Posa’t en la ment d’un hacker per a poder fer front a la pirateria

El 24 de gener els alumnes de segon dels cicles formatius de grau superior d’informàtica del Taller Ginebró (Desenvolupament d’Aplicacions Informàtiques i Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes) vam assistir a un taller sobre hacking a Barcelona.

El taller “Posa’t en la ment d’un autèntic hacker per a poder fer front a la pirateria” va ser impartit pel professors Jaume Abella de la Universitat de la Salle de Barcelona. Primer de tot ens va presentar els riscos als quals els nostres sistemes es troben exposats diàriament. Un cop ja érem conscients dels perills, vam començar a explotar possibles vulnerabilitats: determinar el sistema operatiu d’un servidor fent un simple ping, veure les dades que el navegador emmagatzema si no utilitzem el protocol https a facebook, detectar els ports oberts en un ordinador i fins i tot vam fer caure un servidor de proves canalitzant les peticions broadcast dels nostres ordinadors.

Va ser una experiència molt enriquidora ja que vam prendre consciència sobre els riscos que poden tenir els sistemes si no són prou segurs.