Els alumnes de 1r d’ESO fan la Ruta prehistòrica a Céllecs

El divendres 24 de febrer els alumnes de primer d’ESO vam anar a la ruta prehistòrica de la Roca del Vallès ja que des de socials estàvem treballant la Prehistòria.
 
Vam  sortir de l’escola  amb  l’autocar i vam anar fins a Céllecs . El primer dolmen que vam visitar va ser dolmen de Can Gol que estava a dalt d’una urbanització al pati d’una casa. Després vam seguir l’itinerari fins al dolmen de Can Gol II i el de la Roca Foradada, on vam esmorzar. Seguidament vam anar fins a la Pedra de les Orenetes. Allà hi ha restes d’unes pintures rupestres. Després vam anar a la pedra de les creus, que es diu així perquè està plena de dibuixos que tenen forma de creu. Un cop vista,  vam fer camí fins arribar a la cabana del moro, un dolmen que es troba a dalt de tot de la muntanya. Aquest dolmen es diu així perquè antigament tot allò que era antic i no sabien ben bé el que era, en deien “del moro” com si fos del temps dels musulmans.

Durant la sortida vam anar omplint unes fitxes dels dolmens i el dolmen que ens va agradar més va ser el de la pedra foradada, que consistia en una gran pedra amb un forat que servia per posar-hi els morts.  Després vam anar fins a l’ermita de Sant Mateu de Cabanyes, on vam dinar i vam estar jugant una estona. Finalment ens va venir a buscar l’autocar per tornar cap a l’escola.