Pujada al Turó de l’Home

Els alumnes del CFGM de Conducció d’Activitats Físicoesportives en el Medi Natural (CAFE) han pujat al Turó de l’Home des de Santa Fe de Montseny.

La caminada va iniciar-se a a Can Casades, centre d’informació del parc, després de veure l’audiovisual del massís del Montseny i va consistir en fer una interpretació de l’entorn des d’un punt de vista naturalista (la fageda, l’avetosa, els prats subalpins…) i històric (pou de glaç, poua de neu…), però sense deixar de treballar altres aspectes del cicle, com ara, el mapa, la brúixola i la dinàmica de grups.

Aquesta activitat foma part dels crèdits medi natural i conducció de grups i activitats en el medi natural i es va portar a terme el dies 11 de gener (grup A) i 16 de febrer (grup B) sota un fred intens però amb un dia ben assolellat.

 

Foto_thFoto_th2Foto_th3Foto_th4

Trobada d’escacs

El dilluns, 13 de febrer  al matí, es va realitzar la trobada d’escacs entre la nostra escola i l’escola Sant Gervasi de Mollet. Uns dos-cents alumnes jugant en silenci absolut, tan sols amb el soroll del moviment de les peces… Màxima concentració!
Després a esmorzar tots junts i  a esbargir-se pel pati.
El Xavi, mestre especialista d’escacs, aquest dia va de bòlit amunt i avall però s’ho val, el resultat és magnífic.
Fins el proper curs Sant Gervasi, l’any que ve vindrem a Mollet.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=P0q4u7Vibsg?wmode=transparent]

Aprenem a jugar a escacs

El mes de gener i febrer els nens i nenes, de CM, fem un curs intensiu d’escacs. D’iniciació pels de 3r de primària i d’aprofundiment pels de 4t. El responsable del curs és el Xavier Àvila, mestre català d’escacs.
Durant els patis juguen amb els escacs i posen en pràctica tot el que aprenen. Acabem el curs, jugant diferents partides entre 3r i 4t. Al final els de 4t fan una trobada d’escacs amb l’escola Sant Gervasi de Mollet com a cloenda del curs.

Escacs_1_largeEscacs_2_largeEscacs_3_largeEscacs_4_largeEscacs_5_largeEscacs_6_large