Cercar:
 

Valors cooperatius

Som Cooperativa

Som una escola cooperativa nascuda fa 50 anys fruit de la il·lusió d’un grup de famílies i educadors, i el nostre projecte educatiu se centra en els valors cooperatius:

 • La cooperació, que reflectim en el dia a dia de l’escola
 • El compromís de l’equip de mestres amb el projecte, que és el seu propi projecte professional i vocacional
 • La proximitat i acompanyament dels alumnes, que són la clau de l’èxit acadèmic
 • La innovació, que és el motor de la transformació pedagògica, perquè cooperar és innovar.
cooperacio-compromis-proximitat-innovacio-3

Economia social i valors cooperatius

Les cooperatives som el principal model d’economia social, en què les persones estan al centre. Som una escola d’iniciativa social amb vocació de servei públic, on tant en la gestió com en el dia a dia de l’escola, fomentem l’economia social i els valors cooperatius:

 

 1. El creixement econòmic dinàmic i responsable, és a dir, que permeti obtenir beneficis a través dels plans innovadors però alhora doni seguretat als treballadors.
 2. El compromís amb els nostres valors ètics tant en l’ensenyament com la cooperativa: equitat, justícia i solidaritat.
 3. L’ecologia, perquè treballem l’escola verda i la cooperativa no n’ha de ser menys amb el respecte vers el medi i amb plans de sostenibilitat mediambiental.
 4. L’equitat en el repartiment de riquesa que generem (reinversió dels beneficis, diversificació de proveïdors, etc.)
 5. La conciliació, perquè volem permetre i facilitar condicions de qualitat per a la feina de tots els socis i treballadors amb propostes de formació, plans de seguretat i millores de benestar sostenibles en la seva activitat.
 6. En darrer lloc el respecte vers les comunitats en què estem immersos, acceptant els costums i la convivència i participant de les activitats col·lectives.

 

Estructura social i empresarial

L’Escola Ginebró, gestionada per una cooperativa de mestres, és una societat cooperativa de treball associat dedicada a l’ensenyament, gestionada democràticament pels socis i sòcies. La cooperativa està formada per:

L’Assemblea: òrgan de màxima responsabilitat de la cooperativa. Està format per tot els socis.

El Consell Rector: l’òrgan de govern i representació de la Cooperativa. Gestiona l’empresa i exerceix, quan escau, el control permanent i directe de la gestió de la direcció.

La Presidència – Gerència: escollida directament per l’Assemblea General, té atribuïda la representació legal en nom del Consell Rector i presideix les reunions dels òrgans.

 

Paral·lelament el Consell Rector inclou 4 comissions de treball:

 • Comissió pedagògica: formada pel director pedagògic i els caps d’estudis de cada etapa. Les seves funcions són desenvolupar, coordinar i vetllar per la línia pedagògica de l’escola i garantir-ne el bon funcionament.
 • Comissió Econòmica i Societària: formada pel responsable de la comissió i 5 socis representants de cada etapa. S’ocupa de realitzar el seguiment de la gestió econòmica i financera de l’escola.
 • Comissió d’Identitat i Comunicació: formada pel responsable de la comissió i 5 persones representants de cada etapa. La seva funció és potenciar la comunicació de la identitat, la imatge i el projecte educatiu singular de la cooperativa amb accions de publicitat i màrqueting. També s’ocupa de la comunicació transversal a l’escola i la comunicació amb l’entorn i les institucions.
 • Comissió d’Innovació: formada pel responsable de la comissió i 5 representants de cada etapa. La seva funció consisteix en promoure la innovació pedagògica.
La Cooperativa del Ginebró