Els alumnes de 4t d’ESO treuen uns bons resultats en les proves de Competències Bàsiques

Els dies 15 i 16 de febrer, els alumnes de 4t d’ESO van fer les proves de Competències Bàsiques.  Són proves externes, avaluades per professionals de fora de l’escola i on hi són presents alguns dels continguts treballats en les matèries de llengua catalana, llengua castellana, llengua anglesa i matemàtiques i fets al llarg d’aquests dos darrers cursos.
El Departament d’Ensenyament ha fet arribar a l’escola un informe individual de cada alumne, que s’ha fet arribar a les famílies, i un informe general del Centre que conté una breu descripció dels aspectes avaluats i un gràfic amb el grau d’assoliment de cada competència. En el gràfic apareix la puntuació mitjana de l’alumnat de Catalunya i la de l’alumnat del nostre Centre.
El nivell d’assoliment de cadascuna de les competències avaluades en el nostre Centre se situa en un nivell mitjà-alt, per la qual cosa estem molt contents dels resultats obtinguts per l’alumnat de 4t d’ESO.

Els alumnes de 4t d’ESO visiten el Saló de l’Ensenyament

El dimecres 21 de març, els alumnes de 4t d’ESO van anar al Saló de l’Ensenyament de Barcelona. Tant l’anada com la tornada va ser en tren. La visita va representar el final de l’orientació feta en grup, tot i que la feina personalitzada per a cadascun dels alumnes que l’any vinent acaben la seva etapa obligatòria es continua fent i treballant des de la tutoria.
Com cada any, hi ha alumnes que optaran per fer el batxillerat i d’altres que prendran com a sortida els cicles formatius.
Un cop feta la visita van anar al Caixa-fòrum a veure les exposicions Llums i ombres de Goya i l’exposició d’Eugène Delacroix.

Els alumnes de 1r d’ESO fan la Ruta prehistòrica a Céllecs

El divendres 24 de febrer els alumnes de primer d’ESO vam anar a la ruta prehistòrica de la Roca del Vallès ja que des de socials estàvem treballant la Prehistòria.
 
Vam  sortir de l’escola  amb  l’autocar i vam anar fins a Céllecs . El primer dolmen que vam visitar va ser dolmen de Can Gol que estava a dalt d’una urbanització al pati d’una casa. Després vam seguir l’itinerari fins al dolmen de Can Gol II i el de la Roca Foradada, on vam esmorzar. Seguidament vam anar fins a la Pedra de les Orenetes. Allà hi ha restes d’unes pintures rupestres. Després vam anar a la pedra de les creus, que es diu així perquè està plena de dibuixos que tenen forma de creu. Un cop vista,  vam fer camí fins arribar a la cabana del moro, un dolmen que es troba a dalt de tot de la muntanya. Aquest dolmen es diu així perquè antigament tot allò que era antic i no sabien ben bé el que era, en deien “del moro” com si fos del temps dels musulmans.

Durant la sortida vam anar omplint unes fitxes dels dolmens i el dolmen que ens va agradar més va ser el de la pedra foradada, que consistia en una gran pedra amb un forat que servia per posar-hi els morts.  Després vam anar fins a l’ermita de Sant Mateu de Cabanyes, on vam dinar i vam estar jugant una estona. Finalment ens va venir a buscar l’autocar per tornar cap a l’escola.