Cercar:
 

El Cros

El XVII Cros del Ginebró

Aquest mes de desembre l’escola Ginebró ha celebrat la 17a edició del tradicional Cros que any rere any reuneix alumnes, famílies i amics de l’escola en la festa esportiva i solidària que dóna suport a la Marató de TV3. Enguany, hem adaptat l’esdeveniment a les circumstàncies actuals i per això s’ha celebrat de manera virtual.

El XVII Cros del Ginebró s’ha celebrat entre els dies 5 i 13 de desembre, i ha comptat amb la participació d’alumnes des de 3 anys fins a batxillerat i cicles formatius, així com d’exalumnes, famílies i mestres de l’escola.

En aquesta edició especial,  768 participants s’han inscrit a la prova. Cadascú s’ha fet el Cros a mida recorrent o caminant una distància assumible, sense mínim ni màxim de quilòmetres, ni circuits establerts, i entre tots i totes hem sumat 6.087 km.

Des de l’escola, els dies previs a l’esdeveniment els alumnes han practicat el cros a l’escola i s’han realitzat xerrades de conscienciació sobre la Marató. D’aquesta manera s’han treballat els valors que caracteritzen la cursa: la solidaritat, la companyonia, la superació, l’esforç…  I aquests valors han acompanyat els alumnes a l’hora de fer el Cros amb la família i amics propers.

A més, gràcies a les aportacions voluntàries de les famílies, hem recaptat 4.516 € per la Marató de TV3, que en aquesta ocasió es destinen a la Covid-19.

Tot i no poder-nos reunir tots presencialment a l’escola, les fotos i vídeos que les famílies han compartit a través d’Instagram amb les etiquetes #crosginebró i #lamaratótv3, i el club que hem creat a Strava ens han permès sentir-nos a prop els uns dels altres, i no deixar passar l’oportunitat de gaudir tots junts d’aquesta festa tan arrelada a l’escola Ginebró.

El Cros del Ginebró

Des de fa 17 anys el Ginebró organitza anualment un Cros a les seves instal·lacions i voltants a Llinars del Vallès. Hi participen tots els alumnes, des de P3 fins a batxillerat i cicles, així com exalumnes, mares i pares.

L’activitat, que va començar com una competició esportiva, des de fa uns anys s’ha convertit en una festa solidària i cooperativa que col·labora amb la  Marató Solidària de TV3. L’escola fa xerrades de conscienciació als alumnes sobre la causa solidària, i es recapten fons mitjançant la inscripció a la cursa i les aportacions voluntàries de les famílies.

La jornada es desenvolupa en un ambient festiu, i està marcada per la il·lusió, el bon ambient i la companyonia. Tota la comunitat educativa del Ginebró es bolca en l’activitat, ja sigui participant a la cursa, animant o col·laborant en tasques d’organització com la gestió de les bústies solidàries, el marcatge del circuit, l’entrega de premis i obsequis i l’avituallament, entre d’altres.