EP4 realitza l’activitat del planetari

Els alumnes de 4t de primària estem dedicant el segon trimestre a realitzar el projecte de l’Univers. És un projecte molt engrescador i interessant, ja que la informació és fascinant i sempre, sempre, sempre en podem aprendre. Una de les activitats que fem dins d’aquest projecte és la visita d’en Carles i la Rat, dos experts en el tema que ens proposen un munt d’activitats relacionades amb el Sol, les constel·lacions, la Lluna, el Sistema Solar, llançament de coets, entrar dins del planetari,… Aquest dia estem a l’escola fins a les set de la tarda per poder fer, també l’observació de la Lluna amb els seus telescopis especialitzats.

Els drets dels infants a cicle mitjà

Els i les alumnes de cicle mitjà hem estat treballant els Drets dels infants. El tret de sortida d’aquest petit projecte el va donar l’Astrid Lindgren a través del seu manifest “Violencia, jamás” on ens mostra la necessitat de respectar, escoltar i educar als infants des del respecte i l’estima. Mica en mica hem anat desgranant els Drets dels infants, acordats i signats per l’ONU l’any 1989. Hem fet un treball de cicle molt interessant i proper, ja que depèn de tots nosaltres garantir aquests drets i vetllar perquè tots els nens i nenes del món tinguin la seva empara. Des de les classes hem treballat aquests drets mitjantçant diverses lectures i contes il·lustrats i finalment, plasmant-t’ho tot en un gran mural que ocupa tot el nostre passadís.

Cloenda de Sentir, Pensar i Actuar

Per donar punt i final a l’Espai de Sentir, Pensar i Actuar, els alumnes de primer d’ESO van rebre un taller de gestió emocional a mans de SEER. Després d’haver treballat aspectes com la pressió de grup, l’assertivitat, l’acceptació d’un mateix i els canvis en l’adolescència; l’Ester i l’Olga ens van parlar de les habilitats que tenim cadascú de nosaltres per gestionar les emocions i les relacions amb els altres.