, entrevistes de feina, etc.

Com que són parlants nadius d’anglès, afavoreixen una correcta dicció per part dels alumnes, ajuden a preparar exposicions o presentacions orals i dirigeixen grups de conversa reduïts, entre d’altres activitats.

També ajuden a desenvolupar l’esperit crític dels alumnes i aplicar l’anglès en situacions reals, per exemple en una entrevista de feina o un debat sobre temes d’actualitat.

El seu paper va més enllà de l’anglès a les aules. Ajuden a introduir l’anglès com a tercera llengua en el dia a dia de l’escola: en els passadissos, excursions, festes de l’escola, les colònies, etc. I també s’aprofiten les capacitats i competències de cada auxiliar per involucrar-los en projectes concrets, per exemple fer una xerrada de sostenibilitat o ensenyar com són les tècniques de rescat d’un socorrista.

Una oportunitat única per a les famílies

Cada auxiliar conviu durant el trimestre amb una família voluntària, que s’ocupa de proporcionar-li un entorn acollidor i ocupar-se de la seva manutenció quan no estigui a l’escola.

Les famílies que acullen les auxiliars de conversa tenen una oportunitat única per practicar l’anglès en situacions quotidianes. A més, conviure amb una persona d’un altre país ajuda a conèixer altres maneres de fer, i fins i tot provar receptes molt gustoses!

Programa d’Auxiliars de Conversa

NOTÍCIES RELACIONADES