TCAI
El Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAI) forma part de la família professional de Sanitat.
El CFGM TCAI capacita per fer cures auxiliars d’infermeria, controlar les condicions sanitàries de l’entorn i del material o l’instrumentari sanitari, i portar a terme tasques relacionades amb l’instrumental d’equips de salut bucodental.
Aquest grau mitjà de formació professional té una durada d’un curs acadèmic, i s’imparteix en horari de tardes a l’Escola Ginebró. Així, els alumnes podran compatibilitzar millor la formació amb l’activitat laboral o amb la realització de pràctiques, en un àmbit amb gran demanda de professionals
L’escola Ginebró compta amb la col·laboració directa de l’Hospital de Sant Celoni,, professionals sanitaris del qual formen part de l’equip docent. A més, gràcies a aquesta col·laboració, els alumnes podran tenir contacte amb un context real des del primer dia, i fins i tot realitzar les pràctiques en aquest centre hospitalari i centres sociosanitaris que en depenen.
També comptem amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona (UB) per impartir el mòdul professional de tècniques bucodentals.
La Formació en Centres de Treball es pot iniciar un cop superat positivament el primer trimestre i sempre que el claustre de professors ho consideri convenient.
La durada total és de 410 hores i es poden fer un màxim de 4 hores diàries durant el curs i un màxim de 7 hores diàries fora del curs.
L’escola d’acord amb les empreses col·laboradores i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat proporciona un conveni oficial de pràctiques als alumnes. la formalització del contracte de pràctiques compren l’acceptació de totes les parts implicades (alumne, escola, generalitat i empresa), en qualsevol cas es pot extingir el conveni si l’alumne té actituds o capacitats no idònies, o bé, si l’empresa incompleix les condicions que asseguren el caràcter formatiu, les normes de seguretat…
La normativa oficial estableix uns criteris per a l’exempció total o parcial de les pràctiques en el cas que l’alumne implicat aporti la documentació pertinent.
Crèdit interdisciplinar que aglutina els coneixements adquirits durant el cicle formatiu en un treball. Es fa al llarg de 2 setmanes i finalitza amb la presentació i defensa del treball davant d’un tribunal.
La durada total d’aquest cicle és de 1.400 hores i es desenvoluparà al llarg de 1 curs escolar, distribuit de la següent manera:
EL cicle formatiu s’imparteix en horari de tardes, de 15 a 20.20h
Excepcionalment, i per les característiques pràctiques del cicle, es faran sortides fora de l’horari indicat, intentant sempre avisar amb la suficient antelació.
Durant la primera setmana de curs, el tutor explicarà als alumnes quins són els objectius terminals, quin és el calendari, els horaris, el material necessari, els espais que s’utilitzaran…, així com també, els hàbits de convivència necessaris per a la vida en grup. S’especificarà, també, els mecanismes necessaris per a poder fer una bona avaluació i obtenir així la titulació.
En la primera sessió de cada crèdit, el professor titular explicarà als alumnes quins són els objectius terminals, quin és el programa, el material necessari… S’especificarà, també, quines eines i activitats es portaran a terme per a fer l’avaluació; així com, els mecanismes per a poder fer-ne la recuperació si s’escau.
El curs acadèmic s’organitza en 3 trimestres. D’aquesta manera hi ha tres sessions d’avaluació ordinàries i una d’extraordinària; hi haurà un butlletí de qualificacions cada vegada.
Donades les característiques del cicle formatiu és necessari disposar del material i equipament tècnic adequat per a cada crèdit. L’escola proporcionarà la major part del material del curs.
La superació del curs requereix d’una feina constant que es perllonga més enllà del propi centre; és en aquest sentit que el Ginebró a través de les noves tecnologies fa arribar l’aula fins a casa. La plataforma clickedu ens permet desenvolupar aquesta tasca. Representa un suport flexible i en permanent revisió a la dinàmica de treball de l’alumne/a que no substitueix, per tant, la seva assistència al centre sinó que la complementa des de diferents vessants:
L’aprenentatge servei (APS) és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte, en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.
Utilitzem diferents mecàniques de joc en matèries del propi cicle formatiu amb la finalitat de potenciar la motivació, la concentració, l’esforç, la fidelització i altres valors positius comuns entre els jocs.
Els alumnes fan practiques en esdeveniments esportius del nostre entorn i participen en processos de selecció de personal per poder realitzar les FCT en determinades empreses. Aquest procés els apropa a la realitat laboral que es trobaran.
En aquest cicle realitzem nombroses sortides curriculars, i també assistim a xerrades relacionades amb les matèries que s’imparteixen.
La tutoria és imprescindible per assessorar i orientar els alumnes en el vessant acadèmic i personal, i els permet prendre consciència de les seves capacitats claus i professionals.
Partim el principi que la proximitat és un dels eixos vertebrals del projecte pedagògic del Ginebró, per tal de dinamitzar la vida socioafectiva del grup-classe i orientar els alumnes tenint en compte les particularitats de cadascú.
Treballem de manera sistemàtica la cultura de l’esforç i potenciem la maduresa, la responsabilitat i el compromís. I vertebrem l’acció tutorial en els eixos següents:
Tot l’equip de mestres vetlla per l’orientació acadèmica, personal i professional i el seguiment personalitzat de cada alumne/a.