SORTIDA A BARCELONA DE NIT – alumnes de 3r d’ESO

El dia 10 de febrer  els alumnes de 3r d’ESO vam anar a Barcelona de nit. Vam quedar pares, professors i alumnes a l’escola i vam agafar els cotxes que ja abans havíem quedat d’agafar. Una vegada a Barcelona, vam començar a realitzar les activitats que ens havien assignat. Ens vam repartir en 7 grups  i cadascú tenia dos llocs on anar. Les activitats més destacades, que vam explicar-nos l’endemà quan vam fer una valoració de la sortida, van ser molt diverses.“La Sala Baluard”, que és una sala on els drogoaddictes poden prendre un substitut de la que prenen normalment,  i ho poden  fer d’una manera més higiènica i no com els que estan al carrer fent-ho de mala manera i que els poden entrar moltes més malalties va ser una de les activitats més impactants. Ens va impressionar  aquest lloc, la gent que hi havia, els treballadors…
Un altre lloc que es va visitar va ser urgències de “L’hospital de Sant Pau”. És ple de persones grans, en què cada dia hi ha més malalts o ciutadans amb problemes greus. Els que  hi vam anar vam poder veure quina quantitat de feina pot tenir un hospital a la nit.
Vam visitar Catalunya Ràdio i vam poder veure un programa en directe. Allà ens van explicar que no tot es feia en directe i que moltes coses estaven gravades. La Ciutat de la Justícia va ser visitada per un altre grup. Es van poder veure les garjoles on hi ha els presos abans de ser jutjats. Els van ensenyar les sales d’interrogatoris i tots els llocs per on passen els delinqüents.
Un altre centre que vam visitar va ser La comunitat de Sant Egidi, que és una comunitat que dóna  servei  als pobres que viuen al carrer. Allà se’ns va explicar que cada dijous passen pels carrers de Barcelona per donar-los mantes, menjar, aigua…Va ser una experiència interessant perquè  ens van explicar que hi havia gent amb molts diners que s’havien arruïnat i ara estaven al carrer, etc. La patinada per Barcelona també ens va atraure molt. Un grup d’alumnes i pares van fer una ruta per Barcelona amb patins de línia. S’ho van passar molt bé i els va agradar molt l’experiència.
Fent  aquesta activitat ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses. Realment és una activitat recomanable de fer.

Barcelona_nit_0_largeBarcelona_nit_1_largeBarcelona_nit_2_largeBarcelona_nit_3_largeBarcelona_nit_4_largeBarcelona_nit_5_largeBarcelona_nit_6_largeBarcelona_nit_7_largeBarcelona_nit_8_largeBarcelona_nit_9_largeBarcelona_nit_10_largeBarcelona_nit_11_large

Ens visita l’escriptora Lola Casas

Avui ens ha visitat la Lola Casas. Els d’ EP3 i EP5 hem pogut gaudir de les seva experiència com a escriptora i hem recitat uns quants dels seus poemes. La Lola és mestra i escriptora, ha escrit un miler de poemes i té uns quaranta llibres editats.

Imagen_009_largeImagen_007_largeImagen_013_large