ALUMNES DE BATXILLERAT I CICLES FAN UNA XERRADA D’ORIENTACIÓ ALS ALUMNES DE 4t d’ESO

El divendres 24 de febrer els estudiants de 1r, 2n de batxillerat i cicles formatius van explicar als alumnes de 4t d’ESO les seves experiències i els seus diferents recorreguts un cop acabada la secundària.

Mentre que els alumnes de 1r de batxillerat deien que el salt era sobretot organitzatiu i de quantitat de contingut, sobretot en els exàmens, els de 2n de batxillerat parlaven de la feinada del treball de recerca i de la importància d’organitzar-se amb temps. L’últim curs de batxillerat, molt intens i curt, resumeix el final d’una etapa d’estudi i responsabilitat que els permetrà accedir als diferents graus universitaris, a cicles formatius de grau superior o al món laboral.

Els estudiants de cicles formatius, tant d’nformàtica com del cicle d’activitats físico-esportives, apuntaven una nova manera de treballar i d’aprendre, no menys dura que la de batxillerat però sí més específica i concreta en la qual cada pas comporta tenir un títol i una possibilitat de treball també.

Uns i altres van donar-los, amb un llenguatge proper i clar, consells i bones pràctiques de com enfocar una nova etapa d’estudiant. L’experiència va ser enriquidora i va representar un pas més per a la decisió que hauran de prendre aquests alumnes d’aquí a pocs mesos.