DAM
Perfil Videojocs
Perfil Videojocs
El Cicle Formatiu de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (DAM) forma part de família professional d’Informàtica i Comunicacions.
Aquests estudis capaciten per desenvolupar, implantar, documentar i mantenir aplicacions informàtiques multiplataforma, utilitzant tecnologies i entorns de desenvolupament específics, garantint l’accés a les dades de forma segura i complint els criteris de usabilitat i qualitat exigides en els estàndards establerts.
El pla d’estudis inclou el Perfil Programació de Videojocs i Oci Digital, i també s’imparteixen assignatures optatives corresponents al cicle de grau superior DAW (desenvolupament d’aplicacions web) per afavorir la polivalència i, per tant, la inserció laboral dels alumnes.
El Ginebró compta amb aules i recursos que permeten optimitzar les classes teòriques i pràctiques al màxim. A DAM els alumnes aprenen una professió a través de casos pràctics i situacions reals, i estableixen contacte amb el món laboral i professional des del primer dia.
Opcionalment, DAM es pot cursar en modalitat FP Dual: mitjançant 1.000 hores de pràctiques, els alumnes posen en pràctica coneixements i també adquireixen competències transversals com el treball en equip o el domini de tecnologies específiques de l’empresa. Tot això facilita la seva incorporació al món laboral.
Així mateix, els alumnes de DAM poden participar en el programa de beques de mobilitat internacional Erasmus Plus.
Sortides professionals:
Continuïtat dels estudis:
Les persones que no compleixin cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés regulada pel Departament d’Ensenyament.
El currículum s’organitza en mòduls agrupats per unitats formatives, aquests tenen la següent distribució:
La Formació en Centres de Treball es pot iniciar un cop superat el primer trimestre i sempre que el claustre de professors ho consideri convenient.
La durada total és de 317 hores i es poden fer un màxim de 4 hores diàries durant el curs i un màxim de 7 hores diàries fora del curs.
L’escola d’acord amb les empreses col•laboradores i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat proporciona un conveni oficial de pràctiques als alumnes. La formalització del contracte de pràctiques compren l’acceptació de totes les parts implicades (alumne, escola, Generalitat i empresa), en qualsevol cas es pot extingir el conveni si l’alumne té actituds o capacitats no idònies, o bé, si l’empresa incompleix les condicions que asseguren el caràcter formatiu, les normes de seguretat…
La normativa oficial estableix uns criteris per a l’exempció total o parcial de les pràctiques en el cas que l’alumne implicat aporti la documentació pertinent.
La formació en alternança i dual combina l’aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, augmentant la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses.
Amb aquest model es crea un model conjunt entre l’empresa i el nostre centre que augmenta la capacitació dels futurs professionals i aporta un impuls important a la competitivitat de les empreses.
Crèdit interdisciplinari que aglutina els coneixements adquirits durant el cicle formatiu en un treball. Es fa al llarg de 2 setmanes i finalitza amb la presentació i defensa del treball davant d’un tribunal.
L’horari de classes serà de 15h a 20:00 de dilluns a divendres i es realitzaran les pràctiques en empreses durant la tarda. En el cas que l’alumne estigui adscrit a la modalitat de FPDual, l’horari serà durant el matí (sempre i quan l’empresa i l’alumne estiguin d’acord).
El curs acadèmic s’organitza en 3 trimestres. D’aquesta manera hi ha tres sessions d’avaluació ordinàries i una d’extraordinària al mes de juny; hi haurà un butlletí de qualificacions cada vegada.
Donades les característiques del cicle formatiu l’alumne haurà de disposar d’un ordinador portàtil propi, que portarà a classe cada dia.
L’aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte, en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.
Els alumnes de DAW desenvoluparan petits projectes per a empreses amb les eines de programació apreses a classe. Els alumnes participen en l’anàlisi, planificació, construcció, instal·lació i validació d’un projecte en un entorn real.
La tutoria és imprescindible per assessorar i orientar els alumnes en el vessant acadèmic i personal, i els permet prendre consciència de les seves capacitats claus i professionals.
Partim el principi que la proximitat és un dels eixos vertebrals del projecte pedagògic del Ginebró, per tal de dinamitzar la vida socioafectiva del grup-classe i orientar els alumnes tenint en compte les particularitats de cadascú.
Treballem de manera sistemàtica la cultura de l’esforç i potenciem la maduresa, la responsabilitat i el compromís. I vertebrem l’acció tutorial en els eixos següents:
Tot l’equip de mestres vetlla per l’orientació acadèmica, personal i professional i el seguiment personalitzat de cada alumne/a.