Visita al Museu de la Informàtica

El divendres 24 de febrer els alumnes de segon del CFGM Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX) vam visitar el Museu de la Informàtica ubicat a la UPC – Universitat Politècnica de Catalunya a Barcelona.

A partir de les peces exposades en el museu i amb ajuda del nostre guia vam poder fer un viatge cronològic pel món de la informàtica. Vam poder veure la gran evolució que han patit els nostres sistemes informàtics en pocs anys i no només pel que fa a la computació de dades sinó també els sistemes d’emmagatzematge, el disseny, el tamany dels equips i els seus sistemes de comunicació. Avui en dia, és impensable que un ordinador gran com una habitació únicament pugui fer sumes i restes o que la memòria d’un ordinador sigui de 64 KB.

Ha estat una visita molt interessant, ja que hem pogut observar autèntiques relíquies, i aprendre més sobre els orígens de la informàtica trencant amb la dinàmica habitual de les classes.

Foto_mi2Foto_mi3Foto_mi4Foto_mi

Torneig Carnestoltes de voleibol

Foto_cv

Divendres 16 de febrer, els alumnes del CFGS Animació d’Activictivitats Físiques i Esportives (AAFE) van participar a la Jornada “Carnaval – volei”. Aquesta activitat de voleibol, inclosa en el crèdit d’esports d’equip, tracta de participar a un torneig de 6×6 de voleibol, donant-li un caire més festiu, disfressats cada equip d’un motiu diferent. Per tant, l’alumnat viu l’experiència de la competició i, alhora, de l’animació d’activitats, conceptes bàsics en aquest cicle. Van participar-hi quatre equips de primer, quatre equips de segon i l’equip de professors. L’ambient del carnestoltes fa que la competició sigui més festivai que es potenciï la bona relació entre alumnes i professors.

Està clar que el Carnestoltes agrada a grans i petits, perquè va fer que alumnes, d’uns 20 anys d’edat, i professors, una mica més grans, passessin un dia diferent, envoltats de riures i disbauxa, senser oblidar l’esport.