Festa recreativa d’ESO

Dintre del crèdit de síntesi del CFGS Animació d’activitats físiques i esportives, els alumnes del Taller Ginebró van organitzar un esdeveniment recreatiu pels alumnes de l’ESO de l’Escola Ginebró.

 

Durant tot el matí i part de la tarda del dia 27 d’Abril, els nois i noies de l’ESO van poder gaudir d’una jornada esportiva sota l’ambientació de l’olimpísme; es va escollir aquesta temàtica per la proximitat dels Jocs Olímpics de Londres que s’organitzaran aquest estiu.

 

Durant tota la festa, els alumnes van poder participar en una sèrie d’activitats esportives i competitives per tal d’aconseguir guanyar l’or olímpic pel seu país.

La jornada va tenir tots els ingredients d’una jornada olímpica: inauguració i cloenda amb desfilada i concert, proves i competicions de diverses disciplines, competitivitat i esperit de cooperació i també, entrega de premis.

 

Volem destacar la bona participació i el bon ambient que es va viure tot el dia per part d’alumnes i professors tant de secundària com del cicle formatiu.

 

Foto_fresoFoto_freso2Foto_freso3Foto_freso4Foto_freso5Foto_freso6Foto_freso7Foto_freso8

Raid d’orientació en bicicleta de muntanya

Els dies 3 i 4 i 11 i 12 de Maig, els alumnes del CFGM Conducció d’activitats físicoesportives en el medi natural van fer una de les sortides més especials del curs, el raid d’orientació en bicleta de muntanya pel Parc de Montnegre-Corredor. La sortida és una prova multidisciplinar on els alumnes han de posar en pràctica coneixements apresos en diferents assignatures del cicle.

La prova consisteix en fer un recorregut en btt per grups i de forma autònoma en dues etapes, en la primera els alumnes han d’arribar des de Tordera al Santuari del Corredor (aproximadament amb 55 km de distància amb 1400m de desnivell), allà fer nit en refugis preparats pels mateixos alumnes; i en la segona, al dia següent, des del Santuari fins a l’Escola Ginebró (uns 20km ). Tot i que els alumnes estan controlats en tot moment, no disposen de cap ajuda externa, i han de poder valdre’s per ells mateixos; han de saber conduir un grup en bicicleta, treballar en equip, superar imprevistos, orientar-se amb el mapa, escollir on dormir i fer-se el refugi, preparar-se i administrar-se el menjar i la beguda… I per fer l’activitat encara més interessant, a cada punt de control, cada grup, ha d’anar superant diferents activitats i reptes que els plantegem els professors: enigmes, proves de supervivència i orientació, jocs i dinàmiques de grup.

Sense dubte és una activitat que fomenta l’esforç i el treball en equip, i que podem dir, que tot i l’exigència, va ser tot un èxit, i els alumnes la valoren de forma molt positiva.

 

Foto_raid_smallFoto_raid2_smallFoto_raid3_smallFoto_raid4_smallFoto_raid5_smallFoto_raid6_small

Festa recreativa d’infantil i primària

El 10 de Maig els alumnes del CFGS Animació d’activitats físiques i esportives van organitzar una jornada recreativa per als alumnes d’infantil i primària de l’Escola Ginebró.

 

L’ambientació de la festa va ser molt animada. Durant tota el dia els nens i nenes van ajudar als membres del Club Super 3 a trobar als dibuixos animats perduts, mitjançant una sèrie de proves i activitats de tota mena. Es van combinar manualitats amb activitats físiques adaptades a totes les edats.

 

A la tarda, per clausurar la festa, els nens i nenes van poder ballar i gaudir de cançons d’actualitat i del Club Super 3.

 

La Festa Recreativa de l’Escola Ginebró és una molt bona oportunitat, per tots els alumnes, de relacionar-se entre ells, col·laborar, esforçar-se, divertir-se, superar-se, conèixer altres maneres de passar-ho bé…, tot gaudint d’una jornada a l’aire lliure. Als alumnes del cicle formatiu els permet aprendre a organitzar grans esdeveniments tot buscant en les seves activitats també, la seva part educativa. 

 

Foto_fripFoto_prip2Foto_frip3Foto_frip_4Foto_frip5Foto_frip6Foto_frip7Foto_frip8Foto_frip9Foto_frip10Foto_frip11Foto_frip12

Intercicles 2012

Els alumnes de primer del CFGS Animació d’activitats físiques i esportives, van participar en la desena edició de l’Intercicles, acabant en una meritòria segona posició.

L’Intercicles és una competició interescolar d’atletisme que es realitza cada any, en el qual cada alumne del cicle formatiu participa en una prova atlètica com a mínim d’un total de 12 disciplines atlètiques (velocitat, fons, salts, llançaments…).

En aquesta edició han participat 11 centres escolars de Catalunya que imparteixen el cicle formatiu de grau superior d’esports. Entre els participants cal destacar la primera posició de l’Escola Quercus (Sant Joan de Vilatorrada) i també, els nostres veïns de Les Franqueses del Vallès, IES Lauro, de Mollet del Vallès, i el CAR de Sant Cugat, entre d’altres centres.

El principal objectiu de l’Intercicles és educatiu però també és busca passar una jornada divertida entre els més de 300 alumnes que hi participen. Tot i que el format que se li dóna és de competició ja que la lògica interna d’aquest esport és competir. També en formen part les marques i els rècords i és per això que es registren els millors resultats aconseguits i es comparen amb els d’anys anteriors.

Cal destacar la capacitat d’esforç i de suport entre tots els companys. Es va viure un gran ambient. I també felicitar als nostres alumnes que van aconseguir una meritòria segona posició!

Foto_i_smallFoto_i2_smallFoto_i3_smallFoto_i4_smallFoto_i5_smallFoto_i6_small

Florència 2012

Com cada any el nostre alumnat de 2n de batxillerat va viatjar a Itàlia com a activitat de comiat de batxillerat. Vam visitar Florència, Pisa i Siena. Cultura i lleure. Gràcies a tots els participants per la seva implicació per tal que el viatge fos tot un èxit.

Cimg3676Cimg3721Cimg3743