L’activitat del Planetari d’EP4

Els nens i nenes de 4t el dimecres 9 de novembre vam fer l’activitat del planetari. Primer vam entrar dins d’un planetari i ens van ensenyar tots els astres que hi ha al cel: constel·lacions, planetes, estels fugaç, la ruta que fa el Sol… Vam aprendre que el Sol surt per l’est i es pon per l’oest.

També vam poder veure el sol a través d’un vidre que es protegia i amb un telescopi especial que ens deixava veure les taques i les flames. Vam conèixer que el Gnòmon ens indicava on estava el Sol i quina ruta feia. Nosaltres vam marcar el camí que feia la seva ombra amb pedres.

Amb tot els materials que va portar la Montserrat, vam poder fer: la Terra paral·lela, el Sistema Solar, i vam veure vídeos que ens explicaven com viuen els astronautes a les estacions espacials.

L’activitat del planetari va durar fins la nit, i va ser quan ens ho vam passar més bé! Quan es va començar a fer fosc, des d’un telescopi vam poder observar les estrelles, les constel·lacions, Júpiter i la Lluna. També vam aprendre a fer servir un rellotge de nit.

Ha sigut el dia que ens ho hem passat més bé! Vam aprendre moltes coses de l’univers i esperem que tothom pugui fer aquesta activitat i que us ho passeu tan bé com nosaltres!

Planetari_018Planetari_023Planetari_061