La gran trobada de la Xart de POESIA VISUAL!

Aquest curs hem participat a la Xart, la Xarxa d’Educació Artística, que ha culminat aquest divendres amb una trobada de 9 centres d’educació secundària amb alumnes d’entre 1r d’ESO i 1r de Batxillerat. El tema ha estat la Poesia Visual, en motiu de l’any Brossa. Els alumnes de Batxillerat del Ginebró hem participat dinamitzant les activitats i ens ho hem passat d’allò més bé!

Aquí podeu veure un vídeo que vam fer de la trobada:

 

MIRA’M 2018 i comiat de la generació del 2000!

MIRA’M 2018

Els joves del batxillerat artístic a través de retalls i fragments, com un mirall, tornen la mirada a la societat que els envolta.

Un cop més, els alumnes de l’assignatura de Dibuix Artístic II del Taller Ginebró hem treballat amb l’artista Ricard Geladó. En el que és la tercera edició del projecte l’artista a l’aula, hem treballat amb materials reutilitzats propis de l’obra d’en Ricard Geladó, que ens ha explicat els aspectes tècnics i creatius dels seus processos. Hem descobert un material molt especial que utilitza, les planxes d’offset, que sorgeix com a rebuig de les impremptes. En aquesta segona vida com a llenç artístic, aquestes planxes d’alumini ens permeten gravar amb punxons, perforar, pintar amb esprais i combinar diverses tècniques amb uns resultats molt contemporanis.

 

 

Moltes gràcies a la generació del 2000, heu estat fantàstics!

TABÚ – vam formar part del projecte ART I ESCOLA

Aquest curs, els alumnes de 6è, 4t i 1r de batxillerat artísitc vam formar part del projecte ART I ESCOLA que organitzen AcVic i l’AC de Granollers. Els alumnes de Batxillerat ho reflectien així:
En aquest projecte volem tractar els temes tabú d’una manera natural i propera als alumnes de 4t d’ESO i 6è de primària. Per a fer-ho, hem triat una sèrie d’aspectes de la societat, els quals no s’acostumen a educar durant el procés escolar. Parlem de sexualitat, de la mort dels éssers estimats i de com reaccionem davant de tot el que comporten. Hem triat un model de treball diferent del que estem acostumats. Deixant de banda l’esquema típic de les presentacions escolars, optarem per parlar amb els alumnes d’una manera més íntima i oberta, on tothom tingui veu per expressar el que pensa.
Pensem que és un projecte diferent i necessari per tal que els alumnes obrin els ulls davant dels temes tabú i vegin que són eludibles.
Alumnes de
1r de Batxillerat Artístic
Podeu veure tots els resultats i processos a la nostra web del projecte https://tabuginebro.weebly.com/