Raid d’orientació en bicicleta de muntanya

Els dies 3 i 4 i 11 i 12 de Maig, els alumnes del CFGM Conducció d’activitats físicoesportives en el medi natural van fer una de les sortides més especials del curs, el raid d’orientació en bicleta de muntanya pel Parc de Montnegre-Corredor. La sortida és una prova multidisciplinar on els alumnes han de posar en pràctica coneixements apresos en diferents assignatures del cicle.

La prova consisteix en fer un recorregut en btt per grups i de forma autònoma en dues etapes, en la primera els alumnes han d’arribar des de Tordera al Santuari del Corredor (aproximadament amb 55 km de distància amb 1400m de desnivell), allà fer nit en refugis preparats pels mateixos alumnes; i en la segona, al dia següent, des del Santuari fins a l’Escola Ginebró (uns 20km ). Tot i que els alumnes estan controlats en tot moment, no disposen de cap ajuda externa, i han de poder valdre’s per ells mateixos; han de saber conduir un grup en bicicleta, treballar en equip, superar imprevistos, orientar-se amb el mapa, escollir on dormir i fer-se el refugi, preparar-se i administrar-se el menjar i la beguda… I per fer l’activitat encara més interessant, a cada punt de control, cada grup, ha d’anar superant diferents activitats i reptes que els plantegem els professors: enigmes, proves de supervivència i orientació, jocs i dinàmiques de grup.

Sense dubte és una activitat que fomenta l’esforç i el treball en equip, i que podem dir, que tot i l’exigència, va ser tot un èxit, i els alumnes la valoren de forma molt positiva.

 

Foto_raid_smallFoto_raid2_smallFoto_raid3_smallFoto_raid4_smallFoto_raid5_smallFoto_raid6_small