Visita al Museu de la Informàtica

El divendres 24 de febrer els alumnes de segon del CFGM Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX) vam visitar el Museu de la Informàtica ubicat a la UPC – Universitat Politècnica de Catalunya a Barcelona.

A partir de les peces exposades en el museu i amb ajuda del nostre guia vam poder fer un viatge cronològic pel món de la informàtica. Vam poder veure la gran evolució que han patit els nostres sistemes informàtics en pocs anys i no només pel que fa a la computació de dades sinó també els sistemes d’emmagatzematge, el disseny, el tamany dels equips i els seus sistemes de comunicació. Avui en dia, és impensable que un ordinador gran com una habitació únicament pugui fer sumes i restes o que la memòria d’un ordinador sigui de 64 KB.

Ha estat una visita molt interessant, ja que hem pogut observar autèntiques relíquies, i aprendre més sobre els orígens de la informàtica trencant amb la dinàmica habitual de les classes.

Foto_mi2Foto_mi3Foto_mi4Foto_mi